Romige penne met spekjes, paddenstoelen en veldsla

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 25 minuten • Categorie: Pasta

Een pasta met paddenstoelen past natuurlijk perfect bij deze tijd van het jaar. Dus we grijpen onze kans en maken er een heerlijk, romig gerecht van dat vast en zeker ook bij kinderen in de smaak zal vallen. (Zeker als je ze mee laat helpen met het snijden van de paddenstoelen en het roeren in de saus!)

 

De paddenstoelen komen van Middelwaard uit Loo, de pasta is ingekocht via De Nieuwe Band. De overige ingredienten komen van De Horsterhof of biologische groothandel Odin. De spekjes van boerderij Dykhoeve en kaas van De Kaastobbe.

Ingredienten
  300 g Spekjes
  200 g Champignons
  200 g Oesterzwam
  300 st Penne pasta
  2 st Knoflookteen
  2 st Ui
  1 st Slagroom 125ml
  1 st Bouillonblokje
  100 g Oude kaas
  200 g Veldsla
  1 st Citroen
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
  • Snipper de ui.
  • Was de veldsla, droog zo goed mogelijk en breng op smaak met een scheutje olijfolie, peper, zout en een kneepje citroensap.
  • Verhit de olijfolie en bak de spekjes gaar in 5-10 minuten. Schep uit de pan en laat uitlekken. Bak de gesnipperde ui al omscheppend in een klein beetje vet van de spekjes langzaam gaar in 5 minuten. 
  • Snij ondertussen de paddenstoelen in plakjes. Voeg de paddenstoelen en de spekjes toe aan de ui en bak nog 5 minuten. 
  • Giet de room er bij, voeg een verkruimeld bouillonblokje en 2 teentjes knoflook uit de pers toe.
  • Roer alles goed door elkaar en laat de roomsaus wat indikken.
  • Serveer de pasta met de paddenstoelensaus en serveer de geraspte kaas en de sla apart. 

Klaar !