Gewokte raapstelen met penne-pasta, hazelnoten en gedroogde-tomaatjes
Raapstelen zijn met name in voor-en najaar verkrijgbaar; ze groeien al bij weinig warmte en licht maar zodra de temparatuur stijgt en dagen lengen schieten ze 'door' en in bloei. Nu het weer kouder wordt kunnen we nog één keer genieten van deze heelijke groente. Deze keer een verrassende combinatie van raapstelen gedroogde tomaten en pasta. De tomaatjes geven een aangenaam zuurtje dat erg goed past bij de raapstelen.
Raapstelen knof en ui van De Horsterhof uit Duiven, pasta en gedroogde tomaatjes ingekocht bij de bio-groothandel. De basilicum kopen we nu nog in via de Estafette, later in het seizoen komt hij van eigen tuin.
300 st | Pasta | |
4 st | Raapstelen (bos) | |
2 st | Ui | |
100 ml | Creme fraiche | |
20 g | Gedroogde tomaatjes | |
100 g | Hazelnoten | |
4 st | Knoflookteen | |
4 takjes | Basilicum | |
Olijfolie | ||
st | Peper en zout |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Pastawater opzetten met een flinke hand zout. Op het einde de pasta beetgaar koken volgens de gebruiksaanwijzing.
- Worteltjes van de raapstelen snijden, goed wassen en vervolgens in stukken van ± 1,5 cm snijden (ook de steeltjes). Overtollig water met slacentrifuge verwijderen.
- Ui pellen, halveren en in dunne halve ringen snijden, knoflook pellen en nu fijnsnijden of straks uitpersen.
- Gedroogde tomaatjes in stukjes snijden.
- Hapjespan of wok verhitten op hoog vuur, olie toevoegen en daarna op laag vuur de uien en knoflook gedurende een minuut of 5 fruiten.
- Vuur naar half, raapstelen toevoegen en kort roerbakken, gehalveerde tomaten, basilicum en 25 ml creme fraiche p/p er door scheppen en nog even doorwarmen.
- Gekneusde hazelnoten toevoegen.
- Op smaak brengen met peper en zout en serveren met de pasta met evt nog een scheutje van je lekkerste olijfolie er overheen.
Eet Smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Boekweitplaat met frisse groente Lekker makkelijk en zomers! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Zomerse maaltijdsalade van parelgerst Zomers en gezond! Bekijk gerecht -
Vlees
Biefstukspies met Roast Potatoes en gegrilde asperges Koningsmaal Bekijk gerecht -
Vlees
Andijviestampotje met hamburgers Lekker Hollands! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Flammkuche met raapstelen van de Stadsboerin Lekker Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Raapstelenstamp met gedroogde tomaten en kastanjechampignons Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vlees
Hamburger, salade en opgebakken aardappeltjes Ouderwets 'aardappel, groente, vlees' (AGV) Bekijk gerecht -
Vlees
Pasta pesto met lente-ui, verse spinazie, gedroogde tomaatjes en spekjes Bekijk gerecht -
Vis
Gebakken zalmforel-filet met bloemkool en krieltjes Vis op z'n best Bekijk gerecht