Wokschotel met paksoi, walnoten en shii-take en rijst

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 25 minuten • Categorie: Graan

De eerste verse paksoi uit de koude kas (moet je proeven!) en frisse lente-uitjes, ook uit de koude kas: vers en knapperig. De Shiitake geeft juist een mooie aardse smaaknet als de walnoten. Een erg lekkere combi, hartstikke regionaal en met alles erin wat je nodig hebt.

 

Paksoi, bosui, ui en knoflook van de biologisch dynamische boerderij de Horsterhof in Duiven, biologische walnoten en rijst ingekocht via biologische groothandel De Nieuwe Band en de shiitake paddestoelen komen van boerderij de Middelwaard uit Loo (bij het Loo-veer).

 

Ingredienten
  300 g Rijst
  2 st Paksoy
  200 g Shiitake paddestoelen
  8 st Lente-uitje
  2 st Ui
  1 st Knoflookteen
  80 g Walnoten
  Zout, peper
  Olijfolie
  Balsamico azijn
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Snijd de paksoi in stukjes van ± 1 cm. Gebruik met name het witte deel van de steel en snijd eventueel een stuk van het groen mee.
  • Snijd de ui in (halve) ringen. snipper de knoflook. Snijd de shii-take in vieren of in plakjes. Snijd de bosui in ringetjes. Knijp de walnoten in kleinere stukjes.
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  • Vehit op flink vuur ondertussen in een (wok)pan een flinke scheut olijfolie. Voeg de knoflook toe en bak al roerend in een minuut lichtbruin. Voeg de ui toe en bak een minuut mee. Blijf roeren.
  • Voeg de stukjes paksoi, bosui, shii-take en walnoten toe en wok deze al omroerend gedurende een minuut of 5.
  • Voeg zout en peper en eventueel balsamicoazijn naar smaak toe. Voor een oosters tintje kun je ook ketjap toevoegen.
  • Schep de schep en de wok-mix naast elkaar op een bord en dien op.

Eet smakelijk!