Pasta met bloemkool, spekjes en pijnboompitjes
Een Hollandser groente dan bloemkool bestaat er gewoon niet. Overigens, in Italie eten ze ook graag bloemkool! Vandaar dit overheelijke recept uit de Italaanse kookbijbel De Zilveren Lepel.
Knoflook en bloemkool van biologisch-dynamische boerderij De Horsterhof, de olijven en pasta ingekocht bij Odin. De spekjes zijn van boerderij Dykhoeve uit Herwen.
1 st | Bloemkool | |
1 st | Pasta | |
4 st | Knoflookteen | |
1 st | Bouillonblokje | |
200 g | Spekjes, gerookt | |
40 g | Pijnboompitten | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Snijd de bloemkool in kleine, hapklare, roosjes.
- Snijd de knoflook in plakjes. Halveer de olijven.
- Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en deksel. Bak hierin de knoflook al omscheppend in ± 3 minuten goudbruin. Schep knoflook met een schuimspaan uit de pan en houd apart.
- Bak de spekjes in dezelfde pan in 5 minuten uit. Schep ze uit de pan met zoveel mogelijk jus en houd apart.
- Doe de bloemkoolroosjes met bouillon (halve liter er bouillonblokje) in dezelfde pan en laat ze afgedekt 6-8 minuten koken. Breng op smaak met zout en peper. Houd alles warm.
- Breng intussen lichtgezouten water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af.
- Rooster de pijnboompitje heel kort in een koekepan
- Schep de pasta in een voorverwarmde schaal. Schep de bloemkoolroosjes, knoflook en spekjes erdoor. Strooi de pijnboompitjes er over heen.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VeganRoerbak van Chinese kool met verse bosknoflook Verse bosknoflook Bekijk gerecht
-
VegetarischFrittata op een bedje van sla Voedzaam en fris Bekijk gerecht
-
VegetarischBloemkool beignets Naar een recept van Ottolenghi Bekijk gerecht
-
VeganStamppot van zoete bataat met quinoa en broccoli Low carb! Bekijk gerecht
-
VegetarischSpaghetti met pesto tomatensaus en buffel feta Pasta met groente van het seizoen Bekijk gerecht
-
VegetarischRomige oesterzwam pasta Verse vegetarische pasta Bekijk gerecht
-
VleesHoisin noedels met kipgehakt Makkelijk en licht Bekijk gerecht
-
VegetarischGeroosterde rode koolsalade met geitenkaas en gekarameliseerde walnoten Lauwwarme salade Bekijk gerecht
-
VegetarischKnolselderij stamppot met gedroogde tomaten en appel Hartig en zoet comfort food! Bekijk gerecht