Pikante forel met frisse komkommersalade

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 25 minuten • Categorie: Rijst

Wij reizen voor jullie graag weer af naar Emst om van die heerlijke gerookte forellen te halen. Deze keer een pittig gerecht met de overheerljke Horster Hotsauce van bio boerderij de Horsterhof!

 

De forellen uit de kweekvijver van 't Smallert in Emst gevist en gerookt. Knoflook, ui, komkommer van De Horsterhof uit Duiven, zij maken ook zelf de Horster Hotsauce die dit gerecht zo heerlijk pittig maakt. 

Ingredienten
  2 st Forel, gerookt, heel.
  1 st Komkommer
  1 st Rijst
  2 st Ui
  1 st Knoflookteen
  1 Horster Hotsauce
  g Suiker
  ml Azijn
  Olijfolie
  g Zout
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd of schaaf de komkommer in plakjes. Verwarm de azijn zachtjes in een steelpannetje (scherpe damp niet inademen!) en los het zout en de suiker erin op. Roer de azijn door de komkommer en laat de smaken minstens 10 min. intrekken.

Verwijder van de forel de kop, graatjes en het vel en verdeel het visvlees in stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook in plakjes. Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de ui en knoflook. Voeg de forel toe en bak 10 min. mee. Breng het mengsel op smaak met de Horster Hotsauce, peper en zout. Serveer de forel met de rijst en komkommersalade.