Preirisotto met geitenkaas en walnoten
Mooie, op Italiaanse leest gestoelde, risotto met heerlijke ingredienten van het seizoen. Frisheid van de geitenkaas, bittertje van de walnoten en de lekkere tonen van prei en risotto om het af te maken.
Prei van Landgoed huys Sevenaer en raapstelen van de Horsterhof uit Duiven, beiden biologisch uiteraard. Biologische risotto uit Italië via de bio groothandel evenals de kruiden.
4 st | Prei | |
1 st | Risotto rijst | |
1 st | Geitenkaas vers 125g | |
4 st | Takje(s) Tijm | |
8 takjes | Peterselie | |
100 g | Walnoten | |
2 st | Bouillonblokje | |
200 g | Raapstelen | |
Zout, peper | ||
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Was de prei en snijd in ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 2 min. Voeg de risottorijst toe en bak 2 min. mee tot de korrels glazig zijn.
- Maak 500 ml bouillon per persoon met de blokjes en kokend water.
- Voeg de helft van de bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg de rest van de bouillon toe en kook de rijst in 15-20 min. zachtjes gaar.
- Neem de pan van het vuur. Snijd de geitenkaas in blokjes. Schep de geitenkaas, walnoten en de tijm door de risotto, voeg peper toe en schep in diepe borden. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en bestrooi de risotto ermee.
- Serveer de gewassen- en gesneden raapstelen ernaast.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vlees
Traybake met venkel en bbq worst Voorjaarsgerecht ui de oven Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bonen burrito met tomaat en gemarineerde rode ui Vegan Mexicaanse wraps Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bloemkoolsteak met zoete puree Vegan steak! Bekijk gerecht -
Vlees
Spitskool op zijn Italiaans met pasta Spitskool door de pasta! Bekijk gerecht -
Vis
Salade van witte asperges met zalm en aardappelen Lentesalade! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gevulde paprika's met olijf, couscous en gedroogde tomaten Top-ingredienten! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vega-stamp met raapstelen, walnoten, gedroogde tomaten en oesterzwammen Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Courgettes gevuld met boekweit en tomaat Gezonde vegetarische courgette uit de oven Bekijk gerecht