Penne-pasta met prei en paddestoelen
Alhoewel paddestoelen het hele jaar door te krijgen zijn is dit toch wel hét seizoen. Samen met de prei een volwaardige en lekkere maaltijd met mooie regionale ingrediënten. En binnen 25 minuten zit je aan tafel!
Oesterzwammen en kastanjechampignons van biologische kwekerij Middelwaard uit Loo. Prei en salie via de Horsterhof.
2 st | Prei | |
100 g | Oesterzwam | |
200 g | Kastanjechampignons | |
4 st | Takjes salie | |
st | Pasta | |
1 st | Slagroom 125ml | |
Zout, peper | ||
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Snij de prei in ringen en was goed.
- Doe 2 eetlepels olijfolie in een pan en zet op een matig vuur.
- Doe de preiringen in de pan en bak ze 5 minuten tot ze zacht zijn. Doe de room en de salie erbij. Kruid met peper en zout.
- Doe 2 eetlepels olijfolie in een andere pan en zet op een matig vuur. Doe de champignons en de oesterzwammen in de pan en bak ze 5 minuten aan.
- Kook intussen de penne pasta beetgaar.
- Doe de paddenstoelen bij de preisaus.
- Giet de pasta af, meng hem met de saus en schep hem in de borden.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vlees
Venezolaanse Arepas met kip Venezolaanse Arepas met kip Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Puree van knolselderij met paddenstoelen Met verschillende soorten paddenstoelen Bekijk gerecht -
Vlees
Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes Herfstige smaakvolle pasta Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vegan nasi In veel huishoudens favoriet! Bekijk gerecht -
Vis
Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites Broccoli anders Bekijk gerecht -
Vis
Hutspot met gerookte forelfilet Een Hollandse klassieker met een verrassende twist Bekijk gerecht -
Vlees
Kip met abrikozen en rijst Marrokaanse kipstoof Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Frisse andijvie aardappel salade Ook lekker met gerookte forel! Bekijk gerecht -
Vlees
Runderkebab met couscous en yoghurtdip Zelf kebab maken is heel eenvoudig Bekijk gerecht