Prachtige pasta met toffe tomatensaus
Ze zijn er weer, die verukkelijke tomaten uit de Hollandse koude kas; boer Matthias is er terecht trots op. Rood gepukt en dus heerlijk en vol van smaak! In dit gerecht vormen ze een toffe combinatie met de pasta en het verse gehakt van Pepijn. p.s.: wist je dat je op Kweekland zelf ook van alles kan plukken? Onder andere van die heerlijke tomaten ! Open van dinsdag tot en met zaterdag van 10 tot 17 uur.
Tomaten en ui van de biologisch-dynamische boerderij De Horsterhof. Gehakt van slagerij Putman. Kruiden van Kweekland en de de pasta ingekocht via biologische groothandel De Nieuwe Band.
8 st | Tomaten | |
300 g | Gehakt half om half | |
300 st | Pasta | |
2 st | Ui, gesnipperd | |
100 ml | Creme fraiche | |
8 takjes | Basilicum | |
4 st | Takje(s) Tijm | |
1 st | Komkommer | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
- Was de tomaten en snijdt in blokjes (onvellen is niet echt nodig). Snipper de ui.
- Rits de blaadjes van de takjes basilicum en tijm en snijd fijn.
- Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui op heel zacht vuur goudbruin. Voeg het gehakt toe en bak rul.
- Voeg de tomaten toe en roerbak 3 min. mee.
- Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang 100 ml van het kookvocht op
- Voeg het kookvocht, de crème fraîche en kruiden toe aan de tomatensaus en breng al roerend op laag vuur aan de kook.
- Giet de pasta af en schep deze met de helft van de kaas door de tomatensaus. Serveer de rest van de kaas apart erbij.
- Snijd de komkommer en serveer ernaast.
-
Vegetarisch
Winterse vegetarische salade met zoete aardappel en veldsla Bekijk gerecht -
Vis
Savooiekoolrolletjes met pastinaak-zalmforelpuree Hollands culinair! Bekijk gerecht -
Vegan
Rijke groentenstoof met bonen In een tajine of stoofpan Bekijk gerecht -
Vlees
Zelfgemaakte kippensoep met brood Heerlijke verwarmende medicinale soep! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gebakken Yacon met Quinoa en Geroosterde Groenten Een ondergrondse knol met de smaak van fruit! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Spruitjes uit de wok met kruidige rijst Zo wil iedereen spruitjes eten Bekijk gerecht -
Vlees
SherPing pannenkoeken van Jamie Chinese gevulde pannenkoeken Bekijk gerecht -
Vegan
Noedels met aubergine, prei en noten In een handomdraai op tafel Bekijk gerecht -
Vlees
Venezolaanse Arepas met kip Venezolaanse Arepas met kip Bekijk gerecht