Makkelijke pasta met prei, spekjes en paddestoelen

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 25 minuten • Categorie: Pasta

Alhoewel paddestoelen het hele jaar door te krijgen zijn is dit toch wel hèt seizoen. Samen met de prei een volwaardige en lekkere maaltijd met mooie regionale ingrediënten. En binnen 25 minuten zit je aan tafel!

 

Oesterzwammen en kastanjechampignons van biologische kwekerij Middelwaard uit Loo. Prei van de Horsterhof in Duiven en salie van eigen bodem op Kweekland. De pasta is biologisch en uit Italië. (Op verzoek doe ik er volkorenpasta bij, standaard is het de durum-versie.) De spekjes zijn van 'echte varkens met een vetlaagje', ingekocht bij Putman in de Steenstraat.

Ingredienten
  4 st Prei
  300 g Spekjes
  200 g Oesterzwam
  300 g Kastanjechampignons
  4 st Takjes salie
  300 st Pasta
  st Slagroom 125ml
  g Boter
  Zout, peper
  Olijfolie
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Zet een pan met water op en kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  • Was de prei en snijd in ringen. Snipper de salieblaadjes.
  • Doe een scheutje olijfolie in een pan en zet op een matig vuur. Bak de spekjes uit tot ze licht verkleuren maar nog niet hard zijn.
  • Doe de preiringen bij de spekjes in de pan en bak ze 5 minuten tot deze zacht zijn.
  • Doe de room en de salie erbij. Breng op smaak met peper en zout.
  • Doe ondertussen twee eetlepels olijfolie in een andere pan en zet op een matig vuur. Doe de champignons en de oesterzwammen in de pan en bak ze 2 minuten aan. Voeg een flinke klont boter of ghee toe en bak nog eens 5 minuten.
  • Doe de paddenstoelen bij de preisaus.
  • Giet de pasta af, meng hem met de saus en schep hem in de borden.

Eet smakelijk!