Penne-pasta met prei en paddestoelen

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 25 minuten • Categorie: Pasta

Alhoewel paddestoelen het hele jaar door te krijgen zijn is dit toch wel hét seizoen. Samen met de prei een volwaardige en lekkere maaltijd met mooie regionale ingrediënten. En binnen 25 minuten zit je aan tafel!

 

Oesterzwammen en kastanjechampignons van biologische kwekerij Middelwaard uit Loo. Prei van de Horsterhof en salie van eigen bodem op Kweekland. De pasta is biologisch en uit Italië. (Op verzoek doe ik er volkorenpasta bij, standaard is het de durum-versie.)

Ingredienten
  2 st Prei
  100 g Oesterzwam
  200 g Kastanjechampignons
  4 st Takjes salie
  300 g Pasta
  ml Slagroom
  Zout, peper
  Olijfolie
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Snij de prei in ringen en was goed.
  • Doe 2 eetlepels olijfolie in een pan en zet op een matig vuur.
  • Doe de preiringen in de pan en bak ze 5 minuten tot ze zacht zijn. Doe de room en de salie erbij. Kruid met peper en zout.
  • Doe 2 eetlepels olijfolie in een andere pan en zet op een matig vuur. Doe de champignons en de oesterzwammen in de pan en bak ze 5 minuten aan.
  • Kook intussen de penne pasta beetgaar.
  • Doe de paddenstoelen bij de preisaus.
  • Giet de pasta af, meng hem met de saus en schep hem in de borden.

Eet smakelijk!