Prachtige pasta met toffe tomatensaus

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 20 minuten • Categorie: Pasta

Ze zijn er weer, die verukkelijke tomaten uit de Hollandse koude kas; boer Matthias is er terecht trots op.  Rood gepukt en dus heerlijk en vol van smaak! In dit gerecht vormen ze een toffe combinatie met de pasta en het verse gehakt van Pepijn.                                                                                                                                                                                                                         p.s.: wist je dat je op Kweekland zelf ook van alles kan plukken? Onder andere van die heerlijke tomaten ! Open van dinsdag tot en met zaterdag van 10 tot 17 uur.    

 

Tomaten en ui van de biologisch-dynamische boerderij De Horsterhof. Gehakt van slagerij Putman. Kruiden van Kweekland en de de pasta ingekocht via biologische groothandel De Nieuwe Band.

Ingredienten
  8 st Tomaten
  300 g Gehakt half om half
  300 g Pasta
  2 st Ui, gesnipperd
  100 ml Creme fraiche
  8 takjes Basilicum
  4 st Takje(s) Tijm
  1 st Komkommer
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Was de tomaten en snijdt in blokjes (onvellen is niet echt nodig). Snipper de ui.
  • Rits de blaadjes van de takjes basilicum en tijm en snijd fijn.
  • Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui op heel zacht vuur goudbruin. Voeg het gehakt toe en bak rul.
  • Voeg de tomaten toe en roerbak 3 min. mee.
  • Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang 100 ml van het kookvocht op
  • Voeg het kookvocht, de crème fraîche en kruiden toe aan de tomatensaus en breng al roerend op laag vuur aan de kook.
  • Giet de pasta af en schep deze met de helft van de kaas door de tomatensaus. Serveer de rest van de kaas apart erbij.
  • Snijd de komkommer en serveer ernaast.