Pasteitje met een rijk gevulde salade - PUURlandtopper
Vaste klanten weten inmiddels waarom: dit is echt een 'PUURlandtopper' . Deze vegetarische pasteitjes van kok Casper Koning met paddestoelen en verse groenten is samen met een salade met nog meer verse groenten een compleet en makkelijk gerecht.
! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier bij het lezen van het recept en het koken rekening mee.
De vegetarische pasteitjes worden gemaakt met groenten van De Horsterhof en oesterzwammen van Middelwaard uit Loo. Ook het meerendeel van de ingredienten voor de salade komt van De Horsterhof. De sla oogsten we waarschijnlijk nog op Kweekland.
4 st | Vegetarisch pasteitje | |
2 st | Paprika | |
2 st | Komkommer | |
2 st | Ui, in ringen | |
st | Krop sla | |
8 st | Tomaten | |
200 g | Walnoten | |
Zout, peper | ||
Olijfolie |
Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de pasteitjes er in zodra de oven op temperatuur is. Breng in ± 10 minuten op temperatuur.
Snij de komkommer, de paprika, de tomaten en de ui in stukjes. Snijdt of scheur de sla in stukken en was hem. Hussel alles in een kom door elkaar.
Meng een beetje olijfolie met peper en zout en schenk dit over de salade.
Rooster de walnoten in een droge koekenpan in ± 4 minuten. Blijf omroeren. Strooi de walnoten over de salade.
Serveer de salade met het pasteitje.
-
Vlees
Biefstukspies met Roast Potatoes en gegrilde asperges Koningsmaal Bekijk gerecht -
Vlees
Andijviestampotje met hamburgers Lekker Hollands! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Flammkuche met raapstelen van de Stadsboerin Lekker Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Raapstelenstamp met gedroogde tomaten en kastanjechampignons Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vlees
Hamburger, salade en opgebakken aardappeltjes Ouderwets 'aardappel, groente, vlees' (AGV) Bekijk gerecht -
Vlees
Pasta pesto met lente-ui, verse spinazie, gedroogde tomaatjes en spekjes Bekijk gerecht -
Vis
Gebakken zalmforel-filet met bloemkool en krieltjes Vis op z'n best Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gewokte rijst met paksoi, cashews en verse shii-take Vers uit de kas! Bekijk gerecht -
Vlees
Aardappeltjes met geroosterde wintergroenten en bistro-worstjes Comfort-food Bekijk gerecht