Pastinaak-stamppot met runderworstjes en pastinaakchips

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 45 minuten • Categorie: Aardappelen

Hollandse kost met een chique randje: lekkere stamppot van de bijna vergeten pastinaak tot een waar feest gemaakt door een 'ouderwetse' karbonade en ... chips!

 

Pastinaak en aardappelen van de Horsterhof en heerlijke worstjes van de runderen van boerderij de Houberg.

Ingredienten
  4 takjes Peterselie
  1000 g Pastinaak
  1000 g Aardappelen
  1 st Bouillonblokje
  4 st Runderworst
  Zout, peper
  ml Zonnebloemolie
  ml Melk
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Schil de aardappelen en snijd eventueel in grove stukken. Schil de pastinaak en snijd in schijven. Houd één pastinaak achter voor de chips en schaaf deze na het schillen met een kaasschaaf tot dunne reepjes.
  • Kook de aardappelen en pastinaak (niet de reepjes) gaar in water met het bouillonblokje in ± 20 minuten. Stamp tot een puree met wat melk en klont roomboter. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Verhit olie in een braadpan (of gebruik de pan voor de pastinaakchips maar haal er dan wat olie uit) en bak de runderworstjes rondom bruin.
  • Giet een bodem plantaardige (zonnebloem) olie in een diepe pan en verhit deze. Bak vervolgens de pastinaakreepjes in de olie tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat ze uitlekker op keukenpapier en zout ze een beetje.
  • Schep de stamppot op de borden garneer met fijngehakte peterselie en leg de runderworstjes erop of ernaast. Maak af met de pastinaakchips.
  • Eet smakelijk!