Penne-pasta met prei en paddestoelen
Alhoewel paddestoelen het hele jaar door te krijgen zijn is dit toch wel hét seizoen. Samen met de prei een volwaardige en lekkere maaltijd met mooie regionale ingrediënten. En binnen 25 minuten zit je aan tafel!
Oesterzwammen en kastanjechampignons van biologische kwekerij Middelwaard uit Loo. Prei van de Horsterhof en salie van eigen bodem op Kweekland. De pasta is biologisch en uit Italië. (Op verzoek doe ik er volkorenpasta bij, standaard is het de durum-versie.)
2 st | Prei | |
100 g | Oesterzwam | |
200 g | Kastanjechampignons | |
4 st | Takjes salie | |
300 st | Pasta | |
st | Slagroom 125ml | |
Zout, peper | ||
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Snij de prei in ringen en was goed.
- Doe 2 eetlepels olijfolie in een pan en zet op een matig vuur.
- Doe de preiringen in de pan en bak ze 5 minuten tot ze zacht zijn. Doe de room en de salie erbij. Kruid met peper en zout.
- Doe 2 eetlepels olijfolie in een andere pan en zet op een matig vuur. Doe de champignons en de oesterzwammen in de pan en bak ze 5 minuten aan.
- Kook intussen de penne pasta beetgaar.
- Doe de paddenstoelen bij de preisaus.
- Giet de pasta af, meng hem met de saus en schep hem in de borden.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Boekweitplaat met frisse groente Lekker makkelijk en zomers! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Zomerse maaltijdsalade van parelgerst Zomers en gezond! Bekijk gerecht -
Vlees
Biefstukspies met Roast Potatoes en gegrilde asperges Koningsmaal Bekijk gerecht -
Vlees
Andijviestampotje met hamburgers Lekker Hollands! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Flammkuche met raapstelen van de Stadsboerin Lekker Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Raapstelenstamp met gedroogde tomaten en kastanjechampignons Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vlees
Hamburger, salade en opgebakken aardappeltjes Ouderwets 'aardappel, groente, vlees' (AGV) Bekijk gerecht -
Vlees
Pasta pesto met lente-ui, verse spinazie, gedroogde tomaatjes en spekjes Bekijk gerecht -
Vis
Gebakken zalmforel-filet met bloemkool en krieltjes Vis op z'n best Bekijk gerecht