Pasta pesto met spekjes, lente-ui en spinazie

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 20 minuten • Categorie: Pasta

Mariken heeft 450 m2 moestuin op de Braamberg. Ze verbouwt daar de lekkerste groenten en fruit, voor eigen gebruik en voor gebruik in haar heerlijke jam, chutney en pesto dus. Ik gebruik haar rucolapesto in deze heerlijke eenvoudige pasta met frisse spinazie en lente-uitjes van de Horsterhof. 

 

Rucolapesto van Marieken van 't Zonnehuis uit haar eigen moestuin in Arnhem. Lente-ui en spinazie zijn biologisch van De Horsterhof in Duiven. Spekjes van blije varkens uit Wehl door Putman.

Ingredienten
  st Kaas, geraspt, 100g
  g Pesto
  300 st Spaghetti
  2 st Lente-uitje
  600 g Spinazie
  300 g Spekjes, gerookt
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de lente-ui in ringetjes, gooi het het donkere blad weg. Was de spinazie goed.
  • Bak ondertussen de spekjes in een koekenpan zonder olie of boter in 5 min. uit.
  • Voeg de lente-ui toe en bak 3 min. mee. Voeg de pesto toe en breng op smaak met peper.
  • Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Schep het mengsel door de spaghetti.
  • Garneren met de kaas en smullen maar!