Penne met romige paddestoelensaus
In de periode in het jaar waarin verse groenten wat mindere voorhanden zijn hebben we altijd nog alternatieven: verse champignons, shitake en oesterzwammen en verse eitjes. Een mooie combinatie van regionale ingrediënten van het land van 'De Middelwaard' en van de kipjes van de Horsterhof en koorrabi's van iets verder weg.
Eieren van de kipjes van de Horsterhof, biologische champignons, shitake en oesterzwammen van De Middelwaard in Loo. Knoflook, ui en koolrabi biologisch en ingekocht via de odin. Pasta en creme fraiche ingekocht via de Nieuwe Band en tevens biologisch.
2 st | Koolrabi | |
200 g | Shiitake paddestoelen | |
200 g | Oesterzwam | |
400 g | Champignons | |
300 ml | Creme fraiche | |
4 st | Knoflookteen | |
8 st | Eieren | |
2 st | Ui | |
300 st | Pasta | |
st | Peper en zout |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Kook de eieren 7 min. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer.
- Snijd de uien in ringen. Snijd de paddestoulen in plakjes/reepjes.
- Sschil de koolrabi en snijd in blokjes van ± 1 cm.
- Verhit de olie in een hapjespan en bak de uiringen op middelhoog vuur. Voeg na 3 minuten de blokjes koolrabi toe en bak nog 6 minuten.
- Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
- Snijd de knoflook fijn. Voeg de paddenstoelen en de knoflook toe aan de pan met ui en koolrabi en bak 4 min. op hoog vuur mee.
- Voeg de creme fraiche, peper en zout toe en verwarm 2 min. Meng deze paddenstoelensaus door de pasta.
- Verdeel over de borden. Leg op elk bord twee halve eieren
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Pasta met zelfgemaakte pesto en Witte van Köning Met zelfgemaakte pesto en een bijzondere kaas Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hotdog met zuurkool en groentefrites Een klassieker, maar wel lokaal Bekijk gerecht -
Vis
Couscous met zalmforel en veldsla Lekker en snel voor doordeweeks Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Boekweit risotto met krokante aardpeer en hazelnoten Risotto van boekweit met heerlijke aardperen van het seizoen! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rijst met paprika, bonen en feta Heerlijke rijst ovenschotel van Jamie Oliver! Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hamburger met tzatziki, feta en zoete aardappelfrites Broodje hamburger met een Griekse twist Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Quinoa salade met appel en knolselderij Pittige salade naar het recept van Ottolenghi Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Curry van aardappel, wortel en rode linzen Voedzaam en vega(n)! Bekijk gerecht -
Vis
Pompoen- palmkool soep met kikkererwten, forelfilet en pesto van palmkool Bijzondere en gezonde maaltijdsoep. Bekijk gerecht