Vega pompoenstamp met mosterdsaus
Het is pompoenen-tijd! Bij de Horsterhof hebben ze 7.000 kg geoogst, dus daar kunnen we nog heel wat soep, stamppot en andere lekkere dingen van maken ;-) Hier een mooie stamppot waarin ik pompoen combineer met mosterd en afmaak met wat verse munt en een sausje. Herfstig smullen!
De pompoen en ui komen van biodynamische boerderij de Horsterhof, de munt van Kweekland en de aardappelen uit de klei bij Lobith. Walnoten kopen we in bij De Nieuwe Band.
1000 g | Aardappelen | |
1 st | Pompoen | |
2 st | Ui | |
100 ml | Creme fraiche | |
100 st | Kaas, geraspt, 100g | |
100 g | Walnoten | |
takjes | Munt | |
2 st | Bouillonblokje | |
ml | Melk | |
Zout, peper | ||
Mosterd |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Maak de groentebouillon door het bouillonblokje(s) op te lossen in ± 0,5 liter gekookt water per blokje.
- Schil de aardappels en snijd in grove stukken.
- Boen de pompen schoon en snijd in 8 parten. Verwijder ongeregeldheden, de steel en het kontje. Verwijder het zaad en de zaadlijsten (met een lepel schraaf je het er zo uit). Schillen hoeft echt niet! Snijd de parten in grove stukken.
- Snijd de ui in 4 kwarten en snijd deze weer overlangs doormidden.
- Kook de aardappelen, pompoenstukken en ui samen gaar in de bouillon (voeg eventueel wat extra water toe) in ± 20 minuten.
- Roer voor het sausje een paar lepels creme fraiche en een lepel mosterd per persoon door elkaar en breng op smaak met een beetje zout en wat peper. Voor de smeuigheid kun je nog wat water of bouillon toevoegen.
- Giet de aardappelen, pompoen en ui af en stamp het samen met een scheutje melk, klont boter en eventueel de rest van de creme fraiche (ik doe ze alle drie, een stamppot hoort smeuig te zijn...;-)), kaas en mosterd naar smaak, tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer op een bord en garneer met de walnoten, de munt en het mosterdsausje.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Pasta radijsjes pesto Met pesto van radijsgroen! Bekijk gerecht -
Vlees
Traybake met venkel en bbq worst Voorjaarsgerecht ui de oven Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bonen burrito met tomaat en gemarineerde rode ui Vegan Mexicaanse wraps Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bloemkoolsteak met zoete puree Vegan steak! Bekijk gerecht -
Vlees
Spitskool op zijn Italiaans met pasta Spitskool door de pasta! Bekijk gerecht -
Vis
Salade van witte asperges met zalm en aardappelen Lentesalade! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gevulde paprika's met olijf, couscous en gedroogde tomaten Top-ingredienten! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vega-stamp met raapstelen, walnoten, gedroogde tomaten en oesterzwammen Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht