Prettige pompoensoep met vijgen notenbrood

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 45 minuten • Categorie: Soep

Pompoensoep, onlosmakelijk verbonden met de herfst en winter want pompoen is een goed houdbaar product. Een heerlijk vullend soepje, lekker om direct te eten maar ook om later nog op te warmen of zelfs in te vriezen.

 

Pompoen, ui, knoflook en winterpeen van de Horsterhof. Brood van bakker Tom van Otterloo, met biologische salie, crème fraîche en bouillonblokjes.

Ingredienten
  2 takjes Peterselie
  1000 g Pompoen
  2 st Winterpeen
  2 st Ui
  1 st Bouillonblokje
  2 st Knoflookteen
  1 st Takjes salie
  125 ml Creme fraiche
  1 st Noten-Vijgenbrood
  Olijfolie
  Laurier
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Was de pompoen goed. Snijd de pompoen net als een meloen in schijven. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant. De schil verwijderen is niet noodzakelijk. Snijd de pompoen in grove stukken.
  • Snipper de ui grof. Schil de winterpeen en snijd in plakken van een halve centimeter. Snipper de salie.
  • Verhit de olie in een grote pan en bak de pompoen, de winterpeen en de ui 5 minuten. Voeg de knoflook, de salie en eventueel komijn toe.
  • Schenk er 1 liter water bij (per 4 personen) en voeg de bouillontablet toe. Breng aan de kook en laat alles in 30 minuten gaar worden.
  • Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met een paar druppels tabasco of Horster Hotsauce (tip!), peper en zout.
  • Roer de crème fraîche los met een lepeltje, zodat deze smeuïg wordt. Schep de soep in diepe borden of kommen en schep er wat crème fraîche op en garneer met wat blaadjes peterselie. 
  • Serveer met het brood en eventueel wat roomboter.