Pasta pesto met lente-ui, verse spinazie, gedroogde tomaatjes en spekjes

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 20 minuten • Categorie: Pasta
 

Lente-ui en spinazie zijn biologisch van De Horsterhof in Duiven. De biologische zongedroogde tomaatjes en pesto koop ik in bij de Odin. Kaas van de Kaastobbe. Gerookte spekblokjes van Dykhoeve.

Ingredienten
  300 st Spaghetti
  120 g Pesto
  600 g Spinazie
  12 st Lente-uitje
  20 g Gedroogde tomaatjes
  2 st Kaas, geraspt, 100g
  200 g Spekjes, gerookt
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Zet een pan met ruim water en zout op voor de spaghetti.
  • Snijd de lente-ui in ringetjes, gooi het het donkere blad weg.
  • Was de spinazie goed en snijd grof.
  • Snijd de gedroogde tomaatjes in kleine stukjes (ter grote van een gerookt spekje).
  • Zet een flinke (wok)pan op het vuur en giet er een flinke scheut olijfolie in zodra hij heet is.
  • Bak de spekjes tot ze bijna krokant zijn.
  • Voeg de lente-ui en gesneden tomaatjes toe en bak al omroerendgedurende 3 min.  Zet het vuur op half en voeg de pesto toe. Schep nog even goed door.
  • Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Proef en voeg evt. nog zout en peper naar smaak toe.
  • Kook ondertussende spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Schep het mengsel door de spaghetti.
  • Garneren met de kaas en smullen maar!