Ricetta Parmigiana di zucchine

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 60 minuten • Categorie: Graan

Beter goed gejat dan slecht verzonnen: mijn vrienden van de Allerhande schrijven maandelijks een blad vol met recepten en, eerlijk is eerlijk, daar zit best wat smakelijks tussen. Zeker nu ze ook daar ook op de gezonde toer gaan. Bij deze een recept voor een ovenschotel met courgette, geleend van AH met dit verschil: mijn producten zijn regionaal (en dus vers) en (vrijwel allemaal) biologisch!

 

! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier bij het lezen van het recept en het koken rekening mee.

Courgettes van Kweekland (hele lekkere!) aan de Dalweg in Arnhem. Tomatensaus van biologisch-dynamische boerderij De Horsterhof, gemaakt van hun eigen tomaten!

Ingredienten
  4 st Courgette
  2 st Ui
  2 st Knoflookteen
  100 g Buffel Mozzarella
  200 g Kaas, geraspt
  8 takjes Basilicum
  2 g Tomatenpuree
  1 st Beschuit
  Olijfolie
  Zout, peper
  Balsamico azijn
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

(LET OP: moet 45 minuten in de oven)

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Snijd de ui in halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Verhit 2 el van de olie in een pan en fruit de ui en knoflook 8 min. op laag vuur.
  • Snijd ondertussen de courgettes in plakjes van 1 cm. Bestrijk met de rest van de olie en bestrooi met peper en wat zout.
  • Voeg een flinke scheut (of 2) azijn, alle tomatensaus, peper en eventueel zout toe aan de uien en laat 15 min. op laag vuur pruttelen. Neem van het vuur.
  • Scheur de blaadjes basilicum grof.
  • Snijd de mozzarella in plakjes. Verhit de (grill)pan zonder olie of boter en gril de courgetteplakjes in 3 delen 4 min. Keer halverwege. 
  • Vet de ovenschaal in en bestrijk met 1 el saus. Leg 1/3 van de courgetteplakjes in een laag erop. Bestrooi met 1/3 van de geraspte kaas en 1/3 van het basilicum. Schep 1/3 van de saus erop.
  • Maak zo nog een laag met courgette, kaas en basilicum. Verdeel de rest van de courgette en saus erover. Leg de mozzarella met de rest van het basilicum erop.
  • Meng de rest van de geraspte kaas met een helemaal verkruimeld beschuitje en verdeel erover.
  • Bak in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en serveer.