Quinoa salade met appel en knolselderij

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Salade

Als bijgerecht van een stoofschotel of zoals hier als zelfstandig gerecht met een handvol gehakte walnoten en wat fijne slablaadjes. Snij de appel en knolselderij op een mandoline of in een keukenmachine.

 

 

De knolselderij, ui, appel, koriander, peper en sla zijn via De Horsterhof  De quinoa en walnoten kopen we in en het desembroodje van kampioensbakker Tom van Otterloo uit Arnhem.

Ingredienten
  200 g Sla
  4 takjes Koriander
  120 g Quinoa
  1 st Rode ui
  300 g Knolselderij
  100 g Walnoten
  1 st Citroen
  4 st Appels
  1 st Rode peper
  1 st Desembrood van Tom
  g Maanzaad
  ml Witte wijn azijn
  st Peper en zout
  Olijfolie
  g Suiker
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

Breng in een kleine pan een beetje water aan de kook , roer de quinoa erdoor en kook hem 9 minuten.

Giet af in een zeef, spoel kort onder de koude kraan en schud de zeef om hem te drogen. Laat de quinoa drogen.

Snijd de ui- en de chilipeper in dunne ringen. Pers de citroen.

Klop in een mengkom de azijn, suiker en 1 theelepel zout door elkaar. Voeg de uiringen toe en wrijf alles met de hand door elkaar. Roer de olie erdoor en laat de ui 30 minuten marineren.

Schil de selderijknol, snijd hem in flinterdunne repen, doe ze in een kom en roer het citroensap erdoor om  verkleuren te voorkomen.

Snijd de appels in vieren ( evt schillen), verwijder de klokhuizen en snijd elke part net zo dun als de knolselderij, meng ze door de knolselderij in de kom.

Voeg de ui, quinoa, maanzaad, chilipeper en koriander toe. Hussel alles goed door elkaar en proef of er nog wat zout, suiker of azijn bij moet: de salade moet scherp, zoet en zuur van smaak zijn.

Leg de salade op een bedje van sla, bestrooi met de gehakte walnoten en serveer met het brood.