Pastasalade met chorizo en garnalen
Vlees, vis, vega? Soms weet je het even niet meer. Daarom hierbij een maaltijd waar het allemaal in zit (of mag je het dan geen vega meer noemen ;-)
Garnalen ingekocht bij de visbroertjes in de Steenstraat, net als de chorizio maar dat komt dan bij Putman vandaan. De heerlijk verse groenten komen van bio-boerderij De Horsterhof en de kruiden van Kweekland. Mooi zomers maaltje met een Spaanse twist.
300 st | Spaghetti | |
200 g | Garnalen | |
200 g | Chorizo, blokjes | |
2 st | Venkel | |
2 st | Courgette | |
8 takjes | Peterselie | |
2 st | Knoflookteen | |
Olijfolie | ||
st | Paprikapoeder |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een zeef en spoel onder koud stromend water.
- Snijd de knoflook fijn. Snijd de onderkant en stelen van de venkelknol. Halveer de venkel en snijd de venkel en de courgette in stukjes van een ½ cm.
- Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo in 5 min. op laag tot middelhoog vuur krokant.
- Schep de chorizo uit de pan. Voeg de knoflook, venkel, courgette, garnalen en wat (gerookte)paprikapoeder toe aan het chorizovet en roerbak 2 min. op hoog vuur. Voeg evt nog wat olijfolie toe.
- Snijd ondertussen de peterselie fijn.
- Meng de pasta en de chorizo door het groente-garnalenmengsel. Voeg de peterselie, een scheutje olijfolie en evt. rodewijnazijn toe. Breng op smaak met peper en zout.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Andijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht -
Vegan
Zoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht -
Vlees
Sperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht -
Vegan
Bladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht -
Vlees
Paksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht -
Vis
Aspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht -
Vegan
Gevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Asperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht