Bloemkool met quinoakoekjes en spinaziesalade

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 40 minuten • Categorie: Salade

Jamie Oliver heeft mede geholpen om quinoa op de kaart te zetten. Hij verzon onder andere de quinoakoekjes en daar is dit recept op gebaseerd. Quinoa lijkt op graan maar is het niet. Het zijn zaden van een plant die je heel goed kunt gebruiken als een vervanger van couscous of rijst. Door het hoge eiwitgehalte van quinoa is het ook een prima vleesvervanger en dat doe ik dus in dit gerecht. Een origineel vegetarisch gerecht met een mooie presentatie! 

 

Spinazie, bloemkool, bosuitjes en eieren van De Horsterhof in Duiven, biologische quinoa ingekocht via de Nieuwe Band, tijm van Kweekland aan de Dalweg in Arnhem en de geraspte kaas komt van 't Zuivelhoekje aan de Steenstraat.

Ingredienten
  1 st Knoflookteen
  100 g Bloem
  4 st Eieren
  400 g Spinazie
  200 st Quinoa
  1 st Bloemkool
  2 st Lente-uitje
  2 st Takje(s) Tijm
  160 st Kaas, geraspt, 100g
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Kook de quinoa ± 12 minuten (twee kopjes water op 1 kopje quinoa). Giet eventueel overtollig vocht af en laat afkoelen tot gebruik.
  • Doe ondertussen de bloemkool, bosui en tijm in de keukenmachine en maal tot het bloemkoolkruim de grootte van rijstkorrels heeft. Voeg halverwege de kaas toe. Doe het bloemkoolmengsel in een kom en roer de eieren en de bloem erdoor. Voeg daarna de quinoa toe en meng alles goed. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
  • Verhit 1 el olie in een koekenpan. Schep met behulp van 2 lepels 4 hoopjes van 2 eetlepels beslag in de pan, druk iets aan en bak in 7 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Herhaal met de rest van het beslag.
  • Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de knoflook en spinazie 5 min. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Serveer met de quinoakoekjes.