Preirisotto met geitenkaas en walnoten

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 25 minuten • Categorie: Rijst

Mooie, op Italiaanse leest gestoelde, risotto met heerlijke ingredienten van het seizoen. Frisheid van de geitenkaas, bittertje van de walnoten en de lekkere herfsttonen van prei en risotto om het af te maken. 

 

Prei van Landgoed huys Sevenaer en winterpostelein van de Horsterhof uit Duiven, beiden biologisch uiteraard. De kruiden zijn merendeels van Kweekland aan de Dalweg in Arnhem en heerlijke geitenkaas is gekocht bij het Zuivelhoekje aan de Steenstraat. Biologische risotto uit Italië via bio groothandel Odin. 

Ingredienten
  4 st Prei
  300 g Risotto rijst
  300 g Geitenkaas
  4 st Takje(s) Tijm
  8 Peterselie
  100 g Walnoten
  2 st Bouillonblokje
  200 g Winterpostelein
  Zout, peper
  Olijfolie
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Was de prei en snijd in ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 2 min. Voeg de risottorijst toe en bak 2 min. mee tot de korrels glazig zijn.
  • Maak 500 ml bouillon per persoon met de blokjes en kokend water.
  • Voeg de helft van de bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg de rest van de bouillon toe en kook de rijst in 15-20 min. zachtjes gaar.
  • Neem de pan van het vuur. Snijd de geitenkaas in blokjes. Schep de geitenkaas, walnoten en de tijm door de risotto, voeg peper toe en schep in diepe borden. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en bestrooi de risotto ermee.
  • Serveer de gewassen winterpostelein ernaast.