Pasta radijsjes pesto
Een kleurrijk gerecht waarin de radijsjes eens op een andere manier bereid worden. Door ze te bakken worden ze lekker zacht!
Radijs, sla, bascilicum en knoflook via boerderij de Horsterhof uit Duiven, De pijnboompitten en pasta kopen we in.
1 st | Krop sla | |
2 st | Bosje radijs | |
1 st | Spaghetti | |
50 g | Pijnboompitten | |
12 takjes | Basilicum | |
1 st | Knoflookteen | |
st | Oude Kaas | |
ml | Witte wijn azijn | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten op middelhoog vuur in ca. 5 min. goudbruin Laat afkoelen op een bord.
- Snijd het blad van de radijs, laat een stukje van de steel zitten. Spoel de radijsjes en het groen goed schoon en dep droog. Gooi eventuele gele blaadjes weg.
- Verhit 30 ml olie (per 4 personen) in een koekenpan en bak de radijsjes 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de azijn toe en bak nog 1 min. mee. Zet het vuur laag en laat nog 6-8 min. met de deksel op de pan smoren. Breng op smaak met peper.
- Doe het radijsblad, basilicum, de pijnboompitten, geraspte kaas (c.a 60 gram), knoflook en de rest van de olie (per 4 personen) in de hoge beker en pureer tot een gladde pesto. Voeg eventueel 1 el water (per 4 personen) toe om het gladder te krijgen. Breng op smaak met peper en het zout.
- Giet de pasta af, vang een kopje kookvocht op. Schep de pesto door de pasta en voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken. Verdeel over de borden en verdeel de gebakken radijsjes erover.
Lekker met salde aangemaakt met olijfolie, azijn en peper&zout! De sla krijg je bij het gerecht.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht
-
VeganVegan Chili sin Carne Vegan comfort food! Bekijk gerecht
-
VegetarischVega carpaccio van gepofte koolrabi met pesto en brood Koolrabi anders! Bekijk gerecht
-
VegetarischCouscous met snijbiet, walnoten en geitenkaas Voorjaars couscous Bekijk gerecht
-
VleesSatécurry met gewokte paksoi Eenvoudige curry met rundergehakt Bekijk gerecht
-
VisRaapstelenrisotto met gerookte zalmforel Lekker! Bekijk gerecht