Pasta-omelet met diverse paddestoelen

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 40 minuten • Categorie: Pasta

Dit recept kreeg ik van Mariken van 't Zonnehuis (ja, die van de jam) en hij is lekker anders en heerlijk!

 

Oesterzwammen, shiitake en kastanjechampignons van biologische kwekerij Middelwaard uit Loo (Westervoort). Ui van de Horsterhof. Met de tomaten smokkel ik een beetje; die komen uit Spanje maar zijn wel bio en geteelt in onverwarmde kassen. Andere ingrediënten ingekocht via biologische groothandel De Nieuwe Band.

Ingredienten
  8 st Eieren
  300 g Penne pasta
  100 g Oesterzwam
  100 g Shiitake paddestoelen
  100 g Kastanjechampignons
  4 st Bosuitjes
  80 ml Slagroom
  8 st Gedroogde tomaatjes
  8 st Tomaten
  4 takjes Oregano
  2 st Ciabatta
  Zout, peper
  Boter
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Kook de pasta in een pan met ruim kokend water en zout volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
  • Snipper de ui en snijd de bosui in ringetjes. Snijd alle paddestoelen in partjes/reepjes. Snijd de gedroogde tomaten in stukjes. Rits de blaadjes van de oregano en snijd deze fijn. 
  • Verhit een flinke klont boter of scheut olijfolie in een pan en fruit daarin de uitjes gedurende 5 minuten op half-hoog vuur. 
  • Schep de paddestoelen erdoor en bak op hoog vuur, al omscheppend in ± 5 minuten tot ze wat geslonken en zacht zijn en het vocht goeddeels verdampt is. 
  • Bak de bosuitjes en tomatenstukjes nog 2 minuten mee. 
  • Klop ondertussen in een flinke kom de eieren los met één flinke eetlepel slagroom per ei erdoor. Voeg de oregano toe en zout & peper naar smaak. Giet de pasta af en kieper bij het eiermengsel samen met de paddestoelenmix.
  • Verhit opnieuw een klont boter in een flinke koekepan (je kunt die van de paddestoelen gebruiken..) en laat het mengsel over de bodem uitvloeien zodra de boter heet is. Bak de omelet op matig hoog vuur in ca. 8 minuten goudbruin. Keer hem met behulp van een deksel of bord om en bak de andere kant in de helft van de tijd goudbruin. 
  • Snijd de tomaten in plakjes. Snijd de chiabatta in stukken.
  • Serveer de omelet in punten met de tomatenplakjes en de chiabatta ernaast.

Eet smakelijk!