Pastasalade met chorizo en garnalen
Vlees, vis, vega? Soms weet je het even niet meer. Daarom hierbij een maaltijd waar het allemaal in zit (of mag je het dan geen vega meer noemen ;-)
Garnalen ingekocht bij de visbroertjes in de Steenstraat, net als de chorizio maar dat komt dan bij Putman vandaan. De heerlijk verse groenten komen van bio-boerderij De Horsterhof en de kruiden van Kweekland. Mooi zomers maaltje met een Spaanse twist.
300 st | Spaghetti | |
200 g | Garnalen | |
200 g | Chorizo, blokjes | |
2 st | Venkel | |
2 st | Courgette | |
8 takjes | Peterselie | |
2 st | Knoflookteen | |
Olijfolie | ||
g | Paprikapoeder |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een zeef en spoel onder koud stromend water.
- Snijd de knoflook fijn. Snijd de onderkant en stelen van de venkelknol. Halveer de venkel en snijd de venkel en de courgette in stukjes van een ½ cm.
- Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo in 5 min. op laag tot middelhoog vuur krokant.
- Schep de chorizo uit de pan. Voeg de knoflook, venkel, courgette, garnalen en wat (gerookte)paprikapoeder toe aan het chorizovet en roerbak 2 min. op hoog vuur. Voeg evt nog wat olijfolie toe.
- Snijd ondertussen de peterselie fijn.
- Meng de pasta en de chorizo door het groente-garnalenmengsel. Voeg de peterselie, een scheutje olijfolie en evt. rodewijnazijn toe. Breng op smaak met peper en zout.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Boekweitplaat met frisse groente Lekker makkelijk en zomers! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Zomerse maaltijdsalade van parelgerst Zomers en gezond! Bekijk gerecht -
Vlees
Biefstukspies met Roast Potatoes en gegrilde asperges Koningsmaal Bekijk gerecht -
Vlees
Andijviestampotje met hamburgers Lekker Hollands! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Flammkuche met raapstelen van de Stadsboerin Lekker Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Raapstelenstamp met gedroogde tomaten en kastanjechampignons Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vlees
Hamburger, salade en opgebakken aardappeltjes Ouderwets 'aardappel, groente, vlees' (AGV) Bekijk gerecht -
Vlees
Pasta pesto met lente-ui, verse spinazie, gedroogde tomaatjes en spekjes Bekijk gerecht -
Vis
Gebakken zalmforel-filet met bloemkool en krieltjes Vis op z'n best Bekijk gerecht