Pasta pesto met lente-ui, verse spinazie, gedroogde tomaatjes en spekjes

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 20 minuten • Categorie: Pasta
 

Lente-ui en spinazie zijn biologisch van De Horsterhof in Duiven. De biologische zongedroogde tomaatjes en pesto koop worden ingekocht bij de lokale leverancier. Kaas van de Kaastobbe. Gerookte spekblokjes van Dykhoeve.

Ingredienten
  1 st Spaghetti
  1 st Pesto
  600 g Spinazie
  8 st Lente-uitje
  16 st Gedroogde tomaten
  2 st Kaas, geraspt, 100g
  200 g Spekjes, gerookt
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Zet een pan met ruim water en zout op voor de spaghetti.
  • Snijd de lente-ui in ringetjes, gooi het het donkere blad weg.
  • Was de spinazie goed en snijd grof.
  • Snijd de gedroogde tomaatjes in kleine stukjes (ter grote van een gerookt spekje).
  • Zet een flinke (wok)pan op het vuur en giet er een flinke scheut olijfolie in zodra hij heet is.
  • Bak de spekjes tot ze bijna krokant zijn.
  • Voeg de lente-ui en gesneden tomaatjes toe en bak al omroerendgedurende 3 min.  Zet het vuur op half en voeg de pesto toe. Schep nog even goed door.
  • Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Proef en voeg evt. nog zout en peper naar smaak toe.
  • Kook ondertussende spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Schep het mengsel door de spaghetti.
  • Garneren met de kaas en smullen maar!