Pikante runderreepjes met kool, rijst & casave-chips

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Rijst

Dit regionale 'Oosterse' gerecht met heerlijke pittige runderreepjes van slager Putman en casave-chips op herhaling wegens groot succes. Dit keer hebben we de variant met witte kool: smullen!

 

Kool, knof en ui van de biologisch-dynamische boerderij de Horsterhof uit Duiven, runderreepjes van Putman uit de Steenstraat in Arnhem. Biologische witte rijst van Natudis. De casave-chips wordt ingekocht bij de toko in de Steenstraat, niet echt regionaal maar wel lekker!

Ingredienten
  300 g Rijst
  1 st Witte kool
  1 st Ui, gesnipperd
  1 st Knoflookteen
  300 g Runderreepjes
  1 st Casave-chips
  Olijfolie
  zout, peper
  Kerriepoeder
  Sambal
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en vang het kookvocht op.
  • Snijd de witte kool in reepjes en was hem. Snipper de ui.
  • Schep de rauwe runderreepjes in een kommetje om met 1 el olie, 1 tl sambalsaus en de knoflook.
  • Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de ui en en de kool 5 min. Voeg de kerriepoeder en sambal toe en roerbak 1 min. Mee. Voeg de rijst toe en roerbak nog 4 min. mee.
  • Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en roerbak de gemarineerde runderreepjes op hoog vuur 4 min. Schenk er 150 ml kookvocht van de rijst bij en breng dit aan de kook. Laat een paar minuten indikken tot een jus.
  • Schep de gebakken rijst op 4 borden. Serveer met de pikante runderreepjes, de jus en de casave-chips.