Prettige pompoenpasta
Het recept is van de Engelse chefkok Ainsley Harriott. Lekkere pasta met zoete touch door de gegaarde pompoen en op smaak gebracht met de salie en peterselie. Gebruik een smaakvolle olijfolie, dan is deze pasta helemaal top!
De pompoen en knoflook komen van de Horsterhof, de salie en peterselie komen van Kweekland. De geitenkaas koop ik in bij het Zuivelhoekje op de Steenstraat. De biologische walnoten en pasta koop ik in via De Nieuwe Band.
1 st | Pompoen | |
400 st | Penne pasta | |
100 st | Geitenkaas vers 125g | |
60 g | Walnoten | |
2 st | Knoflookteen | |
2 st | Takjes salie | |
takjes | Peterselie | |
st | Kaas, geraspt, 100g | |
Zout, peper | ||
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C / gasstand 6.
- Snijd de pompoen in kwarten en verwijder de zaden met een eetlepel. Snijd het vruchtvlees in grove stukken en leg ze in een braadslee of ovenschaal. Voeg gesnipperde salie, geplette knoflook, zout en peper toe. Besprenkel met olijfolie en zet de braadslee ongeveer 40 minuten in de oven tot de pompoen aan de randen goudkleurig begint te worden. Voeg de walnoten toe en laat nog 10 minuten in de oven staan.
- Meng in een kleine kom de peterselie met de olijfolie. Bestrooi met zout en peper en zet apart als dressing.
- Breng intussen een grote pan water met wat zout aan de kook. Doe de penne erin en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de pasta goed uitlekken en doe weer terug in de pan.
- Voeg het pompoenmengsel toe plus al het vocht uit de braadslee. Meng alles voorzichtig door elkaar en verdeel het over vier warme kommen.
- Verkruimel de geitenkaas erover, besprenkel met de peterselie-oliedressing en dien onmiddellijk op met een schaaltje geraspte kaas ernaast.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Puree van knolselderij met paddenstoelen Met verschillende soorten paddenstoelen Bekijk gerecht -
Vlees
Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes Herfstige smaakvolle pasta Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vegan nasi In veel huishoudens favoriet! Bekijk gerecht -
Vis
Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites Broccoli anders Bekijk gerecht -
Vis
Hutspot met gerookte forelfilet Een Hollandse klassieker met een verrassende twist Bekijk gerecht -
Vlees
Kip met abrikozen en rijst Marrokaanse kipstoof Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Frisse andijvie aardappel salade Ook lekker met gerookte forel! Bekijk gerecht -
Vlees
Runderkebab met couscous en yoghurtdip Zelf kebab maken is heel eenvoudig Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige mais uit de oven met zoete aardappel puree Mexicaans tintje in de keuken Bekijk gerecht