Pasteitje met een rijk gevulde salade - PUURlandtopper
Vaste klanten weten inmiddels waarom: dit is echt een 'PUURlandtopper' . Deze vegetarische pasteitjes van kok Casper Koning met paddestoelen en verse groenten is samen met een salade met nog meer verse groenten een compleet en makkelijk gerecht.
! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier bij het lezen van het recept en het koken rekening mee.
De vegetarische pasteitjes worden gemaakt met groenten van De Horsterhof en oesterzwammen van Middelwaard uit Loo. Ook het meerendeel van de ingredienten voor de salade komt van De Horsterhof. De sla oogsten we waarschijnlijk nog op Kweekland.
4 st | Vegetarisch pasteitje | |
2 st | Paprika | |
2 st | Komkommer | |
2 st | Ui, in ringen | |
st | Krop sla | |
8 st | Tomaten | |
200 g | Walnoten | |
Zout, peper | ||
Olijfolie |
Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de pasteitjes er in zodra de oven op temperatuur is. Breng in ± 10 minuten op temperatuur.
Snij de komkommer, de paprika, de tomaten en de ui in stukjes. Snijdt of scheur de sla in stukken en was hem. Hussel alles in een kom door elkaar.
Meng een beetje olijfolie met peper en zout en schenk dit over de salade.
Rooster de walnoten in een droge koekenpan in ± 4 minuten. Blijf omroeren. Strooi de walnoten over de salade.
Serveer de salade met het pasteitje.
-
Vis
Pasta met vers gerookte forel en romige prei-saus Lekker regionaal & lekker makkelijk Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gekleurde bietjes met rijst, feta en pecanoten Superfood Bekijk gerecht -
Vlees
Hollandse bietenstamp met heerlijke rookworst Nu het nog kan! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Quiche met pompoen en palmkool Zonder deegbodem! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Penne met romige paddestoelensaus Mega Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Italiaanse maaltijdsoep - ribolitta Hartverwarmende wintersoep! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vega-curry met knapperige bloemkool Puurlandtopper: kids vega 'favo'! Bekijk gerecht -
Vlees
Grove stamppot van bataat met reepjes kool, pastinaak en rookworst Ook zo vegetarisch te maken Bekijk gerecht -
Vis
Conchiglie met ansjovis, broccoli en hazelnoten Schelpjespasta! Bekijk gerecht