Pastasalade met venkel, wortel en droge worst

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Pasta

Venkel is ‘love it or hate it’ door de anijs (drop) smaak, ik zit duidelijk in de ‘love it’ hoek en bovendien in het seizoen. Door de groenten te roosteren in de oven komt de zoetheid goed naar boven en samen met de pittige droge worst een super lekkere combi!

 

Huisgemaakte boeren metworst van Putman, verse biologische groenten van de Horsterhof, Past ingekocht bij de Odin.

Ingredienten
  300 g Penne pasta
  2 st Boeren metworst
  2 st Venkel
  400 g Wortelen
  2 g Rode ui
  4 Peterselie
  st Peper en zout
  Olijfolie
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180oC.
  • Was de venkel en wortelen en snijd beide in kleine stukjes of reepjes. Snij de ui in ringen. Hussel om met een beetje zout en eventueel wat oregano. Leg alles op een bakplaat met bakpapier, sprenkel er wat olijfolie over en zet in de oven.
  • Kook de pasta in ruim flink zout water tot het beet- gaar is. Spoel af met koud water en zet even weg.
  • Ondertussen kun je de droge worst en de peterselie snijden in plakjes en stukjes.
  • Wanneer de groenten gaar en bruin begint te worden, haal je het uit de oven en meng het samen met de pasta, de gesneden worst en de peterselie. Voeg naar smaak extra olijfolie toe en peper & zout.
  • Je kunt het half lauw of koud eten, lekker makkelijk en snel klaar.

Dit gerecht is makkelijk vegetarisch te maken door de worst weg te laten en bijv walnoten en/of kaas toe te voegen.

Eet smaklijk!