Pasta-omelet met diverse paddestoelen
Dit recept kreeg ik van Mariken van 't Zonnehuis (ja, die van de jam) en hij is lekker anders en heerlijk!
Oesterzwammen van Spijkerzwam, shiitake en kastanjechampignons van biologische kwekerij Middelwaard uit Loo (Westervoort). Ui van de Horsterhof. Andere ingrediënten ingekocht via biologische groothandel De Nieuwe Band.
8 st | Eieren | |
1 st | Penne pasta | |
100 g | Oesterzwam | |
100 g | Shiitake paddestoelen | |
100 g | Kastanjechampignons | |
4 st | Bosuitjes | |
1 st | Slagroom 125ml | |
12 g | Gedroogde tomaatjes | |
8 st | Tomaten | |
4 takjes | Oregano | |
2 st | Stokbrood | |
Zout, peper | ||
Boter |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Kook de pasta in een pan met ruim kokend water en zout volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
- Snipper de ui en snijd de bosui in ringetjes. Snijd alle paddestoelen in partjes/reepjes. Snijd de gedroogde tomaten in stukjes. Rits de blaadjes van de oregano en snijd deze fijn.
- Verhit een flinke klont boter of scheut olijfolie in een pan en fruit daarin de uitjes gedurende 5 minuten op half-hoog vuur.
- Schep de paddestoelen erdoor en bak op hoog vuur, al omscheppend in ± 5 minuten tot ze wat geslonken en zacht zijn en het vocht goeddeels verdampt is.
- Bak de bosuitjes en tomatenstukjes nog 2 minuten mee.
- Klop ondertussen in een flinke kom de eieren los met één flinke eetlepel slagroom per ei erdoor. Voeg de oregano toe en zout & peper naar smaak. Giet de pasta af en kieper bij het eiermengsel samen met de paddestoelenmix.
- Verhit opnieuw een klont boter in een flinke koekepan (je kunt die van de paddestoelen gebruiken..) en laat het mengsel over de bodem uitvloeien zodra de boter heet is. Bak de omelet op matig hoog vuur in ca. 8 minuten goudbruin. Keer hem met behulp van een deksel of bord om en bak de andere kant in de helft van de tijd goudbruin.
- Snijd de tomaten in plakjes. Snijd de chiabatta in stukken.
- Serveer de omelet in punten met de tomatenplakjes en de chiabatta ernaast.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Boekweitplaat met frisse groente Lekker makkelijk en zomers! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Zomerse maaltijdsalade van parelgerst Zomers en gezond! Bekijk gerecht -
Vlees
Biefstukspies met Roast Potatoes en gegrilde asperges Koningsmaal Bekijk gerecht -
Vlees
Andijviestampotje met hamburgers Lekker Hollands! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Flammkuche met raapstelen van de Stadsboerin Lekker Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Raapstelenstamp met gedroogde tomaten en kastanjechampignons Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vlees
Hamburger, salade en opgebakken aardappeltjes Ouderwets 'aardappel, groente, vlees' (AGV) Bekijk gerecht -
Vlees
Pasta pesto met lente-ui, verse spinazie, gedroogde tomaatjes en spekjes Bekijk gerecht -
Vis
Gebakken zalmforel-filet met bloemkool en krieltjes Vis op z'n best Bekijk gerecht