Penne met asperges en zongedroogde tomaatjes
Dat je voor een goede pasta weinig maar wel goede ingrediënten nodig hebt kan iedere Italiaans mamma je vertellen. Deze seizoenspasta voldoet precies aan die criteria; kraakverse asperges, smaakvolle, zongedroogde tomaatjes en lekkere vette creme fraiche maken van deze pasta een feestje voor je smaakpupillen!
Asperges vers gestoken door boer Gerrit van aspergeboerderij De Stokhoven in Drempt, pasta en gedroogde tomaatjes ingekocht bij biologische groothandel De Nieuwe Band, kaas van Aurora, citroen bio en uit Spanje.
800 g | Asperges, geschild | |
300 st | Penne pasta | |
12 g | Gedroogde tomaatjes | |
200 ml | Creme fraiche | |
120 st | Kaas, geraspt, 100g | |
1 st | Citroen | |
st | Peper en zout |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Van asperges evt. houtachtige uiteinden verwijderen en asperges schuin in stukjes van 3 cm snijden.
- Gedroogde tomaten in kleine stukjes snijden.
- Pasta en asperges in ruim kokend water met zout in 6-8 min. beetgaar koken. Pasta en asperges afgieten en terugdoen in pan.
- 50 ml Crème fraîche p/p en tomatenstukjes erdoor mengen en het geheel nog even doorwarmen.
- Op smaak brengen met citroensap en grofgemalen peper.
- Pasta over vier grote kommen/borden verdelen en kaas erover strooien.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VeganVegan Chili sin Carne Vegan comfort food! Bekijk gerecht
-
VegetarischVega carpaccio van gepofte koolrabi met pesto en brood Koolrabi anders! Bekijk gerecht
-
VleesSatécurry met gewokte paksoi Eenvoudige curry met rundergehakt Bekijk gerecht
-
VisRaapstelenrisotto met gerookte zalmforel Lekker! Bekijk gerecht
-
VleesButter Chicken met naanbrood en Hollandse groenten Heerlijk Indiaas met een Hollandse twist Bekijk gerecht
-
VisBroccolipasta met gebakken zalmforel Lekker regionaal & lekker makkelijk Bekijk gerecht
-
VeganRoerbak van Chinese kool met verse bosknoflook Verse bosknoflook Bekijk gerecht