Gewokte raapstelen met penne-pasta, hazelnoten en gedroogde-tomaatjes
Raapstelen zijn met name in voor-en najaar verkrijgbaar; ze groeien al bij weinig warmte en licht maar zodra de temparatuur stijgt en dagen lengen schieten ze 'door' en in bloei. Deze keer een verrassende combinatie van raapstelen gedroogde tomaten en pasta. De tomaatjes geven een aangenaam zuurtje dat erg goed past bij de raapstelen.
Raapstelen knof en ui van De Horsterhof uit Duiven, pasta en gedroogde tomaatjes ingekocht bij de bio-groothandel. De basilicum kopen we nu ook nog in, later in het seizoen komt hij ook van de Horsterhof.
1 st | Pasta | |
4 st | Raapstelen (bos) | |
2 st | Ui | |
1 st | Creme Fraiche 125ml | |
20 g | Gedroogde tomaatjes | |
80 g | Hazelnoten | |
4 st | Knoflookteen | |
4 takjes | Basilicum | |
Olijfolie | ||
st | Peper en zout |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Pastawater opzetten met een flinke hand zout. Op het einde de pasta beetgaar koken volgens de gebruiksaanwijzing.
- Worteltjes van de raapstelen snijden, goed wassen en vervolgens in stukken van ± 1,5 cm snijden (ook de steeltjes). Overtollig water met slacentrifuge verwijderen.
- Ui pellen, halveren en in dunne halve ringen snijden, knoflook pellen en nu fijnsnijden of straks uitpersen.
- Gedroogde tomaatjes in stukjes snijden.
- Hapjespan of wok verhitten op hoog vuur, olie toevoegen en daarna op laag vuur de uien en knoflook gedurende een minuut of 5 fruiten.
- Vuur naar half, raapstelen toevoegen en kort roerbakken, gehalveerde tomaten, basilicum en 25 ml creme fraiche p/p er door scheppen en nog even doorwarmen.
- Gekneusde hazelnoten toevoegen.
- Op smaak brengen met peper en zout en serveren met de pasta met evt nog een scheutje van je lekkerste olijfolie er overheen.
Eet Smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Pasta radijsjes pesto Met pesto van radijsgroen! Bekijk gerecht -
Vlees
Traybake met venkel en bbq worst Voorjaarsgerecht ui de oven Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bonen burrito met tomaat en gemarineerde rode ui Vegan Mexicaanse wraps Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bloemkoolsteak met zoete puree Vegan steak! Bekijk gerecht -
Vlees
Spitskool op zijn Italiaans met pasta Spitskool door de pasta! Bekijk gerecht -
Vis
Salade van witte asperges met zalm en aardappelen Lentesalade! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gevulde paprika's met olijf, couscous en gedroogde tomaten Top-ingredienten! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vega-stamp met raapstelen, walnoten, gedroogde tomaten en oesterzwammen Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht