Romige penne met spekjes, paddenstoelen en veldsla
Een pasta met paddenstoelen past natuurlijk perfect bij deze tijd van het jaar. Dus we grijpen onze kans en maken er een heerlijk, romig gerecht van dat vast en zeker ook bij kinderen in de smaak zal vallen. (Zeker als je ze mee laat helpen met het snijden van de paddenstoelen en het roeren in de saus!)
De paddenstoelen komen van Middelwaard uit Loo, de pasta is ingekocht via De Nieuwe Band. De overige ingredienten komen van De Horsterhof of biologische groothandel Odin. De spekjes van boerderij Dykhoeve en kaas van De Kaastobbe.
300 g | Spekjes | |
200 g | Champignons | |
200 g | Oesterzwam | |
300 st | Penne pasta | |
2 st | Knoflookteen | |
2 st | Ui | |
1 st | Slagroom 125ml | |
1 st | Bouillonblokje | |
100 g | Oude kaas | |
200 g | Veldsla | |
1 st | Citroen | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
- Snipper de ui.
- Was de veldsla, droog zo goed mogelijk en breng op smaak met een scheutje olijfolie, peper, zout en een kneepje citroensap.
- Verhit de olijfolie en bak de spekjes gaar in 5-10 minuten. Schep uit de pan en laat uitlekken. Bak de gesnipperde ui al omscheppend in een klein beetje vet van de spekjes langzaam gaar in 5 minuten.
- Snij ondertussen de paddenstoelen in plakjes. Voeg de paddenstoelen en de spekjes toe aan de ui en bak nog 5 minuten.
- Giet de room er bij, voeg een verkruimeld bouillonblokje en 2 teentjes knoflook uit de pers toe.
- Roer alles goed door elkaar en laat de roomsaus wat indikken.
- Serveer de pasta met de paddenstoelensaus en serveer de geraspte kaas en de sla apart.
Klaar !
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vlees
Traybake met venkel en bbq worst Voorjaarsgerecht ui de oven Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bonen burrito met tomaat en gemarineerde rode ui Vegan Mexicaanse wraps Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bloemkoolsteak met zoete puree Vegan steak! Bekijk gerecht -
Vlees
Spitskool op zijn Italiaans met pasta Spitskool door de pasta! Bekijk gerecht -
Vis
Salade van witte asperges met zalm en aardappelen Lentesalade! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gevulde paprika's met olijf, couscous en gedroogde tomaten Top-ingredienten! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vega-stamp met raapstelen, walnoten, gedroogde tomaten en oesterzwammen Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Courgettes gevuld met boekweit en tomaat Gezonde vegetarische courgette uit de oven Bekijk gerecht