Runderreepjes met pittige kool, rijst & casave-chips

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Rijst

Dit regionale 'Oosterse' gerecht met heerlijke pittige runderreepjes van slager Putman en casave-chips op herhaling wegens groot succes. Dit keer hebben we de variant met witte kool: smullen!

 

Kool, knof en ui van de biologisch-dynamische boerderij de Horsterhof uit Duiven, runderreepjes van boerderij Dykhoeve uit Herwen. Biologische rijst wordt ingekocht, net als de casave-chips, niet echt regionaal maar wel lekker!

Ingredienten
  1 st Rijst
  1 st Witte kool
  1 st Ui
  2 st Knoflookteen
  2 st Biefstukreepjes (gemarineerd)
  1 st Casave-chips
  Olijfolie
  zout, peper
  Kerriepoeder
  Sambal
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en vang het kookvocht op.
  • Snijd de witte kool in reepjes en was hem. Snipper de ui
  • Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de ui en en de kool 5 min. Voeg de kerriepoeder en sambal toe en roerbak 1 min. mee. Voeg de rijst toe en roerbak nog 4 min. mee.
  • Verhit ondertussen een koekenpan wat olie of boter en roerbak de gemarineerde runderreepjes op hoog vuur 4 min. Schenk er 150 ml kookvocht van de rijst bij en breng dit aan de kook. Laat een paar minuten indikken tot een jus.
  • Schep de gebakken rijst op 4 borden. Serveer met de pikante runderreepjes, de jus en de casave-chips.