Pompoen uit de oven met quinoa en paddestoelen roomsaus

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 40 minuten • Categorie: Salade

Heerlijk herfstig met pompoen en paddestoelen. De quinoa is een heerlijk alternatief voor rijst. De schil van de pompoen wordt zacht in de oven en kan mee gegeten worden, easy en lekker!

 

De groenten en kruiden komen van De Horsterhof uit Duiven. De quinoa kopen we biologisch in.

Ingredienten
  500 g Gemengde paddestoelen
  1000 g Pompoen
  1 st Quinoa
  2 st Knoflookteen
  4 takjes Peterselie
  12 takjes Bieslook
  2 st Creme Fraiche 125ml
  4 st Takje(s) Tijm
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200gr. Snijd de pompoen doormidden en schep de zaden er uit. Snijd de pompoen vervolgens in parten. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Leg de pompoen in een ovenschaal of op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met olijfolie, peper en zout en de tijmblaadjes en meng alles door elkaar. Rooster de pompoen ca 25 min in de oven totdat deze zacht is.

Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Hak de peterselie en de bieslook fijn. Hak de knoflook fijn. Snijd de paddestoelen.

Bak 10 minuten voordat de pompoen klaar is de paddenstoelen en de knoflook in een hete pan met olijfolie gaar. Bestrooi met peper en zout. Roer de creme friache door de paddenstoelen en warm kort mee. Bestrooi op het einde met de gehakte bieslook en peterselie. 

Serveer de pompoen met de quinoa en de paddenstoelensaus.