Gewokte rijst met paksoi, cashews en verse shii-take
Paksoi doet het lekker op de volle grond als het iets frisser is. In het voorjaar en najaar dus. Daarbij bos-uitjes, ook al weer uit de koude kas: vers en knapperig. De Shiitake geeft juist een mooie aardse smaaknet als de walnoten. Een erg lekkere combi, hartstikke regionaal en met alles erin wat je nodig hebt.
Paksoi, bosui, ui en knoflook via de biologisch dynamische boerderij de Horsterhof in Duiven, biologische walnoten en rijst ingekocht via biologische groothandel De Nieuwe Band en de shiitake paddestoelen komen van boerderij de Middelwaard uit Loo (bij het Loo-veer).
1 st | Rijst | |
2 st | Paksoy | |
200 g | Shiitake paddestoelen | |
8 st | Lente-uitje | |
2 st | Ui | |
1 st | Knoflookteen | |
80 g | Walnoten | |
Zout, peper | ||
Olijfolie | ||
Balsamico azijn |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Snijd de paksoi in stukjes van ± 1 cm. Gebruik met name het witte deel van de steel en snijd eventueel een stuk van het groen mee.
- Snijd de ui in (halve) ringen. snipper de knoflook. Snijd de shii-take in vieren of in plakjes. Snijd de bosui in ringetjes. Knijp de walnoten in kleinere stukjes.
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
- Vehit op flink vuur ondertussen in een (wok)pan een flinke scheut olijfolie. Voeg de knoflook toe en bak al roerend in een minuut lichtbruin. Voeg de ui toe en bak een minuut mee. Blijf roeren.
- Voeg de stukjes paksoi, bosui, shii-take en walnoten toe en wok deze al omroerend gedurende een minuut of 5.
- Voeg zout en peper en eventueel balsamicoazijn naar smaak toe. Voor een oosters tintje kun je ook ketjap toevoegen.
- Schep de rijst en de wok-mix naast elkaar op een bord en dien op.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Winterse vegetarische salade met zoete aardappel en veldsla Bekijk gerecht -
Vis
Savooiekoolrolletjes met pastinaak-zalmforelpuree Hollands culinair! Bekijk gerecht -
Vegan
Rijke groentenstoof met bonen In een tajine of stoofpan Bekijk gerecht -
Vlees
Zelfgemaakte kippensoep met brood Heerlijke verwarmende medicinale soep! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gebakken Yacon met Quinoa en Geroosterde Groenten Een ondergrondse knol met de smaak van fruit! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Spruitjes uit de wok met kruidige rijst Zo wil iedereen spruitjes eten Bekijk gerecht -
Vlees
SherPing pannenkoeken van Jamie Chinese gevulde pannenkoeken Bekijk gerecht -
Vegan
Noedels met aubergine, prei en noten In een handomdraai op tafel Bekijk gerecht -
Vlees
Venezolaanse Arepas met kip Venezolaanse Arepas met kip Bekijk gerecht