Pompoen uit de oven met quinoa en paddestoelen roomsaus
Heerlijk herfstig met pompoen en paddestoelen. De quinoa is een heerlijk alternatief voor rijst. De schil van de pompoen wordt zacht in de oven en kan mee gegeten worden, easy en lekker!
De groenten en kruiden komen van De Horsterhof uit Duiven. De quinoa kopen we biologisch in.
500 g | Gemengde paddestoelen | |
1000 g | Pompoen | |
1 st | Quinoa | |
2 st | Knoflookteen | |
4 takjes | Peterselie | |
12 takjes | Bieslook | |
2 st | Creme Fraiche 125ml | |
4 st | Takje(s) Tijm | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Verwarm de oven voor op 200gr. Snijd de pompoen doormidden en schep de zaden er uit. Snijd de pompoen vervolgens in parten. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Leg de pompoen in een ovenschaal of op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met olijfolie, peper en zout en de tijmblaadjes en meng alles door elkaar. Rooster de pompoen ca 25 min in de oven totdat deze zacht is.
Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Hak de peterselie en de bieslook fijn. Hak de knoflook fijn. Snijd de paddestoelen.
Bak 10 minuten voordat de pompoen klaar is de paddenstoelen en de knoflook in een hete pan met olijfolie gaar. Bestrooi met peper en zout. Roer de creme friache door de paddenstoelen en warm kort mee. Bestrooi op het einde met de gehakte bieslook en peterselie.
Serveer de pompoen met de quinoa en de paddenstoelensaus.
-
VegetarischAndijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht