Gewokte rijst met paksoi, cashews en verse shii-take
Paksoi doet het lekker op de volle grond als het iets frisser is. In het voorjaar en najaar dus. Daarbij bos-uitjes, ook al weer uit de koude kas: vers en knapperig. De Shiitake geeft juist een mooie aardse smaaknet als de walnoten. Een erg lekkere combi, hartstikke regionaal en met alles erin wat je nodig hebt.
Paksoi, bosui, ui en knoflook en shi-take paddestoelen via biologische boerderij de Horsterhof in Duiven, walnoten en rijst ingekocht via de (biologische) groothandel.
1 st | Rijst | |
2 st | Paksoi | |
200 g | Shiitake paddestoelen | |
8 st | Lente-uitje | |
2 st | Ui | |
1 st | Knoflookteen | |
80 g | Walnoten | |
Zout, peper | ||
Olijfolie | ||
Balsamico azijn |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Snijd de paksoi in stukjes van ± 1 cm. Gebruik met name het witte deel van de steel en snijd eventueel een stuk van het groen mee.
- Snijd de ui in (halve) ringen. snipper de knoflook. Snijd de shii-take in vieren of in plakjes. Snijd de bosui in ringetjes. Knijp de walnoten in kleinere stukjes.
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
- Vehit op flink vuur ondertussen in een (wok)pan een flinke scheut olijfolie. Voeg de knoflook toe en bak al roerend in een minuut lichtbruin. Voeg de ui toe en bak een minuut mee. Blijf roeren.
- Voeg de stukjes paksoi, bosui, shii-take en walnoten toe en wok deze al omroerend gedurende een minuut of 5.
- Voeg zout en peper en eventueel balsamicoazijn naar smaak toe. Voor een oosters tintje kun je ook ketjap toevoegen.
- Schep de rijst en de wok-mix naast elkaar op een bord en dien op.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischAndijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht