Penne met romige paddestoelensaus

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 20 minuten • Categorie: Pasta

De meest recente Allerhande inspireerde me om een 'Mega Vega'-gerecht te maken met verse champignons, shitake en oesterzwammen enerzijds en verse eitjes anderzijds. Een mooie combinatie van regionale ingrediënten van het land van 'De Middelwaard' en van de kipjes van Kweekland.

 

Eieren van de kipjes van Kweekland aan de Dalweg en de Horsterhof, biologische champignons, shitake en oesterzwammen van De Middelwaard in Loo. Knoflook, ui en koolrabi van De Horsterhof en dus biologisch-dynamisch. Pasta en creme fraiche ingekocht via de Nieuwe Band en tevens biologisch.

Ingredienten
  2 st Koolrabi
  200 g Shiitake paddestoelen
  200 g Oesterzwam
  400 g Champignons
  300 ml Creme fraiche
  4 st Knoflookteen
  8 st Eieren
  2 st Ui
  300 g Pasta
  st Peper en zout
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

 

  • Kook de eieren 7 min. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer.
  • Snijd de uien in ringen. Snijd de paddestoulen in plakjes/reepjes.
  • Sschil de koolrabi en snijd in blokjes van ± 1 cm.
  • Verhit de olie in een hapjespan en bak de uiringen op middelhoog vuur. Voeg na 3 minuten de blokjes koolrabi toe en bak nog 6 minuten.
  • Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en laat uitlekken. 
  • Snijd de knoflook fijn. Voeg de paddenstoelen en de knoflook toe aan de pan met ui en koolrabi en bak 4 min. op hoog vuur mee. 
  • Voeg de creme fraiche, peper en zout toe en verwarm 2 min. Meng deze paddenstoelensaus door de pasta.
  • Verdeel over de borden. Leg op elk bord twee halve eieren