Gewokte raapstelen met penne-pasta, hazelnoten en gedroogde-tomaatjes
Raapstelen zijn met name in voor-en najaar verkrijgbaar; ze groeien al bij weinig warmte en licht maar zodra de temparatuur stijgt en dagen lengen schieten ze 'door' en in bloei. Nu het weer kouder wordt kunnen we nog één keer genieten van deze heelijke groente. Deze keer een verrassende combinatie van raapstelen gedroogde tomaten en pasta. De tomaatjes geven een aangenaam zuurtje dat erg goed past bij de raapstelen.
Raapstelen knof en ui van De Horsterhof uit Duiven, pasta en gedroogde tomaatjes ingekocht bij de bio-groothandel. De basilicum kopen we nu nog in via de Estafette, later in het seizoen komt hij van eigen tuin.
300 st | Pasta | |
4 st | Raapstelen (bos) | |
2 st | Ui | |
100 ml | Creme fraiche | |
20 g | Gedroogde tomaatjes | |
100 g | Hazelnoten | |
4 st | Knoflookteen | |
4 takjes | Basilicum | |
Olijfolie | ||
st | Peper en zout |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Pastawater opzetten met een flinke hand zout. Op het einde de pasta beetgaar koken volgens de gebruiksaanwijzing.
- Worteltjes van de raapstelen snijden, goed wassen en vervolgens in stukken van ± 1,5 cm snijden (ook de steeltjes). Overtollig water met slacentrifuge verwijderen.
- Ui pellen, halveren en in dunne halve ringen snijden, knoflook pellen en nu fijnsnijden of straks uitpersen.
- Gedroogde tomaatjes in stukjes snijden.
- Hapjespan of wok verhitten op hoog vuur, olie toevoegen en daarna op laag vuur de uien en knoflook gedurende een minuut of 5 fruiten.
- Vuur naar half, raapstelen toevoegen en kort roerbakken, gehalveerde tomaten, basilicum en 25 ml creme fraiche p/p er door scheppen en nog even doorwarmen.
- Gekneusde hazelnoten toevoegen.
- Op smaak brengen met peper en zout en serveren met de pasta met evt nog een scheutje van je lekkerste olijfolie er overheen.
Eet Smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Pasta met zelfgemaakte pesto en Witte van Köning Met zelfgemaakte pesto en een bijzondere kaas Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hotdog met zuurkool en groentefrites Een klassieker, maar wel lokaal Bekijk gerecht -
Vis
Couscous met zalmforel en veldsla Lekker en snel voor doordeweeks Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Boekweit risotto met krokante aardpeer en hazelnoten Risotto van boekweit met heerlijke aardperen van het seizoen! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rijst met paprika, bonen en feta Heerlijke rijst ovenschotel van Jamie Oliver! Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hamburger met tzatziki, feta en zoete aardappelfrites Broodje hamburger met een Griekse twist Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Quinoa salade met appel en knolselderij Pittige salade naar het recept van Ottolenghi Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Curry van aardappel, wortel en rode linzen Voedzaam en vega(n)! Bekijk gerecht -
Vis
Pompoen- palmkool soep met kikkererwten, forelfilet en pesto van palmkool Bijzondere en gezonde maaltijdsoep. Bekijk gerecht