Quinoa met geroosterde zomergroenten
Dit weekend stond er een stuk over foodbloggers in de Volkskrant. Eén van de bloggers -Pauline Weuring- schreef mee aan het 'Voedselzandloper-kookboek' van Chris Verburgh waarin een variant van dit recept is opgenomen. Uitgangspunt van Verburgh is dat je 'snelle koolhydraten' vervangt door peulvruchten en vlees door groenten. Zie hier een mooi en zeer smaakvol voorbeeld (met regionale producten uiteraard).
! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier bij het lezen van het recept en het koken rekening mee.
Pompoen, pastinaak, winterpeen, knoflook en uien van De Horsterhof in Duiven, kastanjechampignons van De Middelwaard uit Loo en de tijm is van Kweekland. De quinoa is biologisch en ingekocht via biologische groothandel De Nieuwe Band.
240 st | Quinoa | |
st | Pompoen | |
300 g | Pastinaak | |
300 g | Winterpeen | |
2 st | Rode ui | |
100 g | Kastanjechampignons | |
2 st | Takje(s) Tijm | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de pompoen en snijd in plakken van ± 1/2 centimeter. Pel de uien en snijdt in vieren. Borstel de kastanjechampignons en snijd ze eventueel in tweeën. Schil de wortel en pastinaak en snijdt in repen van 1/2 cm dikte.
- Verdeel de groenten over een ovenschaal.
- Snijd kop en kont van de knoflook en kneus met de platte kant ven een keukenmes, verwijder het velletje en verdeel tussen de groente.
- Besprenkel de groente royaal met olijfolie en breng op smaak met de verse tijm, peper en zout.
- Rooster de groente in ongeveer 30 minuten gaar in de oven, hussel tussetijds een keer om.
- Kook ondertussen de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
- Serveer de geroosterde groenten met de quinoa.
-
Vegetarisch
Pasta met zelfgemaakte pesto en Witte van Köning Met zelfgemaakte pesto en een bijzondere kaas Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hotdog met zuurkool en groentefrites Een klassieker, maar wel lokaal Bekijk gerecht -
Vis
Couscous met zalmforel en veldsla Lekker en snel voor doordeweeks Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Boekweit risotto met krokante aardpeer en hazelnoten Risotto van boekweit met heerlijke aardperen van het seizoen! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rijst met paprika, bonen en feta Heerlijke rijst ovenschotel van Jamie Oliver! Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hamburger met tzatziki, feta en zoete aardappelfrites Broodje hamburger met een Griekse twist Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Quinoa salade met appel en knolselderij Pittige salade naar het recept van Ottolenghi Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Curry van aardappel, wortel en rode linzen Voedzaam en vega(n)! Bekijk gerecht -
Vis
Pompoen- palmkool soep met kikkererwten, forelfilet en pesto van palmkool Bijzondere en gezonde maaltijdsoep. Bekijk gerecht