Gelderse prei-paprikasoufflé met heerlijke verse sla
Een mooie soufflé maakt altijd indruk en is niet eens zo moeilijk om te maken. Bovendien echt een kostje dat bij lange zomeravonden past en met heerlijke groenten als prei en paprika. Tip: lees het recept voordat je aan de slag gaat eerst een keer in zijn geheel door en zet de ingrediënten en pannen alvast klaar.
Eieren van de kippen van de Horsterhof. De sla, paprika en prei zijn biologisch-dynamisch en komen uit de kas en van het land van de Horsterhof in Duiven. De kaas komt van De Kaastobbe in Duiven. Gelderse soufflé dus!
2 st | Prei | |
2 st | Paprika | |
8 st | Eieren | |
1 st | Krop sla | |
1 st | Kaas, geraspt, 100g | |
Vinaigrette | ||
g | Bloem | |
Zout, peper | ||
Olijfolie | ||
100 g | Boter | |
300 ml | Melk |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een flinke (soufflé)schaal (bijvoorbeeld een ronde ovenschaal) in met boter.
- Snijd de prei in dunnen ringen en de paprika in kleine stukjes. Splits de eieren in eiwit en eigeel en bewaar beiden apart.
- Smelt een scheut olijfolie en een flinke klont boter in een koekenpan en bak de prei en de paprika op laag vuur al roerend 4 á 5 minuten.
- Roer de melk nu door het groentemengsel en breng aan de kook. Laat het afgedekt een minuut of 5 koken tot de prei en paprika gaar zijn. Zeef hierna de groente uit het groentemengsel en vang het kookvocht op in een maatbeker.
- Smelt ondertussen in een steelpannetje de rest van de boter (1 flinke eetlepel per persoon), roer de bloem erdoor en verwarm en roer de aldus ontstane 'roux' gedurende 1 minuut tot een gladde stevige basisroux.
- Vul het gezeefde en opgevangen groentevocht aan met de overige melk tot het 3 dl. is. Roer deze 3 dl. vocht langzaam door de zojuist gemaakt roux en breng aan de kook. Laat iets indikken op het vuur.
- Neem de pan van het vuur en laat iets afkoelen. Roer de eidooiers, kaas en het prei-paprikamengsel erdoor en voeg wat zout en peper toe.
- Laat een huisgenoot ondertussen de eiwitten stijf kloppen en lepel het vervolgens met een (stalen) lepel door het prei-eimengsel.
- Schenk alles in de ingevette ovenschaal en bak in ca. 30 minuten af in de oven tot hij is gerezen en goudbruin is.
- Was de sla en droog het zoveel mogelijk. Maak hem af met de vinaigrette.
- Serveer de soufflé met de sla ernaast.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischAndijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht