Prei-stamppot met gerookte zalmsnippers en mosterd

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 25 minuten • Categorie: Aardappelen

Gerecht 'geleend' bij grootgrutter AH. Soms is het beter geleend dan zelf verzonnen. Eenvoudig en bijzonder smaakvol, natuurlijk vanwege de mooie ingrediënten, en daar kunnen ze bij AH dan weer niet aan tippen ;-)

 

Gerookte zalmforel van 't Smallert in Emst. Prachtige prei van bioboerderij de Horsterhof uit Duiven en lekker piepers van Landgoed Huis Zevenaar. De dille kopen we in bij bio groothandel ODIN. Mosterd van PuurZenz uit Doesburg.

Ingredienten
  1000 g Aardappelen
  400 g Zalmforel, Veluwse, koudgerookt
  4 st Prei
  8 takjes Dille
  1 Mosterd
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Kook de aardappelen in weinig water in 14-16 min. gaar.
  • Snijd de prei in ringen van ± 1/2 cm. Was hem goed en droog zo goed mogelijk.
  • Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de prei in 4-5 min. zacht.
  • Snijd de dille fijn.
  • Giet de aardappelen af en vang 1 kopje kookvocht op.
  • Voeg een extra scheut olie of flinke klont boter, mosterd naar smaak en eventueel wat kookvocht toe aan de aardappelen en stamp ze met een pureestamper fijn. Schep de prei en dille erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  • Trek de zalmforel in snippers en verdeel over de stamppot.

Eet smakelijk!