Pasta pesto met lente-ui, verse spinazie, gedroogde tomaatjes en spekjes
Lente-ui en spinazie zijn biologisch van De Horsterhof in Duiven. De biologische zongedroogde tomaatjes en pesto koop ik in bij de Odin. Kaas van de Kaastobbe. Gerookte spekblokjes van Dykhoeve.
300 st | Spaghetti | |
120 g | Pesto | |
600 g | Spinazie | |
12 st | Lente-uitje | |
20 g | Gedroogde tomaatjes | |
2 st | Kaas, geraspt, 100g | |
200 g | Spekjes, gerookt | |
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Zet een pan met ruim water en zout op voor de spaghetti.
- Snijd de lente-ui in ringetjes, gooi het het donkere blad weg.
- Was de spinazie goed en snijd grof.
- Snijd de gedroogde tomaatjes in kleine stukjes (ter grote van een gerookt spekje).
- Zet een flinke (wok)pan op het vuur en giet er een flinke scheut olijfolie in zodra hij heet is.
- Bak de spekjes tot ze bijna krokant zijn.
- Voeg de lente-ui en gesneden tomaatjes toe en bak al omroerendgedurende 3 min. Zet het vuur op half en voeg de pesto toe. Schep nog even goed door.
- Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Proef en voeg evt. nog zout en peper naar smaak toe.
- Kook ondertussende spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schep het mengsel door de spaghetti.
- Garneren met de kaas en smullen maar!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Pasta met zelfgemaakte pesto en Witte van Köning Met zelfgemaakte pesto en een bijzondere kaas Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hotdog met zuurkool en groentefrites Een klassieker, maar wel lokaal Bekijk gerecht -
Vis
Couscous met zalmforel en veldsla Lekker en snel voor doordeweeks Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Boekweit risotto met krokante aardpeer en hazelnoten Risotto van boekweit met heerlijke aardperen van het seizoen! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rijst met paprika, bonen en feta Heerlijke rijst ovenschotel van Jamie Oliver! Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hamburger met tzatziki, feta en zoete aardappelfrites Broodje hamburger met een Griekse twist Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Quinoa salade met appel en knolselderij Pittige salade naar het recept van Ottolenghi Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Curry van aardappel, wortel en rode linzen Voedzaam en vega(n)! Bekijk gerecht -
Vis
Pompoen- palmkool soep met kikkererwten, forelfilet en pesto van palmkool Bijzondere en gezonde maaltijdsoep. Bekijk gerecht