Pompoen- palmkool soep met kikkererwten, forelfilet en pesto van palmkool

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 60 minuten • Categorie: Soep

Heerlijke pompoensoep, de kikkererwten maken het extra romig. Amandelschilfers rooster je een paar minuten zonder vetstof in een koekenpan.

 

Pompoen, palmkool, prei en natuurlijk ook de ui en knoflook van boerderij De Horsterhof. Stokbrood van bakker Tom van Otterloo uit de bakkerij in De Steeg. De gerookte forelfilet halen we weer bij 't Smallert in Emst.  

Ingredienten
  1 st Citroen
  40 g amandelschilfers
  1 st Oude Kaas
  1 st Prei
  1 st Ui
  1 st Stokbrood
  8 g Palmkool
  800 g Pompoen
  100 g Kikkererwten
  1 st Bouillonblokje
  1 st Forelfilet gerookt
  1 st Knoflookteen
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

-Snij prei, ui en 1 palmkoolblad fijn, stoof kort aan in de olijfolie.

-Schil de pompoen, snij in blokjes. Voeg toe, samen met de kikkererwten.

- Overgiet met 2 l water per 4 personen, breng op smaak met peper, zout en de bouillon.

-Laat 45 min. zacht garen en pureer daarna met de staafmixer tot een gladde soep.  Werk af met stukjes gerookte forelfilet.

-Pureer voor de pesto de rest van de fijngesneden palmkoolbladen, het teentje knoflook, zout, kaas, amandelschilfders, olijfolie en een scheutje citroensap met de staafmixer of in een keukenmachine. Lekker met brood bij soep!