Pastinaak-stamppot met karbonade en pastinaakchips
Hollandse kost met een chique randje: lekkere stamppot van de bijna vergeten pastinaak tot een waar feest gemaakt door een 'ouderwetse' karbonade en ... chips!
! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier ook voor het koken rekening mee.
Pastinaak en aardappelen van de Horsterhof. Heerlijk vlees van slagerij Putman uit de Steenstraat.
1000 g | Pastinaak | |
1000 g | Aardappelen | |
1 st | Bouillonblokje | |
4 st | Karbonade | |
Zout, peper | ||
ml | Zonnebloemolie | |
ml | Melk |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en snijd eventueel in grove stukken. Schil de pastinaak en snijd in schijven. Houd één pastinaak achter voor de chips en schaaf deze na het schillen met een kaasschaaf tot dunne reepjes.
- Kook de aardappelen en pastinaak (niet de reepjes) gaar in water met het bouillonblokje in ± 20 minuten. Stamp tot een puree met wat melk en klont roomboter. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Verhit olie in een braadpan (of gebruik de pan voor de pastinaakchips maar haal er dan wat olie uit) en bak de karbonades rondom bruin. Bestrooi met zout en peper.
- Giet een bodem plantaardige (zonnebloem) olie in een diepe pan en verhit deze. Bak vervolgens de pastinaakreepjes in de olie tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat ze uitlekker op keukenpapier en zout ze een beetje.
- Schep de stamppot op de borden, en leg de karbonade erop of ernaast. Maak af met de pastinaakchips.
- Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Pasta met zelfgemaakte pesto en Witte van Köning Met zelfgemaakte pesto en een bijzondere kaas Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hotdog met zuurkool en groentefrites Een klassieker, maar wel lokaal Bekijk gerecht -
Vis
Couscous met zalmforel en veldsla Lekker en snel voor doordeweeks Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Boekweit risotto met krokante aardpeer en hazelnoten Risotto van boekweit met heerlijke aardperen van het seizoen! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rijst met paprika, bonen en feta Heerlijke rijst ovenschotel van Jamie Oliver! Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hamburger met tzatziki, feta en zoete aardappelfrites Broodje hamburger met een Griekse twist Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Quinoa salade met appel en knolselderij Pittige salade naar het recept van Ottolenghi Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Curry van aardappel, wortel en rode linzen Voedzaam en vega(n)! Bekijk gerecht -
Vis
Pompoen- palmkool soep met kikkererwten, forelfilet en pesto van palmkool Bijzondere en gezonde maaltijdsoep. Bekijk gerecht