Quinoa met geroosterde zomergroenten
Dit weekend stond er een stuk over foodbloggers in de Volkskrant. Eén van de bloggers -Pauline Weuring- schreef mee aan het 'Voedselzandloper-kookboek' van Chris Verburgh waarin een variant van dit recept is opgenomen. Uitgangspunt van Verburgh is dat je 'snelle koolhydraten' vervangt door peulvruchten en vlees door groenten. Zie hier een mooi en zeer smaakvol voorbeeld (met regionale producten uiteraard).
! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier bij het lezen van het recept en het koken rekening mee.
Pompoen, pastinaak, winterpeen, knoflook en uien van De Horsterhof in Duiven, kastanjechampignons van De Middelwaard uit Loo en de tijm is van Kweekland. De quinoa is biologisch en ingekocht via biologische groothandel De Nieuwe Band.
240 st | Quinoa | |
st | Pompoen | |
300 g | Pastinaak | |
300 g | Winterpeen | |
2 st | Rode ui | |
100 g | Kastanjechampignons | |
2 st | Takje(s) Tijm | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de pompoen en snijd in plakken van ± 1/2 centimeter. Pel de uien en snijdt in vieren. Borstel de kastanjechampignons en snijd ze eventueel in tweeën. Schil de wortel en pastinaak en snijdt in repen van 1/2 cm dikte.
- Verdeel de groenten over een ovenschaal.
- Snijd kop en kont van de knoflook en kneus met de platte kant ven een keukenmes, verwijder het velletje en verdeel tussen de groente.
- Besprenkel de groente royaal met olijfolie en breng op smaak met de verse tijm, peper en zout.
- Rooster de groente in ongeveer 30 minuten gaar in de oven, hussel tussetijds een keer om.
- Kook ondertussen de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
- Serveer de geroosterde groenten met de quinoa.
-
Vegetarisch
Pasta radijsjes pesto Met pesto van radijsgroen! Bekijk gerecht -
Vlees
Traybake met venkel en bbq worst Voorjaarsgerecht ui de oven Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bonen burrito met tomaat en gemarineerde rode ui Vegan Mexicaanse wraps Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bloemkoolsteak met zoete puree Vegan steak! Bekijk gerecht -
Vlees
Spitskool op zijn Italiaans met pasta Spitskool door de pasta! Bekijk gerecht -
Vis
Salade van witte asperges met zalm en aardappelen Lentesalade! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gevulde paprika's met olijf, couscous en gedroogde tomaten Top-ingredienten! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vega-stamp met raapstelen, walnoten, gedroogde tomaten en oesterzwammen Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht