Pasta-spinazie met oesterzwammen

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Pasta

Klassiek Italiaans gerecht uit Apulia, Zuid-Italië. De kracht van een goede pasta zit hem in niet te veel maar wel kraakverse en smaakvolle producten. Laat dat nu nèt mijn specialiteit zijn!

 

Spinazie en de lenteuitjes kraakvers van De Horsterhof in Duiven. Oesterzwammen van Middelwaard te Loo. Biologische pasta via De Nieuwe Band uit Italië. De kaasrasp is ingekocht via 't Zuivelhoekje op de Steenstraat in Arnhem. 

Ingredienten
  300 g Pasta
  400 g Spinazie
  4 st Bosuitjes
  200 g Oesterzwam
  2 st Knoflookteen
  60 g Kaas, geraspt
  Balsamico azijn
  100 ml Witte wijn
  Zout, peper
  Olijfolie
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Ruim water opzetten voor de pasta met een eetlepel zout. 
  • Bosuitjes in kleine ringetjes snijden.
  • Oesterzwammen schoonvegen en in reepjes snijden/scheuren.
  • Pers de knoflook. In een grote koekenpan op matig hoog vuur de olie verhitten en daarin de geperste knoflook kort bakken.
  • Oesterzwammen en bosuitjes toevoegen en zachtjes bakken tot deze slinken (3-4 minuten).
  • Roer de spinazie erdoor en sauteer deze onder voortdurend roeren tot de spinazie is geslonken.
  • (Balsamico) azijn naar smaak toevoegen (voorzichtig!) en al roerend laten absorberen. Vervolgens de witte wijn erdoor roeren. Het vuur laag zetten en zachtjes laten koken tot de witte wijn bijna is verdampt. Op smaak brengen met zout en peper.
  • Kook ondertussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  • Zet iedereen aan tafel.
  • Giet de pasta af, doe in een voorverwarmde schotel, voeg de spinaziesaus toe en maak af met de geraspte kaas.

Serveer meteen. Eet smakelijk!