Rijke pompoenschotel met geitenkaas
Pompoen is een prachtige vrucht en enorm veelzijdig - qua koken dan. Met de smaak kun je ook alle kanten op; van pittig tot zoet of kruidig. Hier combineer ik hem met een paar mooie andere groenten en kaneel tot een heerlijk herfstig stoofpotje. Na het snijden is het werk zo goed als gedaan.
Pompoen, ui, courgette, tomaten en aardappelen via de Horsterhof! Met verse biologische geitenkaas.
600 st | Pompoen | |
2 st | Ui | |
1 st | Courgette | |
8 st | Tomaten | |
600 g | Aardappelen | |
2 st | Knoflookteen | |
1 st | Geitenkaas vers 125g | |
1 st | Kaneelstokje | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Pompoen schillen, pitten en zaadlijsten verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Aardappelen schillen en in kleine blokjes snijden. Courgette in grove stukken snijden. Tomaten in kwarten snijden en deze overdwars halveren.
- In pan met dikke bodem ui en knoflook 1 min. in olie fruiten.
- Pompoen, courgettestukken, aardappelblokjes, tomatenblokjes, en een kaneelstokje toevoegen (eventueel een handje komijn toevoegen) . Geheel goed omscheppen.
- Zout en peper naar smaak toevoegen. Met deksel op pan gerecht zachtjes laten stoven tot pompoen zacht is; af en toe omscheppen. Eventueel scheutje water toevoegen als de pompoenschotel te droog dreigt te worden.
- Gerecht in schaal scheppen. Geitenkaas verkruimelen en erover strooien.
- Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischAndijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht