Pasta-spinazie met oesterzwammen
Klassiek Italiaans gerecht uit Apulia, Zuid-Italië. De kracht van een goede pasta zit hem in niet te veel maar wel kraakverse en smaakvolle producten. Laat dat nu nèt mijn specialiteit zijn!
Spinazie en de lenteuitjes kraakvers van De Horsterhof in Duiven. Oesterzwammen van Middelwaard te Loo. Biologische pasta via De Nieuwe Band uit Italië. De kaasrasp is ingekocht via 't Zuivelhoekje op de Steenstraat in Arnhem.
1 st | Pasta | |
400 g | Spinazie | |
4 st | Bosuitjes | |
300 g | Oesterzwam | |
2 st | Knoflookteen | |
2 st | Kaas, geraspt, 100g | |
Balsamico azijn | ||
100 ml | Witte wijn | |
Zout, peper | ||
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Ruim water opzetten voor de pasta met een eetlepel zout.
- Bosuitjes in kleine ringetjes snijden.
- Oesterzwammen schoonvegen en in reepjes snijden/scheuren.
- Pers de knoflook. In een grote koekenpan op matig hoog vuur de olie verhitten en daarin de geperste knoflook kort bakken.
- Oesterzwammen en bosuitjes toevoegen en zachtjes bakken tot deze slinken (3-4 minuten).
- Roer de spinazie erdoor en sauteer deze onder voortdurend roeren tot de spinazie is geslonken.
- (Balsamico) azijn naar smaak toevoegen (voorzichtig!) en al roerend laten absorberen. Vervolgens de witte wijn erdoor roeren. Het vuur laag zetten en zachtjes laten koken tot de witte wijn bijna is verdampt. Op smaak brengen met zout en peper.
- Kook ondertussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
- Zet iedereen aan tafel.
- Giet de pasta af, doe in een voorverwarmde schotel, voeg de spinaziesaus toe en maak af met de geraspte kaas.
Serveer meteen. Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Hét PUURland Kerstmenu 2023 (vega) Kerst dit jaar helemaal lokaal! Bekijk gerecht -
Vlees
Hét PUURland Kerstmenu 2023 Kerst dit jaar helemaal lokaal! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rode Bieten tartaar met quinoa (voorgerecht) Een heerlijk kerst voorgerecht met als basis zachte rode bietjes Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Luxe Pompoensoep (tussengerecht) Heerlijke verwarmende pompoensoep met een luxe twist! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gepofte knolselderij met eekhoorntjesbrood saus (hoofdgerecht vega) Lekker en creatief vegetarisch! Bekijk gerecht -
Vlees
Gepofte knolselderij met stoofvlees van De Houberg (hoofdgerecht vlees) Lekker en creatief! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Appelcrumble met hangop (dessert) Echt Hollands toetje! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bijgerechten kerst Smaakvolle bijgerechten voor het kerstdiner! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Geroosterde Groenten Traybake met Feta en Kruiden Laat de oven het werk doen Bekijk gerecht