Pure tomaat-spinazierisotto

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Rijst

Een goede pasta behoeft niet veel maar wel goede ingrediënten. Laat dat nu mijn specialiteit zijn; fantastische, rood geplukte, tomaten uit de koude kas en spinazie van de klei. Smaakvol!

 

! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier bij het lezen van het recept en het koken rekening mee.

Spinazie, ui en die heerlijke tomaten van De Horsterhof. Rijst en bio-groentenbouillionblokjes koop ik in via De Nieuwe Band. De kaas raspen we zelf van de 'Pikant' van Aurora.

Ingredienten
  2 st Ui
  400 st Risotto rijst
  1 st Bouillonblokje
  2 st Tomaten
  600 g Spinazie
  st Kaas, geraspt, 100g
  Zout, peper
  Olijfolie
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Snipper de ui. Was de spinazie. Kook water voor de bouillon.
  • Verhit in een pan met dikke bodem de olie. Fruit de ui zachtjes in 5 minuten. Bak de risotto 2 min. mee tot de korrels glanzen.
  • Voeg zoveel bouillon toe dat de rijst helemaal onder staat. Laat de rijst zachtjes koken tot het vocht is opgenomen. Roer regelmatig. Voeg vervolgens telkens een soep opscheplepel bouillon toe en laat de rijst het vocht weer opnemen. Kook de risotto zo in 15-20 min. beetgaar.
  • Snijd ondertussen de tomaten in partjes. Voeg na 10 min. koken de tomaten toe aan de risotto.
  • Verhit in een koekenpan de rest van de olie.
  • Voeg de spinazie in 2-3 porties toe en laat de blaadjes steeds al omscheppend slinken en laat het vocht verdampen.
  • Neem de risotto van het vuur en schep de spinazie en de kaas erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Serveer de risotto in diepe borden. Eet smakelijk!