Penne met romige paddestoelensaus
In de periode in het jaar waarin verse groenten wat mindere voorhanden zijn hebben we altijd nog alternatieven: verse champignons, shitake en oesterzwammen en verse eitjes. Een mooie combinatie van regionale ingrediënten van het land van 'De Middelwaard' en van de kipjes van de Horsterhof en koorrabi's van iets verder weg.
Eieren van de kipjes van de Horsterhof, biologische champignons, shitake en oesterzwammen van De Middelwaard in Loo. Knoflook, ui en koolrabi biologisch en ingekocht via de odin. Pasta en creme fraiche ingekocht via de Nieuwe Band en tevens biologisch.
2 st | Koolrabi | |
200 g | Shiitake paddestoelen | |
200 g | Oesterzwam | |
400 g | Champignons | |
300 ml | Creme fraiche | |
4 st | Knoflookteen | |
8 st | Eieren | |
2 st | Ui | |
300 st | Pasta | |
st | Peper en zout |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Kook de eieren 7 min. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer.
- Snijd de uien in ringen. Snijd de paddestoulen in plakjes/reepjes.
- Sschil de koolrabi en snijd in blokjes van ± 1 cm.
- Verhit de olie in een hapjespan en bak de uiringen op middelhoog vuur. Voeg na 3 minuten de blokjes koolrabi toe en bak nog 6 minuten.
- Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
- Snijd de knoflook fijn. Voeg de paddenstoelen en de knoflook toe aan de pan met ui en koolrabi en bak 4 min. op hoog vuur mee.
- Voeg de creme fraiche, peper en zout toe en verwarm 2 min. Meng deze paddenstoelensaus door de pasta.
- Verdeel over de borden. Leg op elk bord twee halve eieren
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Winterse vegetarische salade met zoete aardappel en veldsla Bekijk gerecht -
Vis
Savooiekoolrolletjes met pastinaak-zalmforelpuree Hollands culinair! Bekijk gerecht -
Vegan
Rijke groentenstoof met bonen In een tajine of stoofpan Bekijk gerecht -
Vlees
Zelfgemaakte kippensoep met brood Heerlijke verwarmende medicinale soep! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gebakken Yacon met Quinoa en Geroosterde Groenten Een ondergrondse knol met de smaak van fruit! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Spruitjes uit de wok met kruidige rijst Zo wil iedereen spruitjes eten Bekijk gerecht -
Vlees
SherPing pannenkoeken van Jamie Chinese gevulde pannenkoeken Bekijk gerecht -
Vegan
Noedels met aubergine, prei en noten In een handomdraai op tafel Bekijk gerecht -
Vlees
Venezolaanse Arepas met kip Venezolaanse Arepas met kip Bekijk gerecht