Pasta met bloemkool, spekjes en pijnboompitjes

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 40 minuten • Categorie: Pasta

Een Hollandser groente dan bloemkool bestaat er gewoon niet. Overigens, in Italie eten ze ook graag bloemkool! Vandaar dit recept uit de Italaanse kookbijbel De Zilveren Lepel.

 

Bloemkool en knoflook van de biologisch-dynamische boerderij De Horsterhof, biologische olijven en pasta ingekocht. De spekjes zijn van slager Putman in de Steenstraat in Arnhem.

Ingredienten
  1 st Bloemkool
  300 g Pasta
  st Knoflookteen
  1 st Bouillonblokje
  200 g Spekjes, gerookt
  40 g Pijnboompitten
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Snijd de bloemkool in kleine, hapklare, roosjes. 
  • Snijd de knoflook in plakjes. Halveer de olijven.
  • Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en deksel. Bak hierin de knoflook al omscheppend in ± 3 minuten goudbruin. Schep knoflook met een schuimspaan uit de pan en houd apart.
  • Bak de spekjes in dezelfde pan in 5 minuten uit. Schep ze uit de pan met zoveel mogelijk jus en houd apart.
  • Doe de bloemkoolroosjes met bouillon (halve liter er bouillonblokje) in dezelfde pan en laat ze afgedekt 6-8 minuten koken. Breng op smaak met zout en peper. Houd alles warm.
  • Breng intussen lichtgezouten water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af.
  • Rooster de pijnboompitje heel kort in een koekepan
  • Schep de pasta in een voorverwarmde schaal. Schep de bloemkoolroosjes, knoflook en spekjes erdoor. Strooi de pijnboompitjes er over heen.