Pastinaak & biet uit de oven met veldsla-salade
'Pakketje pastinaak' noem ik 'm ook wel en hij is ontstaan 'vrij naar een recept van Lisette Bossert'. Lekker, gezond en rijk van smaak, da’s biet in combi met pastinaak. Helemaal heerlijk met een salade met appeltjes uit de regio.
Pastinaak, bietjes, veldsla van de Horsterhof (boerderij op biologisch-dynamische grondslag, gerund door boer Matthias en boerin Eline). Sinaasappel en walnoten biologisch en ingekocht.
600 g | Pastinaak | |
4 st | Rode bietjes | |
200 g | Veldsla | |
4 st | Knoflookteen | |
80 g | Walnoten | |
1 st | Sinaasappel | |
2 st | Takjes rozemarijn | |
2 st | Takjes salie | |
2 st | Appels | |
Olijfolie | ||
Zout, peper | ||
Balsamico azijn |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de pastinaken en snij ze in ongeveer gelijke stukken. Schil de bieten en verdeel ook in stukken.
- Doe de pastinaak- en bietenstukken in een pan met ruim water en kook gedurende 15 minuten. Giet af en laat even uitlekken in een vergiet.
- Rits de blaadjes van de rozemarijn en salie en snijd heel fijn.
- Leg de groenten in het midden van het stuk bakpapier. Voeg een stuk sinaasappelschil (met dunschiller), de ongepelde knoflooktenen, salie, peper en zout en olijfolie toe. Hussel een beetje. Vouw de lange kanten van het papier over de groenten heen. Vervolgens de smalle kanten, zodat je nu een vierkant pakketje hebt. Leg het ondersteboven op een bakplaat. Schuif de bakplaat in de oven en bak de groenten 20 minuten. Draai de pakketjes om, vouw het papier open, schik de groenten zo dat je een enkele laag hebt. Voeg de walnoten toe en zet ze - in het opengevouwen papier - nog 8 minuten terug in de oven.
- Was ondertussen de veldsla en verwijder evt. de worteltjes. Schil de appel en snijd in stukjes. Meng alles met wat olijfolie en een beetje wijnazijn.
- Haal de groenten uit de oven. Vis de knoflooktenen en de sinaasappelschil eruit. Gooi de schil weg, haal de knofloken uit hun jasje, prak ze fijn en hussel met een vork door de groenten.
- Serveer met de veldsla-salade ernaast.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischAndijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht