Preirisotto met geitenkaas

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 25 minuten • Categorie: Rijst

Heerlijk frisse risotto door de verse kruiden die nog volop groeien in de tuin van Kweekland. Dinanda en Yvon oogsten deze voor u en zorgen dat dit samen met de verse groenten en droogwaren netjes in de PUURlandtas klaar staat. Dit gerecht is met recht een voorbeeld van de korste weg van boer naar bord. 

 

Prei van de Horsterhof uit Duiven, de kruiden van Kweekland aan de Dalweg in Arnhem en heerlijke geitenkaas gekocht bij het Zuivelhoekje aan de Steenstraat. Biologische risotto uit Italië via De Nieuwe Band en de komkommer komt van wat verder weg (Frankrijk of Spanje) maar is uiteraard wel biologisch.

Ingredienten
  4 st Prei
  300 g Risotto rijst
  300 g Geitenkaas
  4 st Takje(s) Tijm
  8 Peterselie
  100 g Walnoten
  2 st Bouillonblokje
  2 st Komkommer
  Zout, peper
  Olijfolie
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Was de prei en snijd in ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 2 min. Voeg de risottorijst toe en bak 2 min. mee tot de korrels glazig zijn.
  • Maak 500 ml bouillon per persoon met de blokjes en kokend water.
  • Voeg de helft van de bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg de rest van de bouillon toe en kook de rijst in 15-20 min. zachtjes gaar.
  • Neem de pan van het vuur. Snijd de geitenkaas in blokjes. Schep de geitenkaas, walnoten en de tijm door de risotto, voeg peper toe en schep in diepe borden. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en bestrooi de risotto ermee.
  • Serveer gesneden komkommer ernaast.