Preirisotto met geitenkaas en walnoten
Mooie, op Italiaanse leest gestoelde, risotto met heerlijke ingredienten van het seizoen. Frisheid van de geitenkaas, bittertje van de walnoten en de lekkere herfsttonen van prei en risotto om het af te maken.
Prei van Landgoed huys Sevenaer en winterpostelein van de Horsterhof uit Duiven, beiden biologisch uiteraard. De kruiden zijn merendeels van Kweekland aan de Dalweg in Arnhem en heerlijke geitenkaas is gekocht bij het Zuivelhoekje aan de Steenstraat. Biologische risotto uit Italië via bio groothandel Odin.
4 st | Prei | |
300 st | Risotto rijst | |
300 st | Geitenkaas vers 125g | |
4 st | Takje(s) Tijm | |
8 takjes | Peterselie | |
100 g | Walnoten | |
2 st | Bouillonblokje | |
200 g | Winterpostelein | |
Zout, peper | ||
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Was de prei en snijd in ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 2 min. Voeg de risottorijst toe en bak 2 min. mee tot de korrels glazig zijn.
- Maak 500 ml bouillon per persoon met de blokjes en kokend water.
- Voeg de helft van de bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg de rest van de bouillon toe en kook de rijst in 15-20 min. zachtjes gaar.
- Neem de pan van het vuur. Snijd de geitenkaas in blokjes. Schep de geitenkaas, walnoten en de tijm door de risotto, voeg peper toe en schep in diepe borden. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en bestrooi de risotto ermee.
- Serveer de gewassen winterpostelein ernaast.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Boekweitplaat met frisse groente Lekker makkelijk en zomers! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Zomerse maaltijdsalade van parelgerst Zomers en gezond! Bekijk gerecht -
Vlees
Biefstukspies met Roast Potatoes en gegrilde asperges Koningsmaal Bekijk gerecht -
Vlees
Andijviestampotje met hamburgers Lekker Hollands! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Flammkuche met raapstelen van de Stadsboerin Lekker Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Raapstelenstamp met gedroogde tomaten en kastanjechampignons Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vlees
Hamburger, salade en opgebakken aardappeltjes Ouderwets 'aardappel, groente, vlees' (AGV) Bekijk gerecht -
Vlees
Pasta pesto met lente-ui, verse spinazie, gedroogde tomaatjes en spekjes Bekijk gerecht -
Vis
Gebakken zalmforel-filet met bloemkool en krieltjes Vis op z'n best Bekijk gerecht