Pasta-preischotel met verse paddestoelen en frisse rucola
Er is nog volop verse prei! Het is bijna het hele jaar prei te verkrijgen omdat de groente langzaam groeit (9 maanden!) en goed op het land blijft staan, ook bij matige vorst. Gecombineerd met pasta, paddo's en de eerste verse, frisse rucola uit de koude kas een heerlijke vegetarische maaltijd.
De kastanjechampignons komen van biologische kwekerij Middelwaard uit Loo. Prei en ui van de biologisch-dynamische boerderij de Horsterhof (Duiven) en salie en tijm van eigen bodem op Kweekland. De rucola kopen we in. De pasta is biologisch en uit Italië.
2 st | Prei | |
2 st | Ui | |
200 g | Rucola | |
300 g | Kastanjechampignons | |
4 st | Takjes salie | |
4 st | Takje(s) Tijm | |
300 st | Penne pasta | |
st | Slagroom 125ml | |
Zout, peper | ||
Olijfolie | ||
Boter |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Was de prei en snijd in ringen van ± 1/2 cm.
- Snipper de ui.
- Was de rucola droog zo veel mogelijk en zet apart om later toe te voegen.
- Borstel (niet wassen!) de champignons schoon en snijd in stukken.
- Haal de salie en tijmblaadjes van de takjes en snipper fijn.
- Giet een scheut olijfolie in een pan en zet op een matig vuur. Doe de gesnipperde ui in de pan en bak op zacht vuur gedurende 5 minuten. Voeg de preiringen toe en bak ze 5 minuten mee op middelmatig vuur tot ze zacht zijn. Blus eventueel af met een scheut witte wijn. Doe de room, tijm en de salie erbij. Kruid met peper en zout, hussel door elkaar en proef. Bewaar de inhoud van de pan op een bord.
- Zet de pan weer op het vuur en voeg opnieuw een scheut olijfolie toe. Doe de champignons in de pan en bak ze ± 5 minuten aan tot ze wat geslonken en verkleurd zijn. Voeg een klont boter toe en bak nog 1 minuut op hoog vuur voordat je het preimengsel vanaf het bord toevoegd. Warm alles nog even goed door.
- Kook intussen de penne pasta beetgaar.
- Giet de pasta af, meng hem met de saus en de rucola en schep hem in de borden.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Andijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht -
Vegan
Zoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht -
Vlees
Sperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht -
Vegan
Bladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht -
Vlees
Paksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht -
Vis
Aspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht -
Vegan
Gevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Asperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht