Pastinaak paddenstoelen stoof
Een herfstig stoofpotje wat het in de winter ook goed doet. Door de paddenstoelen, de kruiden en het bier wordt dit een ware smaakexplosie.
De paddenstoelen komen van de Middelwaard uit Loo, de pastinaak, knoflook, sjalotten en kruiden via biologische boerderij de Horsterhof. Het bier van brouwerij Hootch uit Tolkamer.
4 takjes | Peterselie | |
4 st | Takje(s) Tijm | |
2 takjes | Salie | |
30 g | Gedroogde paddenstoelen | |
200 g | Shiitake paddestoelen | |
200 g | Oesterzwam | |
240 g | Kastanjechampignons | |
2 st | Knoflookteen | |
800 g | Pastinaak | |
4 st | Sjalotten | |
1 st | Donker bier | |
4 st | Pavé broodje | |
g | Bloem | |
Olijfolie | ||
st | Peper en zout |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Doe de gedroogde paddenstoelen in een kommetje, schenk er het heet water over en laat staan tot gebruik.
- Ris de blaadjes van de tijm en snijd samen met de salie fijn. Halveer de kastanjechampignons en de grote paddenstoelen.
- Verhit de helft van de boter of olie in de braadpan en bak de paddenstoelen met peper en zout 8 min. op hoog vuur bruin. Roer regelmatig.Snijd ondertussen de sjalotten in halve ringen en de knoflook fijn. Schil de pastinaak, halveer in de lengte en snijd in halve plakken van ca. een ½ cm dik.
- Neem de paddenstoelen uit de pan. Verhit de rest van de boter of olie in de pan en bak de sjalot 5 min. op matig vuur. Voeg de knoflook en fijngesneden kruiden toe en bak 1 min. mee. Voeg de bloem toe en bak 2 min. Laat de paddenstoelenmix uitlekken, maar vang het vocht op. Snijd de gewelde paddenstoelen fijn.
- Voeg de pastinaak, de gebakken en de gewelde paddenstoelen, het opgevangen vocht en het bier (1 blikje per 4 personen) toe aan de sjalot en breng het geheel al roerend aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat 25 min. op matig vuur stoven. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de peterselie fijn en roer door de stoof.
Serveer met het brood, eetsmakelijk!
Je kunt de stoof 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur. Roer de peterselie er voor serveren door.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vlees
Venezolaanse Arepas met kip Venezolaanse Arepas met kip Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Puree van knolselderij met paddenstoelen Met verschillende soorten paddenstoelen Bekijk gerecht -
Vlees
Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes Herfstige smaakvolle pasta Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vegan nasi In veel huishoudens favoriet! Bekijk gerecht -
Vis
Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites Broccoli anders Bekijk gerecht -
Vis
Hutspot met gerookte forelfilet Een Hollandse klassieker met een verrassende twist Bekijk gerecht -
Vlees
Kip met abrikozen en rijst Marrokaanse kipstoof Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Frisse andijvie aardappel salade Ook lekker met gerookte forel! Bekijk gerecht -
Vlees
Runderkebab met couscous en yoghurtdip Zelf kebab maken is heel eenvoudig Bekijk gerecht