Rijke pompoenschotel met geitenkaas

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 40 minuten • Categorie: Salade

Pompoen is een prachtige vrucht en enorm veelzijdig - qua koken dan. Met de smaak kun je ook alle kanten op; van pittig tot zoet of kruidig. Hier combineer ik hem met een paar mooie andere groenten en kaneel tot een heerlijk herfstig stoofpotje. Na het snijden is het werk zo goed als gedaan.

 

Pompoen, ui, courgette, tomaten en aardappelen via de Horsterhof! Met verse biologische geitenkaas.

Ingredienten
  600 st Pompoen
  2 st Ui
  1 st Courgette
  8 st Tomaten
  600 g Aardappelen
  2 st Knoflookteen
  1 st Geitenkaas vers 125g
  1 st Kaneelstokje
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Pompoen schillen, pitten en zaadlijsten verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Aardappelen schillen en in kleine blokjes snijden. Courgette in grove stukken snijden. Tomaten in kwarten snijden en deze overdwars halveren.
  • In pan met dikke bodem ui en knoflook 1 min. in olie fruiten.
  • Pompoen, courgettestukken, aardappelblokjes, tomatenblokjes, en een kaneelstokje toevoegen (eventueel een handje komijn toevoegen) . Geheel goed omscheppen.
  • Zout en peper naar smaak toevoegen. Met deksel op pan gerecht zachtjes laten stoven tot pompoen zacht is; af en toe omscheppen. Eventueel scheutje water toevoegen als de pompoenschotel te droog dreigt te worden.
  • Gerecht in schaal scheppen. Geitenkaas verkruimelen en erover strooien. 
  • Eet smakelijk!