Runderreepjes met pittige kool, rijst & casave-chips
Dit regionale 'Oosterse' gerecht met heerlijke pittige runderreepjes van slager Putman en casave-chips op herhaling wegens groot succes. Dit keer hebben we de variant met witte kool: smullen!
Kool, knof en ui van de biologisch-dynamische boerderij de Horsterhof uit Duiven, runderreepjes van boerderij Dykhoeve uit Herwen. Biologische rijst wordt ingekocht, net als de casave-chips, niet echt regionaal maar wel lekker!
1 st | Rijst | |
1 st | Witte kool | |
1 st | Ui | |
2 st | Knoflookteen | |
2 st | Biefstukreepjes (gemarineerd) | |
1 st | Casave-chips | |
Olijfolie | ||
zout, peper | ||
Kerriepoeder | ||
Sambal |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en vang het kookvocht op.
- Snijd de witte kool in reepjes en was hem. Snipper de ui
- Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de ui en en de kool 5 min. Voeg de kerriepoeder en sambal toe en roerbak 1 min. mee. Voeg de rijst toe en roerbak nog 4 min. mee.
- Verhit ondertussen een koekenpan wat olie of boter en roerbak de gemarineerde runderreepjes op hoog vuur 4 min. Schenk er 150 ml kookvocht van de rijst bij en breng dit aan de kook. Laat een paar minuten indikken tot een jus.
- Schep de gebakken rijst op 4 borden. Serveer met de pikante runderreepjes, de jus en de casave-chips.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht
-
VeganVegan Chili sin Carne Vegan comfort food! Bekijk gerecht
-
VegetarischVega carpaccio van gepofte koolrabi met pesto en brood Koolrabi anders! Bekijk gerecht
-
VegetarischCouscous met snijbiet, walnoten en geitenkaas Voorjaars couscous Bekijk gerecht
-
VleesSatécurry met gewokte paksoi Eenvoudige curry met rundergehakt Bekijk gerecht
-
VisRaapstelenrisotto met gerookte zalmforel Lekker! Bekijk gerecht