Pasta met zelfgemaakte pesto en Witte van Köning
Eenvoudige te maken pasta maar oh zo lekker door de prachtige ingrediënten. Doet het altijd goed bij de kinderen. De kaas is fluweelzacht, romig en kan wat uitlopen. Het karakter verandert van vriendelijk en fris naar krachtig en boers naarmate de leeftijd vordert. Een prijswinnende kaas van boerderij Köning uit Zevenaar. De winterpostelein zorgt voor frisheid, vitaminen en een lekker knappertje. Jummie!
Kaas boerderij Köning uit Zevenaar. Ui van de Horsterhof uit Duiven, net als de winterpostelein die in de koude kas groeit.
1 st | Knoflookteen | |
50 g | Zonnebloempitten | |
1 st | Pasta | |
12 takjes | Peterselie | |
1 st | Witte van Koning | |
20 st | Zwarte olijven | |
2 st | Ui | |
200 g | Winterpostelein | |
Zout, peper | ||
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Rooster de zonnebloempitten lichtbruin in een droge koekenpan en laat afkoelen. Stamp ze eventueel al enigszins fijn met een vijzel (of gebruik de keukenmachine of staafmixer).
- Doe de knoflookteen, de zonnebloempitten en de peterselie met een scheutje olijfolie in een keukenmachine (of gebruik een staafmixer) en maal tot een pesto. Naar wens nog een scheutje olijfolie toevoegen.
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
- Was de winterpostelein.
- Snipper het uitje en bak hem kort aan in een koekepan met een beetje olie.
- Snijd de olijven in tweeën of in ringetjes.
- Doe de pasta, zodra hij beetgaar is, in een vergiet en spoel kort met heet water. Doe weer terug in de pan of in een voorverwarmde schaal (Tip: Ik verwarm de schaal gewoon met heet water voor).
- ZET IEDEREEN AAN TAFEL. (de gast wacht op de pasta, de pasta niet op de gast)
- Voeg de olijven en pesto toe en verdeel de helft van de kaas erover.
- LAAT DE WIJN ALVAST INSCHENKEN.
- Serveer de winterpostelein ernaast of mix erdoor.
- Zet de andere helft van de kaas op tafel.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Pasta radijsjes pesto Met pesto van radijsgroen! Bekijk gerecht -
Vlees
Traybake met venkel en bbq worst Voorjaarsgerecht ui de oven Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bonen burrito met tomaat en gemarineerde rode ui Vegan Mexicaanse wraps Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bloemkoolsteak met zoete puree Vegan steak! Bekijk gerecht -
Vlees
Spitskool op zijn Italiaans met pasta Spitskool door de pasta! Bekijk gerecht -
Vis
Salade van witte asperges met zalm en aardappelen Lentesalade! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gevulde paprika's met olijf, couscous en gedroogde tomaten Top-ingredienten! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vega-stamp met raapstelen, walnoten, gedroogde tomaten en oesterzwammen Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht