Prachtige pasta met toffe tomatensaus & frisse komkommersalade
Ze zijn er weer, die verukkelijke tomaten uit de Hollandse koude kas; boer Matthias is er terecht trots op. Rood geplukt en dus heerlijk en vol van smaak! In dit gerecht vormen ze een toffe combinatie met de pasta.
Tomaten, ui en kruiden via boerderij De Horsterhof uit Duiven. De pasta ingekocht via biologische groothandel. Kaas van De Kaastobbe.
8 st | Tomaten | |
1 st | Pasta | |
2 st | Ui, gesnipperd | |
1 st | Creme Fraiche 125ml | |
1 st | Kaas, geraspt, 100g | |
8 takjes | Basilicum | |
4 st | Takje(s) Tijm | |
1 st | Komkommer | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Was de tomaten en snijd in blokjes (ontvellen is niet echt nodig). Snipper de ui.
- Rits de blaadjes van de takjes basilicum en tijm en snijd fijn.
- Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui op heel zacht vuur goudbruin. Voeg de tomaten toe en roerbak 3 min. mee.
- Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang 100 ml van het kookvocht op
- Voeg het kookvocht, de crème fraîche en kruiden toe aan de tomatensaus en breng al roerend op laag vuur aan de kook.
- Giet de pasta af en schep deze met de helft van de kaas door de tomatensaus. Serveer de rest van de kaas apart erbij.
- Snijd de komkommer en serveer ernaast.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Andijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht -
Vegan
Zoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht -
Vlees
Sperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht -
Vegan
Bladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht -
Vlees
Paksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht -
Vis
Aspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht -
Vegan
Gevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Asperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht