Quinoa salade met appel en knolselderij
Als bijgerecht van een stoofschotel of zoals hier als zelfstandig gerecht met een handvol gehakte walnoten en wat fijne slablaadjes Als de oogst het toe laat, vervangen we de sla voor de eerste raapstelen van dit seizoen!. Snij de appel en knolselderij op een mandoline of in een keukenmachine.
De knolselderij, ui, appel, koriander, peper en sla/raapstelen zijn via De Horsterhof De quinoa en walnoten kopen we in en het desembroodje van kampioensbakker Tom van Otterloo uit Arnhem.
200 g | Veldsla | |
4 takjes | Koriander | |
120 g | Quinoa | |
1 st | Rode ui | |
300 g | Knolselderij | |
100 g | Walnoten | |
1 st | Citroen | |
4 st | Appels | |
1 st | Rode peper | |
1 st | Desembrood van Tom | |
g | Maanzaad | |
ml | Witte wijn azijn | |
st | Peper en zout | |
Olijfolie | ||
g | Suiker |
Breng in een kleine pan een beetje water aan de kook , roer de quinoa erdoor en kook hem 9 minuten.
Giet af in een zeef, spoel kort onder de koude kraan en schud de zeef om hem te drogen. Laat de quinoa drogen.
Snijd de ui- en de chilipeper in dunne ringen. Pers de citroen.
Klop in een mengkom de azijn, suiker en 1 theelepel zout door elkaar. Voeg de uiringen toe en wrijf alles met de hand door elkaar. Roer de olie erdoor en laat de ui 30 minuten marineren.
Schil de selderijknol, snijd hem in flinterdunne repen, doe ze in een kom en roer het citroensap erdoor om verkleuren te voorkomen.
Snijd de appels in vieren ( evt schillen), verwijder de klokhuizen en snijd elke part net zo dun als de knolselderij, meng ze door de knolselderij in de kom.
Voeg de ui, quinoa, maanzaad, chilipeper en koriander toe. Hussel alles goed door elkaar en proef of er nog wat zout, suiker of azijn bij moet: de salade moet scherp, zoet en zuur van smaak zijn.
Leg de salade op een bedje van sla, bestrooi met de gehakte walnoten en serveer met het brood.
-
Vlees
Traybake met venkel en bbq worst Voorjaarsgerecht ui de oven Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bonen burrito met tomaat en gemarineerde rode ui Vegan Mexicaanse wraps Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bloemkoolsteak met zoete puree Vegan steak! Bekijk gerecht -
Vlees
Spitskool op zijn Italiaans met pasta Spitskool door de pasta! Bekijk gerecht -
Vis
Salade van witte asperges met zalm en aardappelen Lentesalade! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gevulde paprika's met olijf, couscous en gedroogde tomaten Top-ingredienten! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vega-stamp met raapstelen, walnoten, gedroogde tomaten en oesterzwammen Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Courgettes gevuld met boekweit en tomaat Gezonde vegetarische courgette uit de oven Bekijk gerecht