Pure tomaat-spinazierisotto
Een goede pasta behoeft niet veel maar wel goede ingrediënten. Laat dat nu mijn specialiteit zijn; fantastische, rood geplukte, tomaten uit de koude kas en spinazie van de klei. Smaakvol!
! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier bij het lezen van het recept en het koken rekening mee.
Spinazie, ui en die heerlijke tomaten van De Horsterhof. Rijst en bio-groentenbouillionblokjes koop ik in via De Nieuwe Band. De kaas raspen we zelf van de 'Pikant' van Aurora.
2 st | Ui | |
400 st | Risotto rijst | |
1 st | Bouillonblokje | |
2 st | Tomaten | |
600 g | Spinazie | |
st | Kaas, geraspt, 100g | |
Zout, peper | ||
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Snipper de ui. Was de spinazie. Kook water voor de bouillon.
- Verhit in een pan met dikke bodem de olie. Fruit de ui zachtjes in 5 minuten. Bak de risotto 2 min. mee tot de korrels glanzen.
- Voeg zoveel bouillon toe dat de rijst helemaal onder staat. Laat de rijst zachtjes koken tot het vocht is opgenomen. Roer regelmatig. Voeg vervolgens telkens een soep opscheplepel bouillon toe en laat de rijst het vocht weer opnemen. Kook de risotto zo in 15-20 min. beetgaar.
- Snijd ondertussen de tomaten in partjes. Voeg na 10 min. koken de tomaten toe aan de risotto.
- Verhit in een koekenpan de rest van de olie.
- Voeg de spinazie in 2-3 porties toe en laat de blaadjes steeds al omscheppend slinken en laat het vocht verdampen.
- Neem de risotto van het vuur en schep de spinazie en de kaas erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Serveer de risotto in diepe borden. Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Boekweitplaat met frisse groente Lekker makkelijk en zomers! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Zomerse maaltijdsalade van parelgerst Zomers en gezond! Bekijk gerecht -
Vlees
Biefstukspies met Roast Potatoes en gegrilde asperges Koningsmaal Bekijk gerecht -
Vlees
Andijviestampotje met hamburgers Lekker Hollands! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Flammkuche met raapstelen van de Stadsboerin Lekker Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Raapstelenstamp met gedroogde tomaten en kastanjechampignons Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vlees
Hamburger, salade en opgebakken aardappeltjes Ouderwets 'aardappel, groente, vlees' (AGV) Bekijk gerecht -
Vlees
Pasta pesto met lente-ui, verse spinazie, gedroogde tomaatjes en spekjes Bekijk gerecht -
Vis
Gebakken zalmforel-filet met bloemkool en krieltjes Vis op z'n best Bekijk gerecht