Quinoa salade met appel en knolselderij
Als bijgerecht van een stoofschotel of zoals hier als zelfstandig gerecht met een handvol gehakte walnoten en wat fijne slablaadjes Als de oogst het toe laat, vervangen we de sla voor de eerste raapstelen van dit seizoen!. Snij de appel en knolselderij op een mandoline of in een keukenmachine.
De knolselderij, ui, appel, koriander, peper en sla/raapstelen zijn via De Horsterhof De quinoa en walnoten kopen we in en het desembroodje van kampioensbakker Tom van Otterloo uit Arnhem.
200 g | Veldsla | |
4 takjes | Koriander | |
120 g | Quinoa | |
1 st | Rode ui | |
300 g | Knolselderij | |
100 g | Walnoten | |
1 st | Citroen | |
4 st | Appels | |
1 st | Rode peper | |
1 st | Desembrood van Tom | |
g | Maanzaad | |
ml | Witte wijn azijn | |
st | Peper en zout | |
Olijfolie | ||
g | Suiker |
Breng in een kleine pan een beetje water aan de kook , roer de quinoa erdoor en kook hem 9 minuten.
Giet af in een zeef, spoel kort onder de koude kraan en schud de zeef om hem te drogen. Laat de quinoa drogen.
Snijd de ui- en de chilipeper in dunne ringen. Pers de citroen.
Klop in een mengkom de azijn, suiker en 1 theelepel zout door elkaar. Voeg de uiringen toe en wrijf alles met de hand door elkaar. Roer de olie erdoor en laat de ui 30 minuten marineren.
Schil de selderijknol, snijd hem in flinterdunne repen, doe ze in een kom en roer het citroensap erdoor om verkleuren te voorkomen.
Snijd de appels in vieren ( evt schillen), verwijder de klokhuizen en snijd elke part net zo dun als de knolselderij, meng ze door de knolselderij in de kom.
Voeg de ui, quinoa, maanzaad, chilipeper en koriander toe. Hussel alles goed door elkaar en proef of er nog wat zout, suiker of azijn bij moet: de salade moet scherp, zoet en zuur van smaak zijn.
Leg de salade op een bedje van sla, bestrooi met de gehakte walnoten en serveer met het brood.
-
Vegetarisch
Andijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht -
Vegan
Zoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht -
Vlees
Sperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht -
Vegan
Bladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht -
Vlees
Paksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht -
Vis
Aspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht -
Vegan
Gevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Asperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht