Penne met romige paddestoelensaus
In de periode in het jaar waarin verse groenten wat mindere voorhanden zijn hebben we altijd nog alternatieven: verse champignons, shitake en oesterzwammen en verse eitjes. Een mooie combinatie van regionale ingrediënten van het land van 'De Middelwaard' en van de kipjes van de Horsterhof en koorrabi's van iets verder weg.
Eieren van Klein Broekhuizen..Oesterzwammen van De Middelwaard in Loo. Champignons, shiitake, knoflook, ui en koolrabi via de Horsterhof.
2 st | Koolrabi | |
200 g | Shiitake paddestoelen | |
200 g | Oesterzwam | |
400 g | Champignons | |
300 ml | Creme fraiche | |
4 st | Knoflookteen | |
4 st | Eieren | |
2 st | Ui | |
1 st | Pasta | |
st | Peper en zout |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Kook de eieren 7 min. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer.
- Snijd de uien in ringen. Snijd de paddestoulen in plakjes/reepjes.
- Sschil de koolrabi en snijd in blokjes van ± 1 cm.
- Verhit de olie in een hapjespan en bak de uiringen op middelhoog vuur. Voeg na 3 minuten de blokjes koolrabi toe en bak nog 6 minuten.
- Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
- Snijd de knoflook fijn. Voeg de paddenstoelen en de knoflook toe aan de pan met ui en koolrabi en bak 4 min. op hoog vuur mee.
- Voeg de creme fraiche, peper en zout toe en verwarm 2 min. Meng deze paddenstoelensaus door de pasta.
- Verdeel over de borden. Leg op elk bord twee halve eieren
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Andijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht -
Vegan
Zoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht -
Vlees
Sperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht -
Vegan
Bladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht -
Vlees
Paksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht -
Vis
Aspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht -
Vegan
Gevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Asperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht