Pasta radijsjes pesto

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 20 minuten • Categorie: Pasta

Een kleurrijk gerecht waarin de radijsjes eens op een andere manier bereid worden. Door ze te bakken worden ze lekker zacht!

 

Radijs, sla, bascilicum en knoflook via boerderij de Horsterhof uit Duiven, De pijnboompitten en pasta kopen we in.

Ingredienten
  1 st Krop sla
  2 st Bosje radijs
  1 st Spaghetti
  50 g Pijnboompitten
  12 takjes Basilicum
  1 st Knoflookteen
  st Oude Kaas
  ml Witte wijn azijn
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten op middelhoog vuur in ca. 5 min. goudbruin Laat afkoelen op een bord.
  • Snijd het blad van de radijs, laat een stukje van de steel zitten. Spoel de radijsjes en het groen goed schoon en dep droog. Gooi eventuele gele blaadjes weg.
  • Verhit 30 ml olie (per 4 personen) in een koekenpan en bak de radijsjes 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de azijn toe en bak nog 1 min. mee. Zet het vuur laag en laat nog 6-8 min. met de deksel op de pan smoren. Breng op smaak met peper.
  • Doe het radijsblad, basilicum, de pijnboompitten, geraspte kaas (c.a 60 gram), knoflook en de rest van de olie (per 4 personen) in de hoge beker en pureer tot een gladde pesto. Voeg eventueel 1 el water (per 4 personen) toe om het gladder te krijgen. Breng op smaak met peper en het zout.
  • Giet de pasta af, vang een kopje kookvocht op. Schep de pesto door de pasta en voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken. Verdeel over de borden en verdeel de gebakken radijsjes erover.

Lekker met salde aangemaakt met olijfolie, azijn en peper&zout! De sla krijg je bij het gerecht.