Pasta pesto met lente-ui, verse spinazie, gedroogde tomaatjes en spekjes
Lente-ui en spinazie zijn biologisch van De Horsterhof in Duiven. De biologische zongedroogde tomaatjes en pesto koop ik in bij de Odin. Kaas van de Kaastobbe. Gerookte spekblokjes van Dykhoeve.
300 st | Spaghetti | |
120 g | Pesto | |
600 g | Spinazie | |
12 st | Lente-uitje | |
20 g | Gedroogde tomaatjes | |
2 st | Kaas, geraspt, 100g | |
200 g | Spekjes, gerookt | |
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Zet een pan met ruim water en zout op voor de spaghetti.
- Snijd de lente-ui in ringetjes, gooi het het donkere blad weg.
- Was de spinazie goed en snijd grof.
- Snijd de gedroogde tomaatjes in kleine stukjes (ter grote van een gerookt spekje).
- Zet een flinke (wok)pan op het vuur en giet er een flinke scheut olijfolie in zodra hij heet is.
- Bak de spekjes tot ze bijna krokant zijn.
- Voeg de lente-ui en gesneden tomaatjes toe en bak al omroerendgedurende 3 min. Zet het vuur op half en voeg de pesto toe. Schep nog even goed door.
- Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Proef en voeg evt. nog zout en peper naar smaak toe.
- Kook ondertussende spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schep het mengsel door de spaghetti.
- Garneren met de kaas en smullen maar!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vlees
Biefstukspies met Roast Potatoes en gegrilde asperges Koningsmaal Bekijk gerecht -
Vlees
Andijviestampotje met hamburgers Lekker Hollands! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Flammkuche met raapstelen van de Stadsboerin Lekker Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Raapstelenstamp met gedroogde tomaten en kastanjechampignons Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vlees
Hamburger, salade en opgebakken aardappeltjes Ouderwets 'aardappel, groente, vlees' (AGV) Bekijk gerecht -
Vlees
Pasta pesto met lente-ui, verse spinazie, gedroogde tomaatjes en spekjes Bekijk gerecht -
Vis
Gebakken zalmforel-filet met bloemkool en krieltjes Vis op z'n best Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gewokte rijst met paksoi, cashews en verse shii-take Vers uit de kas! Bekijk gerecht -
Vlees
Aardappeltjes met geroosterde wintergroenten en bistro-worstjes Comfort-food Bekijk gerecht