Pen­ne met as­per­ges en zon­ge­droog­de to­maat­jes

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 20 minuten • Categorie: Pasta

Dat je voor een goede pasta weinig maar wel goede ingrediënten nodig hebt kan iedere Italiaans mamma je vertellen. Deze seizoenspasta voldoet precies aan die criteria; kraakverse asperges, smaakvolle, zongedroogde tomaatjes en lekkere vette creme fraiche maken van deze pasta een feestje voor je smaakpupillen!

 

Asperges vers gestoken door boer Gerrit van aspergeboerderij De Stokhoven in Drempt, pasta en gedroogde tomaatjes ingekocht bij biologische groothandel De Nieuwe Band, kaas van Aurora, citroen bio en uit Spanje.

Ingredienten
  800 g Asperges, geschild
  300 g Penne pasta
  12 st Gedroogde tomaatjes
  200 ml Creme fraiche
  120 g Kaas, geraspt
  1 st Citroen
  st Peper en zout
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Van asperges evt. houtachtige uiteinden verwijderen en asperges schuin in stukjes van 3 cm snijden.
  • Gedroogde tomaten in kliene stukjes snijden.
  • Pasta en asperges in ruim kokend water met zout in 6-8 min. beetgaar koken. Pasta en asperges afgieten en terugdoen in pan.
  • 50 ml Crème fraîche p/p en tomatenstukjes erdoor mengen en het geheel nog even doorwarmen.
  • Op smaak brengen met citroensap en grofgemalen peper.
  • Pasta over vier grote kommen/borden verdelen en kaas erover strooien.

Eet smakelijk!