Spruiten preistamppot met stoofvlees

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 25 minuten • Categorie: Aardappelen

Een klassieke stamppot met stoofvlees. Je hoeft hier geen uren voor in de keuken te staan, want het vlees leveren we kant-en-klaar!

 

De aardappelen, prei en spruiten worden via de Horsterhof geleverd. Het stoofvlees is gemaakt van de runderen van boerderij de Houberg uit Lobith. Kaas van de Kaastobbe uit Duiven.

Ingredienten
  600 g Spruitjes
  1000 g Aardappelen
  1 st Prei
  1 st Kaas, geraspt, 100g
  4 st Stoofvlees kant-en-klaar
  Zout, peper
  g Boter
  ml Melk
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken. Zet een ruime pan op het vuur en  breng hierin een flinke laag water aan de kook. Maak intussen de spruitjes schoon door de onderkant en buitenste blaadjes te verwijderen. Kook de aardappels in 20 minuten gaar, voeg na acht minuten de spruitjes toe aan de pan. Snijd tussendoor de prei, verwijder de onderkant en het groen. Halveer vervolgens in de lengte en snijd in ringetjes. Kook de prei de laatste vijf minuten mee met de aardappels en spruitjes.

Verwarm intussen het stoofvlees in een (steel)pan. 

Giet de groenten af en laat kort droogstomen van het vuur af. Voeg een scheutje (warme of lauwe) melk toe en een klein klontje roomboter. Kruid met peper en zout en stamp tot een grove stamppot. Meng de geraspte kaas er doorheen. Verdeel de spruitjesstamppot met prei over de borden en schep hier het stoofvlees en de saus overheen.