Gewokte raapstelen met penne-pasta, hazelnoten en gedroogde-tomaatjes

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 20 minuten • Categorie: Pasta

Raapstelen zijn met name in voor-en najaar verkrijgbaar; ze groeien al bij weinig warmte en licht maar zodra de temparatuur stijgt en dagen lengen schieten ze 'door' en in bloei. Deze keer een verrassende combinatie van raapstelen gedroogde tomaten en pasta. De tomaatjes geven een aangenaam zuurtje dat erg goed past bij de raapstelen. 

 

Raapstelen knof en ui van De Horsterhof uit Duiven, pasta en gedroogde tomaatjes ingekocht bij de bio-groothandel. De basilicum kopen we nu ook nog in, later in het seizoen komt hij ook van de Horsterhof.

Ingredienten
  1 st Pasta
  4 st Raapstelen (bos)
  2 st Ui
  1 st Creme Fraiche 125ml
  20 g Gedroogde tomaatjes
  80 g Hazelnoten
  4 st Knoflookteen
  4 takjes Basilicum
  Olijfolie
  st Peper en zout
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Pastawater opzetten met een flinke hand zout. Op het einde de pasta beetgaar koken volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Worteltjes van de raapstelen snijden, goed wassen en vervolgens in stukken van ± 1,5 cm snijden (ook de steeltjes). Overtollig water met slacentrifuge verwijderen.
  • Ui pellen, halveren en in dunne halve ringen snijden, knoflook pellen en nu fijnsnijden of straks uitpersen.
  • Gedroogde tomaatjes in stukjes snijden.
  • Hapjespan of wok verhitten op hoog vuur, olie toevoegen en daarna op laag vuur de uien en knoflook gedurende een minuut of 5 fruiten.
  • Vuur naar half, raapstelen toevoegen en kort roerbakken, gehalveerde tomaten, basilicum en 25 ml creme fraiche p/p er door scheppen en nog even doorwarmen.
  • Gekneusde hazelnoten toevoegen.
  • Op smaak brengen met peper en zout en serveren met de pasta met evt nog een scheutje van je lekkerste olijfolie er overheen.

Eet Smakelijk!