Pure pompoenpasta met kruidige touch

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 60 minuten • Categorie: Pasta

Het recept is van de Engelse chefkok Ainsley Harriott. Lekkere pasta met zoete touch door de gegaarde pompoen en op smaak gebracht met de salie en peterselie. Gebruik een smaakvolle olijfolie, dan is deze pasta helemaal top!

 

! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier bij het lezen van het recept en het koken rekening mee.

De pompoen en knoflook komen van de Horsterhof, de salie, peterselie en geitenkaas via Distreko. 

Ingredienten
  1 st Pompoen
  400 st Penne pasta
  100 st Geitenkaas vers 125g
  60 g Walnoten
  2 st Knoflookteen
  2 st Takjes salie
  takjes Peterselie
  Zout, peper
  Olijfolie
  g Parmezaanse kaas
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 220 °C / gasstand 7.
  • Schil de pompoen en verwijder de zaden. Snijd het vruchtvlees in grove stukken en leg ze in een braadslee of ovenschaal. Voeg salie, knoflook zout en peper toe. Besprenkel met olijfolie en zet de braadslee ongeveer 40 minuten in de oven tot de pompoen aan de randen goudkleurig begint te worden. Voeg de walnoten toe en laat nog 10 minuten in de oven staan.
  • Meng in een kleine kom de peterselie met de olijfolie. Bestrooi met zout en peper en zet apart als dressing.
  • Breng intussen een grote pan water met wat zout aan de kook. Doe de penne erin en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de pasta goed uitlekken en doe weer terug in de pan.
  • Voeg het pompoenmengsel toe plus al het vocht uit de braadslee. Meng alles voorzichtig door elkaar en verdeel het over vier warme kommen.
  • Verkruimel de geitenkaas erover, besprenkel met de peterselie-oliedressing en dien onmiddellijk op met een schaaltje Parmezaanse kaas ernaast.

Eet smakelijk!