Heerlijke pasta met toffe tomatensaus

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 20 minuten • Categorie: Pasta

Tomaten en pasta een heerlijke klassieker waar iedereen van smult!    

 

Tomaten, ui en kruiden via boerderij De Horsterhof uit Duiven. De pasta ingekocht via biologische groothandel. Kaas van De Kaastobbe.

Ingredienten
  2 st Knoflookteen
  8 st Tomaten
  1 st Pasta
  2 st Ui, gesnipperd
  1 st Creme Fraiche 125ml
  2 st Kaas, geraspt, 100g
  8 takjes Basilicum
  4 st Takje(s) Tijm
  1 st Komkommer
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Was de tomaten en snijd in blokjes (ontvellen is niet echt nodig). Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Rits de blaadjes van de takjes basilicum en tijm en snijd fijn.
  • Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook op heel zacht vuur goudbruin. Voeg de tomaten toe en roerbak 3 min. mee.
  • Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang 100 ml van het kookvocht op
  • Voeg het kookvocht, de crème fraîche en kruiden toe aan de tomatensaus en breng al roerend op laag vuur aan de kook.
  • Giet de pasta af en schep deze met de helft van de kaas door de tomatensaus. Serveer de rest van de kaas apart erbij.
  • Snijd de komkommer en serveer ernaast.