Gewokte rijst met paksoi, cashews en verse shii-take
Paksoi doet het lekker op de volle grond als het iets frisser is. In het voorjaar en najaar dus. Daarbij bos-uitjes, ook al weer uit de koude kas: vers en knapperig. De Shiitake geeft juist een mooie aardse smaaknet als de walnoten. Een erg lekkere combi, hartstikke regionaal en met alles erin wat je nodig hebt.
Paksoi, bosui, ui en knoflook via de biologisch dynamische boerderij de Horsterhof in Duiven, biologische walnoten en rijst ingekocht via biologische groothandel De Nieuwe Band en de shiitake paddestoelen komen van boerderij de Middelwaard uit Loo (bij het Loo-veer).
1 st | Rijst | |
2 st | Paksoy | |
200 g | Shiitake paddestoelen | |
8 st | Lente-uitje | |
2 st | Ui | |
1 st | Knoflookteen | |
80 g | Walnoten | |
Zout, peper | ||
Olijfolie | ||
Balsamico azijn |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Snijd de paksoi in stukjes van ± 1 cm. Gebruik met name het witte deel van de steel en snijd eventueel een stuk van het groen mee.
- Snijd de ui in (halve) ringen. snipper de knoflook. Snijd de shii-take in vieren of in plakjes. Snijd de bosui in ringetjes. Knijp de walnoten in kleinere stukjes.
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
- Vehit op flink vuur ondertussen in een (wok)pan een flinke scheut olijfolie. Voeg de knoflook toe en bak al roerend in een minuut lichtbruin. Voeg de ui toe en bak een minuut mee. Blijf roeren.
- Voeg de stukjes paksoi, bosui, shii-take en walnoten toe en wok deze al omroerend gedurende een minuut of 5.
- Voeg zout en peper en eventueel balsamicoazijn naar smaak toe. Voor een oosters tintje kun je ook ketjap toevoegen.
- Schep de rijst en de wok-mix naast elkaar op een bord en dien op.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vlees
Traybake met venkel en bbq worst Voorjaarsgerecht ui de oven Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bonen burrito met tomaat en gemarineerde rode ui Vegan Mexicaanse wraps Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bloemkoolsteak met zoete puree Vegan steak! Bekijk gerecht -
Vlees
Spitskool op zijn Italiaans met pasta Spitskool door de pasta! Bekijk gerecht -
Vis
Salade van witte asperges met zalm en aardappelen Lentesalade! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gevulde paprika's met olijf, couscous en gedroogde tomaten Top-ingredienten! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vega-stamp met raapstelen, walnoten, gedroogde tomaten en oesterzwammen Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Courgettes gevuld met boekweit en tomaat Gezonde vegetarische courgette uit de oven Bekijk gerecht