Pasta pesto met lente-ui, verse spinazie en gedroogde tomaatjes

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 20 minuten • Categorie: Pasta

Mariken heeft 300 m2 moestuin op de Braamberg. Ze verbouwt daar de lekkerste groenten en fruit, voor eigen gebruik en voor gebruik in haar heerlijke jam, chutney, taarten en pesto dus. Ik gebruik haar rucolapesto in deze heerlijke eenvoudige pasta (de rucola komt nu van de Horsterhof) met frisse spinazie en lente-uitjes ook van de Horsterhof. 

 

Rucolapesto van Marieken van 't Zonnehuismet rucola van de Horsterhof. Lente-ui en spinazie zijn biologisch van De Horsterhof in Duiven. De biologische zongedroogde tomaatjes koop ik in bij de Odin.

Ingredienten
  300 g Spaghetti
  120 g Pesto
  600 g Spinazie
  12 st Lente-uitje
  20 st Gedroogde tomaatjes
  g Kaas, geraspt
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Zet een pan met ruim water en zout op voor de spaghetti.
  • Snijd de lente-ui in ringetjes, gooi het het donkere blad weg.
  • Was de spinazie goed en snijd grof.
  • Snijd de gedroogde tomaatjes in kleine stukjes (ter grote van een gerookt spekje).
  • Zet een flinke (wok)pan op het vuur en giet er olijfolie in zodra hij heet is.
  • Voeg de lente-ui en gesneden tomaatjes toe en bak al omroerendgedurende 3 min.  Zet het vuur op half en voeg de pesto toe. Schep nog even goed door.
  • Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Proef en voeg evt. nog zout en peper naar smaak toe.
  • Kook ondertussende spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Schep het mengsel door de spaghetti.
  • Garneren met de kaas en smullen maar!