Pasta pesto met lente-ui, verse spinazie, gedroogde tomaatjes en spekjes
Lente-ui en spinazie zijn biologisch van De Horsterhof in Duiven. De biologische zongedroogde tomaatjes en pesto koop worden ingekocht bij de lokale leverancier. Kaas van de Kaastobbe. Gerookte spekblokjes van Dykhoeve.
1 st | Spaghetti | |
1 st | Pesto | |
600 g | Spinazie | |
8 st | Lente-uitje | |
16 st | Gedroogde tomaten | |
2 st | Kaas, geraspt, 100g | |
200 g | Spekjes, gerookt | |
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Zet een pan met ruim water en zout op voor de spaghetti.
- Snijd de lente-ui in ringetjes, gooi het het donkere blad weg.
- Was de spinazie goed en snijd grof.
- Snijd de gedroogde tomaatjes in kleine stukjes (ter grote van een gerookt spekje).
- Zet een flinke (wok)pan op het vuur en giet er een flinke scheut olijfolie in zodra hij heet is.
- Bak de spekjes tot ze bijna krokant zijn.
- Voeg de lente-ui en gesneden tomaatjes toe en bak al omroerendgedurende 3 min. Zet het vuur op half en voeg de pesto toe. Schep nog even goed door.
- Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Proef en voeg evt. nog zout en peper naar smaak toe.
- Kook ondertussende spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schep het mengsel door de spaghetti.
- Garneren met de kaas en smullen maar!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Hét PUURland Kerstmenu 2023 (vega) Kerst dit jaar helemaal lokaal! Bekijk gerecht -
Vlees
Hét PUURland Kerstmenu 2023 Kerst dit jaar helemaal lokaal! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rode Bieten tartaar met quinoa (voorgerecht) Een heerlijk kerst voorgerecht met als basis zachte rode bietjes Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Luxe Pompoensoep (tussengerecht) Heerlijke verwarmende pompoensoep met een luxe twist! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gepofte knolselderij met eekhoorntjesbrood saus (hoofdgerecht vega) Lekker en creatief vegetarisch! Bekijk gerecht -
Vlees
Gepofte knolselderij met stoofvlees van De Houberg (hoofdgerecht vlees) Lekker en creatief! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Appelcrumble met hangop (dessert) Echt Hollands toetje! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bijgerechten kerst Smaakvolle bijgerechten voor het kerstdiner! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Geroosterde Groenten Traybake met Feta en Kruiden Laat de oven het werk doen Bekijk gerecht