Prachtige pasta met toffe tomatensaus
Ze zijn er weer, die verukkelijke tomaten uit de Hollandse koude kas; boer Matthias is er terecht trots op. Rood gepukt en dus heerlijk en vol van smaak! In dit gerecht vormen ze een toffe combinatie met de pasta en het verse gehakt van Pepijn. p.s.: wist je dat je op Kweekland zelf ook van alles kan plukken? Onder andere van die heerlijke tomaten ! Open van dinsdag tot en met zaterdag van 10 tot 17 uur.
Tomaten en ui van de biologisch-dynamische boerderij De Horsterhof. Gehakt van slagerij Putman. Kruiden van Kweekland en de de pasta ingekocht via biologische groothandel De Nieuwe Band.
8 st | Tomaten | |
300 g | Gehakt half om half | |
300 st | Pasta | |
2 st | Ui, gesnipperd | |
100 ml | Creme fraiche | |
8 takjes | Basilicum | |
4 st | Takje(s) Tijm | |
1 st | Komkommer | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
- Was de tomaten en snijdt in blokjes (onvellen is niet echt nodig). Snipper de ui.
- Rits de blaadjes van de takjes basilicum en tijm en snijd fijn.
- Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui op heel zacht vuur goudbruin. Voeg het gehakt toe en bak rul.
- Voeg de tomaten toe en roerbak 3 min. mee.
- Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang 100 ml van het kookvocht op
- Voeg het kookvocht, de crème fraîche en kruiden toe aan de tomatensaus en breng al roerend op laag vuur aan de kook.
- Giet de pasta af en schep deze met de helft van de kaas door de tomatensaus. Serveer de rest van de kaas apart erbij.
- Snijd de komkommer en serveer ernaast.
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VeganVegan Chili sin Carne Vegan comfort food! Bekijk gerecht
-
VegetarischVega carpaccio van gepofte koolrabi met pesto en brood Koolrabi anders! Bekijk gerecht
-
VleesSatécurry met gewokte paksoi Eenvoudige curry met rundergehakt Bekijk gerecht
-
VisRaapstelenrisotto met gerookte zalmforel Lekker! Bekijk gerecht
-
VleesButter Chicken met naanbrood en Hollandse groenten Heerlijk Indiaas met een Hollandse twist Bekijk gerecht
-
VisBroccolipasta met gebakken zalmforel Lekker regionaal & lekker makkelijk Bekijk gerecht
-
VeganRoerbak van Chinese kool met verse bosknoflook Verse bosknoflook Bekijk gerecht