Pastinaak-stamppot met karbonade en pastinaakchips
Hollandse kost met een chique randje: lekkere stamppot van de bijna vergeten pastinaak tot een waar feest gemaakt door een 'ouderwetse' karbonade en ... chips!
! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier ook voor het koken rekening mee.
Pastinaak en aardappelen van de Horsterhof. Heerlijk vlees van slagerij Putman uit de Steenstraat.
1000 g | Pastinaak | |
1000 g | Aardappelen | |
1 st | Bouillonblokje | |
4 st | Karbonade | |
Zout, peper | ||
ml | Zonnebloemolie | |
ml | Melk |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en snijd eventueel in grove stukken. Schil de pastinaak en snijd in schijven. Houd één pastinaak achter voor de chips en schaaf deze na het schillen met een kaasschaaf tot dunne reepjes.
- Kook de aardappelen en pastinaak (niet de reepjes) gaar in water met het bouillonblokje in ± 20 minuten. Stamp tot een puree met wat melk en klont roomboter. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Verhit olie in een braadpan (of gebruik de pan voor de pastinaakchips maar haal er dan wat olie uit) en bak de karbonades rondom bruin. Bestrooi met zout en peper.
- Giet een bodem plantaardige (zonnebloem) olie in een diepe pan en verhit deze. Bak vervolgens de pastinaakreepjes in de olie tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat ze uitlekker op keukenpapier en zout ze een beetje.
- Schep de stamppot op de borden, en leg de karbonade erop of ernaast. Maak af met de pastinaakchips.
- Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vis
Zalmburgers met frisse salade Zelfgemaakte visburgers! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Pasta radijsjes pesto Met pesto van radijsgroen! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vaderdag ontbijt Een ludiek ontbijt met pit! Bekijk gerecht -
Vlees
Traybake met venkel en bbq worst Voorjaarsgerecht ui de oven Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bonen burrito met tomaat en gemarineerde rode ui Vegan Mexicaanse wraps Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bloemkoolsteak met zoete puree Vegan steak! Bekijk gerecht -
Vlees
Spitskool op zijn Italiaans met pasta Spitskool door de pasta! Bekijk gerecht -
Vis
Salade van witte asperges met zalm en aardappelen Lentesalade! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gevulde paprika's met olijf, couscous en gedroogde tomaten Top-ingredienten! Bekijk gerecht