Pasta met bloemkool, spekjes en pijnboompitjes
Een Hollandser groente dan bloemkool bestaat er gewoon niet. Overigens, in Italie eten ze ook graag bloemkool! Vandaar dit overheelijke recept uit de Italaanse kookbijbel De Zilveren Lepel.
Knoflook en bloemkool van biologisch-dynamische boerderij De Horsterhof, de olijven en pasta ingekocht bij Odin. De spekjes zijn van boerderij Dykhoeve uit Herwen.
1 st | Bloemkool | |
1 st | Pasta | |
4 st | Knoflookteen | |
1 st | Bouillonblokje | |
200 g | Spekjes, gerookt | |
40 g | Pijnboompitten | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Snijd de bloemkool in kleine, hapklare, roosjes.
- Snijd de knoflook in plakjes. Halveer de olijven.
- Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en deksel. Bak hierin de knoflook al omscheppend in ± 3 minuten goudbruin. Schep knoflook met een schuimspaan uit de pan en houd apart.
- Bak de spekjes in dezelfde pan in 5 minuten uit. Schep ze uit de pan met zoveel mogelijk jus en houd apart.
- Doe de bloemkoolroosjes met bouillon (halve liter er bouillonblokje) in dezelfde pan en laat ze afgedekt 6-8 minuten koken. Breng op smaak met zout en peper. Houd alles warm.
- Breng intussen lichtgezouten water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af.
- Rooster de pijnboompitje heel kort in een koekepan
- Schep de pasta in een voorverwarmde schaal. Schep de bloemkoolroosjes, knoflook en spekjes erdoor. Strooi de pijnboompitjes er over heen.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischAndijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht