Penne met romige paddestoelensaus
In de periode in het jaar waarin verse groenten wat mindere voorhanden zijn hebben we altijd nog alternatieven: verse champignons, shitake en oesterzwammen en verse eitjes. Een mooie combinatie van regionale ingrediënten van het land van 'De Middelwaard' en van de kipjes van de Horsterhof en koorrabi's van iets verder weg.
Eieren van de kipjes van de Horsterhof, biologische champignons, shitake en oesterzwammen van De Middelwaard in Loo. Knoflook, ui en koolrabi biologisch en ingekocht via de odin. Pasta en creme fraiche ingekocht via de Nieuwe Band en tevens biologisch.
2 st | Koolrabi | |
200 g | Shiitake paddestoelen | |
200 g | Oesterzwam | |
400 g | Champignons | |
300 ml | Creme fraiche | |
4 st | Knoflookteen | |
8 st | Eieren | |
2 st | Ui | |
300 st | Pasta | |
st | Peper en zout |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Kook de eieren 7 min. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer.
- Snijd de uien in ringen. Snijd de paddestoulen in plakjes/reepjes.
- Sschil de koolrabi en snijd in blokjes van ± 1 cm.
- Verhit de olie in een hapjespan en bak de uiringen op middelhoog vuur. Voeg na 3 minuten de blokjes koolrabi toe en bak nog 6 minuten.
- Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
- Snijd de knoflook fijn. Voeg de paddenstoelen en de knoflook toe aan de pan met ui en koolrabi en bak 4 min. op hoog vuur mee.
- Voeg de creme fraiche, peper en zout toe en verwarm 2 min. Meng deze paddenstoelensaus door de pasta.
- Verdeel over de borden. Leg op elk bord twee halve eieren
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Boekweitplaat met frisse groente Lekker makkelijk en zomers! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Zomerse maaltijdsalade van parelgerst Zomers en gezond! Bekijk gerecht -
Vlees
Biefstukspies met Roast Potatoes en gegrilde asperges Koningsmaal Bekijk gerecht -
Vlees
Andijviestampotje met hamburgers Lekker Hollands! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Flammkuche met raapstelen van de Stadsboerin Lekker Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Raapstelenstamp met gedroogde tomaten en kastanjechampignons Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vlees
Hamburger, salade en opgebakken aardappeltjes Ouderwets 'aardappel, groente, vlees' (AGV) Bekijk gerecht -
Vlees
Pasta pesto met lente-ui, verse spinazie, gedroogde tomaatjes en spekjes Bekijk gerecht -
Vis
Gebakken zalmforel-filet met bloemkool en krieltjes Vis op z'n best Bekijk gerecht