Pasta pesto met spekjes, lente-ui en spinazie
Mariken heeft 450 m2 moestuin op de Braamberg. Ze verbouwt daar de lekkerste groenten en fruit, voor eigen gebruik en voor gebruik in haar heerlijke jam, chutney en pesto dus. Ik gebruik haar rucolapesto in deze heerlijke eenvoudige pasta met frisse spinazie en lente-uitjes van de Horsterhof.
Rucolapesto van Marieken van 't Zonnehuis uit haar eigen moestuin in Arnhem. Lente-ui en spinazie zijn biologisch van De Horsterhof in Duiven. Spekjes van blije varkens uit Wehl door Putman.
st | Kaas, geraspt, 100g | |
g | Pesto | |
300 st | Spaghetti | |
2 st | Lente-uitje | |
600 g | Spinazie | |
300 g | Spekjes, gerookt | |
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de lente-ui in ringetjes, gooi het het donkere blad weg. Was de spinazie goed.
- Bak ondertussen de spekjes in een koekenpan zonder olie of boter in 5 min. uit.
- Voeg de lente-ui toe en bak 3 min. mee. Voeg de pesto toe en breng op smaak met peper.
- Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Schep het mengsel door de spaghetti.
- Garneren met de kaas en smullen maar!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VeganVegan Chili sin Carne Vegan comfort food! Bekijk gerecht
-
VegetarischVega carpaccio van gepofte koolrabi met pesto en brood Koolrabi anders! Bekijk gerecht
-
VleesSatécurry met gewokte paksoi Eenvoudige curry met rundergehakt Bekijk gerecht
-
VisRaapstelenrisotto met gerookte zalmforel Lekker! Bekijk gerecht
-
VleesButter Chicken met naanbrood en Hollandse groenten Heerlijk Indiaas met een Hollandse twist Bekijk gerecht
-
VisBroccolipasta met gebakken zalmforel Lekker regionaal & lekker makkelijk Bekijk gerecht
-
VeganRoerbak van Chinese kool met verse bosknoflook Verse bosknoflook Bekijk gerecht