Pastasalade met chorizo en garnalen

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 20 minuten • Categorie: Vlees

Vlees, vis, vega? Soms weet je het even niet meer. Daarom hierbij een maaltijd waar het allemaal in zit (of mag je het dan geen vega meer noemen ;-)    

 

Garnalen ingekocht bij de visbroertjes in de Steenstraat, net als de chorizio maar dat komt dan bij Putman vandaan. De heerlijk verse groenten komen van bio-boerderij De Horsterhof en de kruiden van Kweekland. Mooi zomers maaltje met een Spaanse twist.

Ingredienten
  300 st Spaghetti
  200 g Garnalen
  200 g Chorizo, blokjes
  2 st Venkel
  2 st Courgette
  8 takjes Peterselie
  2 st Knoflookteen
  Olijfolie
  st Paprikapoeder
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een zeef en spoel onder koud stromend water.
  • Snijd de knoflook fijn. Snijd de onderkant en stelen van de venkelknol. Halveer de venkel en snijd de venkel en de courgette in stukjes van een ½ cm.
  • Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo in 5 min. op laag tot middelhoog vuur krokant.
  • Schep de chorizo uit de pan. Voeg de knoflook, venkel, courgette, garnalen en wat (gerookte)paprikapoeder toe aan het chorizovet en roerbak 2 min. op hoog vuur. Voeg evt nog wat olijfolie toe.
  • Snijd ondertussen de peterselie fijn.
  • Meng de pasta en de chorizo door het groente-garnalenmengsel. Voeg de peterselie, een scheutje olijfolie en evt. rodewijnazijn toe. Breng op smaak met peper en zout.

 

Eet smakelijk!