Pasteitje met een rijk gevulde salade - PUURlandtopper

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 20 minuten • Categorie: Salade

Vaste klanten weten inmiddels waarom: dit is echt een 'PUURlandtopper' . Deze vegetarische pasteitjes van kok Casper Koning met paddestoelen en verse groenten is samen met een salade met nog meer verse groenten een compleet en makkelijk gerecht.   

 

! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier bij het lezen van het recept en het koken rekening mee.

De vegetarische pasteitjes worden gemaakt met groenten van De Horsterhof en oesterzwammen van Middelwaard uit Loo. Ook het meerendeel van de ingredienten voor de salade komt van De Horsterhof. De sla oogsten we waarschijnlijk nog op Kweekland. 

 

Ingredienten
  4 st Vegetarisch pasteitje
  2 st Paprika
  2 st Komkommer
  2 st Ui, in ringen
  st Krop sla
  8 st Tomaten
  200 g Walnoten
  Zout, peper
  Olijfolie
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de pasteitjes er in zodra de oven op temperatuur is. Breng in ± 10 minuten op temperatuur.

Snij de komkommer, de paprika, de tomaten en de ui in stukjes. Snijdt of scheur de sla in stukken en was hem. Hussel alles in een kom door elkaar.

Meng een beetje olijfolie met peper en zout en schenk dit over de salade. 

Rooster de walnoten in een droge koekenpan in ± 4 minuten. Blijf omroeren. Strooi de walnoten over de salade.

Serveer de salade met het pasteitje.