Makkelijke pasta met prei, spekjes en paddestoelen
Alhoewel paddestoelen het hele jaar door te krijgen zijn is dit toch wel hèt seizoen. Samen met de prei een volwaardige en lekkere maaltijd met mooie regionale ingrediënten. En binnen 25 minuten zit je aan tafel!
Oesterzwammen en kastanjechampignons van biologische kwekerij Middelwaard uit Loo. Prei van de Horsterhof in Duiven en salie van eigen bodem op Kweekland. De pasta is biologisch en uit Italië. (Op verzoek doe ik er volkorenpasta bij, standaard is het de durum-versie.) De spekjes zijn van 'echte varkens met een vetlaagje', ingekocht bij Putman in de Steenstraat.
4 st | Prei | |
300 g | Spekjes | |
200 g | Oesterzwam | |
300 g | Kastanjechampignons | |
4 st | Takjes salie | |
300 st | Pasta | |
st | Slagroom 125ml | |
g | Boter | |
Zout, peper | ||
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Zet een pan met water op en kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
- Was de prei en snijd in ringen. Snipper de salieblaadjes.
- Doe een scheutje olijfolie in een pan en zet op een matig vuur. Bak de spekjes uit tot ze licht verkleuren maar nog niet hard zijn.
- Doe de preiringen bij de spekjes in de pan en bak ze 5 minuten tot deze zacht zijn.
- Doe de room en de salie erbij. Breng op smaak met peper en zout.
- Doe ondertussen twee eetlepels olijfolie in een andere pan en zet op een matig vuur. Doe de champignons en de oesterzwammen in de pan en bak ze 2 minuten aan. Voeg een flinke klont boter of ghee toe en bak nog eens 5 minuten.
- Doe de paddenstoelen bij de preisaus.
- Giet de pasta af, meng hem met de saus en schep hem in de borden.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Puree van knolselderij met paddenstoelen Met verschillende soorten paddenstoelen Bekijk gerecht -
Vlees
Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes Herfstige smaakvolle pasta Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vegan nasi In veel huishoudens favoriet! Bekijk gerecht -
Vis
Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites Broccoli anders Bekijk gerecht -
Vis
Hutspot met gerookte forelfilet Een Hollandse klassieker met een verrassende twist Bekijk gerecht -
Vlees
Kip met abrikozen en rijst Marrokaanse kipstoof Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Frisse andijvie aardappel salade Ook lekker met gerookte forel! Bekijk gerecht -
Vlees
Runderkebab met couscous en yoghurtdip Zelf kebab maken is heel eenvoudig Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige mais uit de oven met zoete aardappel puree Mexicaans tintje in de keuken Bekijk gerecht