Pastasalade met chorizo en garnalen
Vlees, vis, vega? Soms weet je het even niet meer. Daarom hierbij een maaltijd waar het allemaal in zit (of mag je het dan geen vega meer noemen ;-)
Garnalen ingekocht bij de visbroertjes in de Steenstraat, net als de chorizio maar dat komt dan bij Putman vandaan. De heerlijk verse groenten komen van bio-boerderij De Horsterhof en de kruiden van Kweekland. Mooi zomers maaltje met een Spaanse twist.
300 st | Spaghetti | |
200 g | Garnalen | |
200 g | Chorizo, blokjes | |
2 st | Venkel | |
2 st | Courgette | |
8 takjes | Peterselie | |
2 st | Knoflookteen | |
Olijfolie | ||
g | Paprikapoeder |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een zeef en spoel onder koud stromend water.
- Snijd de knoflook fijn. Snijd de onderkant en stelen van de venkelknol. Halveer de venkel en snijd de venkel en de courgette in stukjes van een ½ cm.
- Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo in 5 min. op laag tot middelhoog vuur krokant.
- Schep de chorizo uit de pan. Voeg de knoflook, venkel, courgette, garnalen en wat (gerookte)paprikapoeder toe aan het chorizovet en roerbak 2 min. op hoog vuur. Voeg evt nog wat olijfolie toe.
- Snijd ondertussen de peterselie fijn.
- Meng de pasta en de chorizo door het groente-garnalenmengsel. Voeg de peterselie, een scheutje olijfolie en evt. rodewijnazijn toe. Breng op smaak met peper en zout.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Pasta met zelfgemaakte pesto en Witte van Köning Met zelfgemaakte pesto en een bijzondere kaas Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hotdog met zuurkool en groentefrites Een klassieker, maar wel lokaal Bekijk gerecht -
Vis
Couscous met zalmforel en veldsla Lekker en snel voor doordeweeks Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Boekweit risotto met krokante aardpeer en hazelnoten Risotto van boekweit met heerlijke aardperen van het seizoen! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rijst met paprika, bonen en feta Heerlijke rijst ovenschotel van Jamie Oliver! Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hamburger met tzatziki, feta en zoete aardappelfrites Broodje hamburger met een Griekse twist Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Quinoa salade met appel en knolselderij Pittige salade naar het recept van Ottolenghi Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Curry van aardappel, wortel en rode linzen Voedzaam en vega(n)! Bekijk gerecht -
Vis
Pompoen- palmkool soep met kikkererwten, forelfilet en pesto van palmkool Bijzondere en gezonde maaltijdsoep. Bekijk gerecht