Quinoa met geroosterde groenten
Het boek De Voedselzandloper van Kris Verburgh is één van de meest besproken 'dieetboeken' van dit decenium. er bestaat ook "het Voedselzandloper-kookboek' waarin een variant van onderstaand recept is opgenomen. Uitgangspunt van Verburgh is dat je 'snelle koolhydraten' vervangt door peulvruchten en vlees door groenten. Zie hier een mooi en zeer smaakvol voorbeeld.
Pompoen van de De Nieuwe Band uit Wageningen. Pastinaak, winterpeen, knoflook en uien van De Horsterhof in Duiven, kastanjechampignons van De Middelwaard uit Loo en de tijm is van Kweekland. De quinoa is biologisch en ingekocht via biologische groothandel De Nieuwe Band.
2 st | Knoflookteen | |
240 st | Quinoa | |
1 st | Pompoen | |
300 g | Pastinaak | |
300 g | Winterpeen | |
2 st | Rode ui | |
100 g | Kastanjechampignons | |
2 st | Takje(s) Tijm | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de pompoen en snijd in plakken van ± 1/2 centimeter. Pel de uien en snijdt in vieren. Borstel de kastanjechampignons en snijd ze eventueel in tweeën. Schil de wortel en pastinaak en snijdt in repen van 1/2 cm dikte.
- Verdeel de groenten over een ovenschaal.
- Snijd kop en kont van de knoflook en kneus met de platte kant ven een keukenmes, verwijder het velletje en verdeel tussen de groente.
- Besprenkel de groente royaal met olijfolie en breng op smaak met de verse tijm, peper en zout.
- Rooster de groente in ongeveer 30 minuten gaar in de oven, hussel tussetijds een keer om.
- Kook ondertussen de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
- Serveer de geroosterde groenten met de quinoa.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Puree van knolselderij met paddenstoelen Met verschillende soorten paddenstoelen Bekijk gerecht -
Vlees
Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes Herfstige smaakvolle pasta Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vegan nasi In veel huishoudens favoriet! Bekijk gerecht -
Vis
Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites Broccoli anders Bekijk gerecht -
Vis
Hutspot met gerookte forelfilet Een Hollandse klassieker met een verrassende twist Bekijk gerecht -
Vlees
Kip met abrikozen en rijst Marrokaanse kipstoof Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Frisse andijvie aardappel salade Ook lekker met gerookte forel! Bekijk gerecht -
Vlees
Runderkebab met couscous en yoghurtdip Zelf kebab maken is heel eenvoudig Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige mais uit de oven met zoete aardappel puree Mexicaans tintje in de keuken Bekijk gerecht