Pasta met prei & paddestoelen
Alhoewel paddestoelen het hele jaar door te krijgen zijn is dit toch wel hèt seizoen. Samen met de prei een volwaardige en lekkere maaltijd met -uiteraard- regionale ingrediënten. En binnen 25 minuten zit je aan tafel! Tip: voor de vleeseters onder ons, dit gerecht is ook heerlijk met spekjes. Los te bestellen bij de vleesproducten.
Waar komt het vandaan?
Oesterzwammen en kastanjechampignons van biologische kwekerij Middelwaard uit Loo. Prei en ui van de biologisch-dynamische boerderij de Horsterhof (Duiven) De pasta is biologisch en uit Italië.
2 st | Prei | |
2 st | Ui | |
100 g | Oesterzwam | |
200 g | Kastanjechampignons | |
4 st | Takjes salie | |
4 st | Takje(s) Tijm | |
1 st | Tagiatelle | |
1 st | Slagroom 125ml | |
Zout, peper | ||
Olijfolie | ||
Boter |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Was de prei en snijd in ringen van ± 1/2 cm.
- Snipper de ui.
- Borstel (niet wassen!) de champignons schoon en snijd in stukken.
- Scheur de oesterzwammen in stukken.
- Haal de salie en tijmblaadjes van de takjes en snipper fijn.
- Giet een scheut olijfolie in een pan en zet op een matig vuur. Doe de ui in de pan en bak op zacht vuur gedurende 5 minuten. Voeg de preiringen toe en bak ze 5 minuten mee op middelmatig vuur tot ze zacht zijn. Blus eventueel af met een scheut witte wijn. Doe de room, tijm en de salie erbij. Kruid met peper en zout, hussel door elkaar en proef. Bewaar de inhoud van de pan op een bord.
- Zet de pan weer op het vuur en voeg opnieuw een scheut olijfolie toe. Doe de champignons en de oesterzwammen in de pan en bak ze ± 5 minuten aan tot ze wat geslonken en verkleurd zijn. Voeg een klont boter toe en bak nog 1 minuut voordat je het preimengsel vanaf het bord toevoegd. Warm alles nog even goed door.
- Kook ondertussen de pasta beetgaar.
- Giet de pasta af, meng hem met de saus en schep hem in de borden.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Puree van knolselderij met paddenstoelen Met verschillende soorten paddenstoelen Bekijk gerecht -
Vlees
Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes Herfstige smaakvolle pasta Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vegan nasi In veel huishoudens favoriet! Bekijk gerecht -
Vis
Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites Broccoli anders Bekijk gerecht -
Vis
Hutspot met gerookte forelfilet Een Hollandse klassieker met een verrassende twist Bekijk gerecht -
Vlees
Kip met abrikozen en rijst Marrokaanse kipstoof Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Frisse andijvie aardappel salade Ook lekker met gerookte forel! Bekijk gerecht -
Vlees
Runderkebab met couscous en yoghurtdip Zelf kebab maken is heel eenvoudig Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige mais uit de oven met zoete aardappel puree Mexicaans tintje in de keuken Bekijk gerecht