Preirisotto met geitenkaas en walnoten
Mooie, op Italiaanse leest gestoelde, risotto met heerlijke ingredienten van het seizoen. Frisheid van de geitenkaas, bittertje van de walnoten en de lekkere tonen van prei en risotto om het af te maken.
Prei van Landgoed huys Sevenaer en raapstelen van de Horsterhof uit Duiven, beiden biologisch uiteraard. Biologische risotto uit Italië via de bio groothandel evenals de kruiden.
4 st | Prei | |
1 st | Risotto rijst | |
1 st | Geitenkaas vers 125g | |
4 st | Takje(s) Tijm | |
8 takjes | Peterselie | |
100 g | Walnoten | |
2 st | Bouillonblokje | |
200 g | Raapstelen | |
Zout, peper | ||
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Was de prei en snijd in ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 2 min. Voeg de risottorijst toe en bak 2 min. mee tot de korrels glazig zijn.
- Maak 500 ml bouillon per persoon met de blokjes en kokend water.
- Voeg de helft van de bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg de rest van de bouillon toe en kook de rijst in 15-20 min. zachtjes gaar.
- Neem de pan van het vuur. Snijd de geitenkaas in blokjes. Schep de geitenkaas, walnoten en de tijm door de risotto, voeg peper toe en schep in diepe borden. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en bestrooi de risotto ermee.
- Serveer de gewassen- en gesneden raapstelen ernaast.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Andijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht -
Vegan
Zoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht -
Vlees
Sperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht -
Vegan
Bladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht -
Vlees
Paksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht -
Vis
Aspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht -
Vegan
Gevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Asperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht