Penne met gewokte raapstelen en tomaatjes

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 20 minuten • Categorie: Pasta

Raapstelen zijn met name in voor-en najaar verkrijgbaar; ze groeien al bij weinig warmte en licht maar zodra de temparatuur stijgt en dagen lengen schieten ze 'door' en in bloei. Deze keer een verrassende combinatie van raapstelen gedroogde tomaten en pasta. De tomaatjes geven een aangenaam zuurtje dat erg goed past bij de raapstelen. 

 

Raapstelen knof en ui van De Horsterhof uit Duiven, pasta en gedroogde tomaatjes ingekocht bij de bio-groothandel. De basilicum kopen we nu nog in via de Estafette, later in het seizoen komt hij van eigen tuin.

Ingredienten
  300 g Pasta
  4 st Raapstelen
  2 st Ui
  80 ml Creme fraiche
  20 st Gedroogde tomaatjes
  4 st Knoflookteen
  4 takjes Basilicum
  Olijfolie
  st Peper en zout
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Worteltjes van de raapstelen snijden, klein snijden en wassen. Overtollig water met slacentrifuge verwijderen.
  • Ui pellen, halveren en in dunne halve ringen snijden, knoflook pellen.
  • Zongedroogde tomaten in reepjes snijden 
  • Pasta beetgaar koken volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Olie in hapjespan of wok verhitten en op laag vuur de uien en uitgeperste knoflook fruiten. Raapstelen toevoegen en kort roerbakken, zongedroogde tomaten, basilicum en 50 ml creme fraiche p/p er door scheppen. Op smaak brengen met peper en zout en serveren met de pasta.