Vega pompoenstamp met mosterdsaus
Het is pompoenen-tijd! Bij de Horsterhof hebben ze 7.000 kg geoogst, dus daar kunnen we nog heel wat soep, stamppot en andere lekkere dingen van maken ;-) Hier een mooie stamppot waarin ik pompoen combineer met mosterd en afmaak met wat verse munt en een sausje. Herfstig smullen!
De pompoen en ui komen van biodynamische boerderij de Horsterhof, de munt van Kweekland en de aardappelen uit de klei bij Lobith. Walnoten kopen we in bij De Nieuwe Band.
1000 g | Aardappelen | |
1 st | Pompoen | |
2 st | Ui | |
100 ml | Creme fraiche | |
100 st | Kaas, geraspt, 100g | |
100 g | Walnoten | |
takjes | Munt | |
2 st | Bouillonblokje | |
ml | Melk | |
Zout, peper | ||
Mosterd |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Maak de groentebouillon door het bouillonblokje(s) op te lossen in ± 0,5 liter gekookt water per blokje.
- Schil de aardappels en snijd in grove stukken.
- Boen de pompen schoon en snijd in 8 parten. Verwijder ongeregeldheden, de steel en het kontje. Verwijder het zaad en de zaadlijsten (met een lepel schraaf je het er zo uit). Schillen hoeft echt niet! Snijd de parten in grove stukken.
- Snijd de ui in 4 kwarten en snijd deze weer overlangs doormidden.
- Kook de aardappelen, pompoenstukken en ui samen gaar in de bouillon (voeg eventueel wat extra water toe) in ± 20 minuten.
- Roer voor het sausje een paar lepels creme fraiche en een lepel mosterd per persoon door elkaar en breng op smaak met een beetje zout en wat peper. Voor de smeuigheid kun je nog wat water of bouillon toevoegen.
- Giet de aardappelen, pompoen en ui af en stamp het samen met een scheutje melk, klont boter en eventueel de rest van de creme fraiche (ik doe ze alle drie, een stamppot hoort smeuig te zijn...;-)), kaas en mosterd naar smaak, tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer op een bord en garneer met de walnoten, de munt en het mosterdsausje.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Boekweitplaat met frisse groente Lekker makkelijk en zomers! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Zomerse maaltijdsalade van parelgerst Zomers en gezond! Bekijk gerecht -
Vlees
Biefstukspies met Roast Potatoes en gegrilde asperges Koningsmaal Bekijk gerecht -
Vlees
Andijviestampotje met hamburgers Lekker Hollands! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Flammkuche met raapstelen van de Stadsboerin Lekker Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Raapstelenstamp met gedroogde tomaten en kastanjechampignons Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vlees
Hamburger, salade en opgebakken aardappeltjes Ouderwets 'aardappel, groente, vlees' (AGV) Bekijk gerecht -
Vlees
Pasta pesto met lente-ui, verse spinazie, gedroogde tomaatjes en spekjes Bekijk gerecht -
Vis
Gebakken zalmforel-filet met bloemkool en krieltjes Vis op z'n best Bekijk gerecht