Pastinaak-stamppot met karbonade en pastinaakchips
Hollandse kost met een chique randje: lekkere stamppot van de bijna vergeten pastinaak tot een waar feest gemaakt door een 'ouderwetse' karbonade en ... chips!
! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier ook voor het koken rekening mee.
Pastinaak en aardappelen van de Horsterhof. Heerlijk vlees van slagerij Putman uit de Steenstraat.
1000 g | Pastinaak | |
1000 g | Aardappelen | |
1 st | Bouillonblokje | |
4 st | Karbonade | |
Zout, peper | ||
ml | Zonnebloemolie | |
ml | Melk |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en snijd eventueel in grove stukken. Schil de pastinaak en snijd in schijven. Houd één pastinaak achter voor de chips en schaaf deze na het schillen met een kaasschaaf tot dunne reepjes.
- Kook de aardappelen en pastinaak (niet de reepjes) gaar in water met het bouillonblokje in ± 20 minuten. Stamp tot een puree met wat melk en klont roomboter. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Verhit olie in een braadpan (of gebruik de pan voor de pastinaakchips maar haal er dan wat olie uit) en bak de karbonades rondom bruin. Bestrooi met zout en peper.
- Giet een bodem plantaardige (zonnebloem) olie in een diepe pan en verhit deze. Bak vervolgens de pastinaakreepjes in de olie tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat ze uitlekker op keukenpapier en zout ze een beetje.
- Schep de stamppot op de borden, en leg de karbonade erop of ernaast. Maak af met de pastinaakchips.
- Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Winterse vegetarische salade met zoete aardappel en veldsla Bekijk gerecht -
Vis
Savooiekoolrolletjes met pastinaak-zalmforelpuree Hollands culinair! Bekijk gerecht -
Vegan
Rijke groentenstoof met bonen In een tajine of stoofpan Bekijk gerecht -
Vlees
Zelfgemaakte kippensoep met brood Heerlijke verwarmende medicinale soep! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gebakken Yacon met Quinoa en Geroosterde Groenten Een ondergrondse knol met de smaak van fruit! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Spruitjes uit de wok met kruidige rijst Zo wil iedereen spruitjes eten Bekijk gerecht -
Vlees
SherPing pannenkoeken van Jamie Chinese gevulde pannenkoeken Bekijk gerecht -
Vegan
Noedels met aubergine, prei en noten In een handomdraai op tafel Bekijk gerecht -
Vlees
Venezolaanse Arepas met kip Venezolaanse Arepas met kip Bekijk gerecht