Pastinaak paddenstoelen stoof
Een herfstig stoofpotje wat het in de winter ook goed doet. Door de paddenstoelen, de kruiden en het bier wordt dit een ware smaakexplosie.
De paddenstoelen komen o.a. van de Middelwaard uit Loo, de pastinaak, knoflook, sjalotten en kruiden via biologische boerderij de Horsterhof. Het bier van brouwerij Hootch uit Tolkamer.
4 takjes | Peterselie | |
4 st | Takje(s) Tijm | |
2 takjes | Salie | |
30 g | Gedroogde paddenstoelen | |
200 g | Shiitake paddestoelen | |
200 g | Oesterzwam | |
240 g | Kastanjechampignons | |
2 st | Knoflookteen | |
800 g | Pastinaak | |
4 st | Sjalotten | |
1 st | Bier | |
4 st | Pavé broodje | |
g | Bloem | |
Olijfolie | ||
st | Peper en zout |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Doe de gedroogde paddenstoelen in een kommetje, schenk er het heet water over en laat staan tot gebruik.
- Ris de blaadjes van de tijm en snijd samen met de salie fijn. Halveer de kastanjechampignons en de grote paddenstoelen.
- Verhit de helft van de boter of olie in de braadpan en bak de paddenstoelen met peper en zout 8 min. op hoog vuur bruin. Roer regelmatig.Snijd ondertussen de sjalotten in halve ringen en de knoflook fijn. Schil de pastinaak, halveer in de lengte en snijd in halve plakken van ca. een ½ cm dik.
- Neem de paddenstoelen uit de pan. Verhit de rest van de boter of olie in de pan en bak de sjalot 5 min. op matig vuur. Voeg de knoflook en fijngesneden kruiden toe en bak 1 min. mee. Voeg de bloem toe en bak 2 min. Laat de paddenstoelenmix uitlekken, maar vang het vocht op. Snijd de gewelde paddenstoelen fijn.
- Voeg de pastinaak, de gebakken en de gewelde paddenstoelen, het opgevangen vocht en het bier (1 blikje per 4 personen) toe aan de sjalot en breng het geheel al roerend aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat 25 min. op matig vuur stoven. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de peterselie fijn en roer door de stoof.
Serveer met het brood, eetsmakelijk!
Je kunt de stoof 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur. Roer de peterselie er voor serveren door.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht
-
VeganVegan Chili sin Carne Vegan comfort food! Bekijk gerecht
-
VegetarischVega carpaccio van gepofte koolrabi met pesto en brood Koolrabi anders! Bekijk gerecht
-
VleesSatécurry met gewokte paksoi Eenvoudige curry met rundergehakt Bekijk gerecht
-
VisRaapstelenrisotto met gerookte zalmforel Lekker! Bekijk gerecht
-
VleesButter Chicken met naanbrood en Hollandse groenten Heerlijk Indiaas met een Hollandse twist Bekijk gerecht