Pasta-omelet met diverse paddestoelen
Dit recept kreeg ik van Mariken van 't Zonnehuis (ja, die van de jam) en hij is lekker anders en heerlijk!
Oesterzwammen van de Middelwaard uit Loo, shiitake en kastanjechampignons biologisch ingekocht. Ui van de Horsterhof. Eiren komen ook van de kippen van de Horsterhof, tenzij de kippen er niet genoeg gelegd hebben, dan halen we ze bij Klein Broekhuizen in Wehl.
8 st | Eieren | |
1 st | Penne pasta | |
100 g | Oesterzwam | |
100 g | Shiitake paddestoelen | |
100 g | Kastanjechampignons | |
4 st | Bosuitjes | |
1 st | Slagroom 125ml | |
12 g | Gedroogde tomaatjes | |
8 st | Tomaten | |
4 takjes | Oregano | |
4 st | Pavé broodje | |
Zout, peper | ||
Boter |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Kook de pasta in een pan met ruim kokend water en zout volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
- Snipper de ui en snijd de bosui in ringetjes. Snijd alle paddestoelen in partjes/reepjes. Snijd de gedroogde tomaten in stukjes. Rits de blaadjes van de oregano en snijd deze fijn.
- Verhit een flinke klont boter of scheut olijfolie in een pan en fruit daarin de uitjes gedurende 5 minuten op half-hoog vuur.
- Schep de paddestoelen erdoor en bak op hoog vuur, al omscheppend in ± 5 minuten tot ze wat geslonken en zacht zijn en het vocht goeddeels verdampt is.
- Bak de bosuitjes en tomatenstukjes nog 2 minuten mee.
- Klop ondertussen in een flinke kom de eieren los met één flinke eetlepel slagroom per ei erdoor. Voeg de oregano toe en zout & peper naar smaak. Giet de pasta af en kieper bij het eiermengsel samen met de paddestoelenmix.
- Verhit opnieuw een klont boter in een flinke koekepan (je kunt die van de paddestoelen gebruiken..) en laat het mengsel over de bodem uitvloeien zodra de boter heet is. Bak de omelet op matig hoog vuur in ca. 8 minuten goudbruin. Keer hem met behulp van een deksel of bord om en bak de andere kant in de helft van de tijd goudbruin.
- Snijd de tomaten in plakjes.
- Serveer de omelet in punten met de tomatenplakjes en de pavé broodjes ernaast.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Puree van knolselderij met paddenstoelen Met verschillende soorten paddenstoelen Bekijk gerecht -
Vlees
Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes Herfstige smaakvolle pasta Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vegan nasi In veel huishoudens favoriet! Bekijk gerecht -
Vis
Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites Broccoli anders Bekijk gerecht -
Vis
Hutspot met gerookte forelfilet Een Hollandse klassieker met een verrassende twist Bekijk gerecht -
Vlees
Kip met abrikozen en rijst Marrokaanse kipstoof Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Frisse andijvie aardappel salade Ook lekker met gerookte forel! Bekijk gerecht -
Vlees
Runderkebab met couscous en yoghurtdip Zelf kebab maken is heel eenvoudig Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige mais uit de oven met zoete aardappel puree Mexicaans tintje in de keuken Bekijk gerecht