Vega pompoenstamp met mosterdsaus

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 35 minuten • Categorie: Aardappelen

Ik heb 250 kilo pompoen op de kop getikt, dus daar kunnen we nog heel wat soep, stamppot en andere lekkere dingen van maken ;-) Hier een mooie stamppot waarin ik pompoen combineer met mosterd (ook hier te bestellen: Biermosterd Grof van De Hemel uit Nijmegen ) en afmaak met wat verse munt en een sausje. Herfstig smullen!

 

De aardappelen en ui komen van biodynamische boerderij de Horsterhof, de munt van Kweekland en de pompoenen van CSA (Consumer Supported Agriculture) De Nieuwe Ronde uit Wageningen. Noten via De Nieuwe Band.

Ingredienten
  1000 g Aardappelen
  1 st Pompoen
  2 st Ui
  100 ml Creme fraiche
  100 g Kaas, geraspt
  100 g Walnoten
  Munt
  2 st Bouillonblokje
  ml Melk
  Zout, peper
  Mosterd
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Maak de groentebouillon door het bouillonblokje(s) op te lossen in ± 0,5 liter gekookt water per blokje.
  • Schil de aardappels en snijd in grove stukken.
  • Boen de pompen schoon en snijd in 8 parten. Verwijder ongeregeldheden, de steel en het kontje. Verwijder het zaad en de zaadlijsten (met een lepel schraaf je het er zo uit). Schillen hoeft echt niet! Snijd de parten in grove stukken.
  • Snijd de ui in 4  kwarten en snijd deze weer overlangs doormidden.
  • Kook de aardappelen, pompoenstukken en ui samen gaar in de bouillon (voeg eventueel wat extra water toe) in ± 20 minuten. 
  • Roer voor het sausje een paar lepels creme fraiche en een lepel mosterd per persoon door elkaar en breng op smaak met een beetje zout en wat peper. Voor de smeuigheid kun je nog wat water of bouillon toevoegen.
  • Giet de aardappelen, pompoen en ui af en stamp het samen met een scheutje melk, klont boter en eventueel de rest van de creme fraiche (ik doe ze alle drie, een stamppot hoort smeuig te zijn...;-)), kaas en mosterd naar smaak, tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer op een bord en garneer met de walnoten, de munt en het mosterdsausje.

Eet smakelijk!