Pure pompoenpasta met kruidige touch
Het recept is van de Engelse chefkok Ainsley Harriott. Lekkere pasta met zoete touch door de gegaarde pompoen en op smaak gebracht met de salie en peterselie. Gebruik een smaakvolle olijfolie, dan is deze pasta helemaal top!
De pompoen, knoflook en verse kruiden van of via de Horsterhof, de pasta en geitenkaas via Distreko.
1 st | Pompoen | |
1 g | Conchiglie (schelpjespasta) | |
1 st | Geitenkaas vers 125g | |
60 g | Walnoten | |
2 st | Knoflookteen | |
4 st | Takjes salie | |
4 takjes | Peterselie | |
Zout, peper | ||
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 °C / gasstand 7.
- Schil de pompoen en verwijder de zaden. Snijd het vruchtvlees in grove stukken en leg ze in een braadslee of ovenschaal. Voeg salie, knoflook zout en peper toe. Besprenkel met olijfolie en zet de braadslee ongeveer 40 minuten in de oven tot de pompoen aan de randen goudkleurig begint te worden. Voeg de walnoten toe en laat nog 10 minuten in de oven staan.
- Meng in een kleine kom de peterselie met de olijfolie. Bestrooi met zout en peper en zet apart als dressing.
- Breng intussen een grote pan water met wat zout aan de kook. Doe de conchiglie pasta erin en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de pasta goed uitlekken en doe weer terug in de pan.
- Voeg het pompoenmengsel toe plus al het vocht uit de braadslee. Meng alles voorzichtig door elkaar en verdeel het over vier warme kommen.
- Verkruimel de geitenkaas erover, besprenkel met de peterselie-oliedressing en dien onmiddellijk op.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Hét PUURland Kerstmenu 2023 (vega) Kerst dit jaar helemaal lokaal! Bekijk gerecht -
Vlees
Hét PUURland Kerstmenu 2023 Kerst dit jaar helemaal lokaal! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rode Bieten tartaar met quinoa (voorgerecht) Een heerlijk kerst voorgerecht met als basis zachte rode bietjes Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Luxe Pompoensoep (tussengerecht) Heerlijke verwarmende pompoensoep met een luxe twist! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gepofte knolselderij met eekhoorntjesbrood saus (hoofdgerecht vega) Lekker en creatief vegetarisch! Bekijk gerecht -
Vlees
Gepofte knolselderij met stoofvlees van De Houberg (hoofdgerecht vlees) Lekker en creatief! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Appelcrumble met hangop (dessert) Echt Hollands toetje! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bijgerechten kerst Smaakvolle bijgerechten voor het kerstdiner! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Geroosterde Groenten Traybake met Feta en Kruiden Laat de oven het werk doen Bekijk gerecht