Preirisotto met geitenkaas en walnoten
Mooie, op Italiaanse leest gestoelde, risotto met heerlijke ingredienten van het seizoen. Frisheid van de geitenkaas, bittertje van de walnoten en de lekkere herfsttonen van prei en risotto om het af te maken.
Prei van Landgoed huys Sevenaer en winterpostelein van de Horsterhof uit Duiven, beiden biologisch uiteraard. De kruiden zijn merendeels van Kweekland aan de Dalweg in Arnhem en heerlijke geitenkaas is gekocht bij het Zuivelhoekje aan de Steenstraat. Biologische risotto uit Italië via bio groothandel Odin.
4 st | Prei | |
300 st | Risotto rijst | |
300 st | Geitenkaas vers 125g | |
4 st | Takje(s) Tijm | |
8 takjes | Peterselie | |
100 g | Walnoten | |
2 st | Bouillonblokje | |
200 g | Winterpostelein | |
Zout, peper | ||
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Was de prei en snijd in ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 2 min. Voeg de risottorijst toe en bak 2 min. mee tot de korrels glazig zijn.
- Maak 500 ml bouillon per persoon met de blokjes en kokend water.
- Voeg de helft van de bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg de rest van de bouillon toe en kook de rijst in 15-20 min. zachtjes gaar.
- Neem de pan van het vuur. Snijd de geitenkaas in blokjes. Schep de geitenkaas, walnoten en de tijm door de risotto, voeg peper toe en schep in diepe borden. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en bestrooi de risotto ermee.
- Serveer de gewassen winterpostelein ernaast.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Pasta met zelfgemaakte pesto en Witte van Köning Met zelfgemaakte pesto en een bijzondere kaas Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hotdog met zuurkool en groentefrites Een klassieker, maar wel lokaal Bekijk gerecht -
Vis
Couscous met zalmforel en veldsla Lekker en snel voor doordeweeks Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Boekweit risotto met krokante aardpeer en hazelnoten Risotto van boekweit met heerlijke aardperen van het seizoen! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rijst met paprika, bonen en feta Heerlijke rijst ovenschotel van Jamie Oliver! Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hamburger met tzatziki, feta en zoete aardappelfrites Broodje hamburger met een Griekse twist Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Quinoa salade met appel en knolselderij Pittige salade naar het recept van Ottolenghi Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Curry van aardappel, wortel en rode linzen Voedzaam en vega(n)! Bekijk gerecht -
Vis
Pompoen- palmkool soep met kikkererwten, forelfilet en pesto van palmkool Bijzondere en gezonde maaltijdsoep. Bekijk gerecht