Pastinaak & biet uit de oven met veldsla-salade

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 45 minuten • Categorie: Salade

'Pakketje pastinaak' noem ik 'm ook wel en hij is ontstaan 'vrij naar een recept van Lisette Bossert'. Lekker, gezond en rijk van smaak, da’s biet in combi met pastinaak. Helemaal heerlijk met een salade met appeltjes uit de regio.  

 

Pastinaak, bietjes, veldsla van de Horsterhof (boerderij op biologisch-dynamische grondslag, gerund door boer Matthias en boerin Eline). Sinaasappel en walnoten biologisch en ingekocht.

Ingredienten
  600 g Pastinaak
  4 st Rode bietjes
  200 g Veldsla
  4 st Knoflookteen
  80 g Walnoten
  1 st Sinaasappel
  2 st Takjes rozemarijn
  2 st Takjes salie
  2 st Appels
  Olijfolie
  Zout, peper
  Balsamico azijn
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de pastinaken en snij ze in ongeveer gelijke stukken. Schil de bieten en verdeel ook in stukken. 
  • Doe de pastinaak- en bietenstukken in een pan met ruim water en kook gedurende 15 minuten. Giet af en laat even uitlekken in een vergiet.
  • Rits de blaadjes van de rozemarijn en salie en snijd heel fijn.
  • Leg de groenten in het midden van het stuk bakpapier. Voeg een stuk sinaasappelschil (met dunschiller), de ongepelde knoflooktenen, salie, peper en zout en olijfolie toe. Hussel een beetje. Vouw de lange kanten van het papier over de groenten heen. Vervolgens de smalle kanten, zodat je nu een vierkant pakketje hebt. Leg het ondersteboven op een bakplaat. Schuif de bakplaat in de oven en bak de groenten 20 minuten. Draai de pakketjes om, vouw het papier open, schik de groenten zo dat je een enkele laag hebt. Voeg de walnoten toe en zet ze - in het opengevouwen papier - nog 8 minuten terug in de oven. 
  • Was ondertussen de veldsla en verwijder evt. de worteltjes. Schil de appel en snijd in stukjes. Meng alles met wat olijfolie en een beetje wijnazijn.
  • Haal de groenten uit de oven. Vis de knoflooktenen en de sinaasappelschil eruit. Gooi de schil weg, haal de knofloken uit hun jasje, prak ze fijn en hussel met een vork door de groenten.
  • Serveer met de veldsla-salade ernaast.

Eet smakelijk!