Pasta pesto met lente-ui, verse spinazie, gedroogde tomaatjes en spekjes
Lente-ui en spinazie zijn biologisch van De Horsterhof in Duiven. De biologische zongedroogde tomaatjes en pesto koop worden ingekocht bij de lokale leverancier. Kaas van de Kaastobbe. Gerookte spekblokjes van Dykhoeve.
1 st | Spaghetti | |
1 st | Pesto | |
600 g | Spinazie | |
8 st | Lente-uitje | |
16 st | Gedroogde tomaten | |
2 st | Kaas, geraspt, 100g | |
200 g | Spekjes, gerookt | |
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Zet een pan met ruim water en zout op voor de spaghetti.
- Snijd de lente-ui in ringetjes, gooi het het donkere blad weg.
- Was de spinazie goed en snijd grof.
- Snijd de gedroogde tomaatjes in kleine stukjes (ter grote van een gerookt spekje).
- Zet een flinke (wok)pan op het vuur en giet er een flinke scheut olijfolie in zodra hij heet is.
- Bak de spekjes tot ze bijna krokant zijn.
- Voeg de lente-ui en gesneden tomaatjes toe en bak al omroerendgedurende 3 min. Zet het vuur op half en voeg de pesto toe. Schep nog even goed door.
- Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Proef en voeg evt. nog zout en peper naar smaak toe.
- Kook ondertussende spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schep het mengsel door de spaghetti.
- Garneren met de kaas en smullen maar!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Pasta radijsjes pesto Met pesto van radijsgroen! Bekijk gerecht -
Vlees
Traybake met venkel en bbq worst Voorjaarsgerecht ui de oven Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bonen burrito met tomaat en gemarineerde rode ui Vegan Mexicaanse wraps Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bloemkoolsteak met zoete puree Vegan steak! Bekijk gerecht -
Vlees
Spitskool op zijn Italiaans met pasta Spitskool door de pasta! Bekijk gerecht -
Vis
Salade van witte asperges met zalm en aardappelen Lentesalade! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gevulde paprika's met olijf, couscous en gedroogde tomaten Top-ingredienten! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vega-stamp met raapstelen, walnoten, gedroogde tomaten en oesterzwammen Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht