Pasta met bloemkool, spekjes en pijnboompitjes
Een Hollandser groente dan bloemkool bestaat er gewoon niet. Overigens, in Italie eten ze ook graag bloemkool! Vandaar dit overheelijke recept uit de Italaanse kookbijbel De Zilveren Lepel.
Knoflook en bloemkool van biologisch-dynamische boerderij De Horsterhof, de olijven en pasta ingekocht bij Odin. De spekjes zijn van boerderij Dykhoeve uit Herwen.
1 st | Bloemkool | |
1 st | Pasta | |
4 st | Knoflookteen | |
1 st | Bouillonblokje | |
200 g | Spekjes, gerookt | |
40 g | Pijnboompitten | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Snijd de bloemkool in kleine, hapklare, roosjes.
- Snijd de knoflook in plakjes. Halveer de olijven.
- Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en deksel. Bak hierin de knoflook al omscheppend in ± 3 minuten goudbruin. Schep knoflook met een schuimspaan uit de pan en houd apart.
- Bak de spekjes in dezelfde pan in 5 minuten uit. Schep ze uit de pan met zoveel mogelijk jus en houd apart.
- Doe de bloemkoolroosjes met bouillon (halve liter er bouillonblokje) in dezelfde pan en laat ze afgedekt 6-8 minuten koken. Breng op smaak met zout en peper. Houd alles warm.
- Breng intussen lichtgezouten water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af.
- Rooster de pijnboompitje heel kort in een koekepan
- Schep de pasta in een voorverwarmde schaal. Schep de bloemkoolroosjes, knoflook en spekjes erdoor. Strooi de pijnboompitjes er over heen.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vis
Zalmburgers met frisse salade Zelfgemaakte visburgers! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Pasta radijsjes pesto Met pesto van radijsgroen! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vaderdag ontbijt Een ludiek ontbijt met pit! Bekijk gerecht -
Vlees
Traybake met venkel en bbq worst Voorjaarsgerecht ui de oven Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bonen burrito met tomaat en gemarineerde rode ui Vegan Mexicaanse wraps Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bloemkoolsteak met zoete puree Vegan steak! Bekijk gerecht -
Vlees
Spitskool op zijn Italiaans met pasta Spitskool door de pasta! Bekijk gerecht -
Vis
Salade van witte asperges met zalm en aardappelen Lentesalade! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gevulde paprika's met olijf, couscous en gedroogde tomaten Top-ingredienten! Bekijk gerecht