Rijke pompoenschotel met geitenkaas
Pompoen is een prachtige vrucht en enorm veelzijdig - qua koken dan. Met de smaak kun je ook alle kanten op; van pittig tot zoet of kruidig. Hier combineer ik hem met een paar mooie andere groenten en kaneel tot een heerlijk herfstig stoofpotje. Na het snijden is het werk zo goed als gedaan.
Pompoen, ui, courgette, tomaten en aardappelen van de Horsterhof. De geitenkaas is niet biologisch maar wel erg lekker en komt van 't Kaaswinkeltje op de Steenstraat.
1 st | Pompoen | |
2 st | Ui | |
1 st | Courgette | |
8 st | Tomaten | |
600 g | Aardappelen | |
2 st | Knoflookteen | |
200 st | Geitenkaas vers 125g | |
1 st | Kaneelstokje | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Pompoen schillen, pitten en zaadlijsten verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Aardappelen schillen en in kleine blokjes snijden. Courgette in grove stukken snijden. Tomaten in kwarten snijden en deze overdwars halveren.
- In pan met dikke bodem ui en knoflook 1 min. in olie fruiten.
- Pompoen, courgettestukken, aardappelblokjes, tomatenblokjes, en een kaneelstokje toevoegen (eventueel een handje komijn toevoegen) . Geheel goed omscheppen.
- Zout en peper naar smaak toevoegen. Met deksel op pan gerecht zachtjes laten stoven tot pompoen zacht is; af en toe omscheppen. Eventueel scheutje water toevoegen als de pompoenschotel te droog dreigt te worden.
- Gerecht in schaal scheppen. Geitenkaas verkruimelen en erover strooien.
- Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vlees
Venezolaanse Arepas met kip Venezolaanse Arepas met kip Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Puree van knolselderij met paddenstoelen Met verschillende soorten paddenstoelen Bekijk gerecht -
Vlees
Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes Herfstige smaakvolle pasta Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vegan nasi In veel huishoudens favoriet! Bekijk gerecht -
Vis
Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites Broccoli anders Bekijk gerecht -
Vis
Hutspot met gerookte forelfilet Een Hollandse klassieker met een verrassende twist Bekijk gerecht -
Vlees
Kip met abrikozen en rijst Marrokaanse kipstoof Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Frisse andijvie aardappel salade Ook lekker met gerookte forel! Bekijk gerecht -
Vlees
Runderkebab met couscous en yoghurtdip Zelf kebab maken is heel eenvoudig Bekijk gerecht