Quinoasalade met gerookte zalm
Het is zomer! Tijd voor mooie salades. Noem deze maar 'dwars door de kas' met heel veel verschillende groenten en fijne gerookte zalmforel van 't Smallert om het af te maken.
De gerookte zalmforel komt van 't Smallert in Emst, de biologische groenten van de Horsterhof, de quinoa is biologisch en ingekocht via biologische groothandel Odin en de munt komt ook uit de tuin van De Horsterhof.
1 st | Krop sla | |
1 st | Quinoa | |
8 st | Tomaten | |
200 g | Zalm, gerookt | |
4 st | Rode ui | |
1 st | Komkommer | |
1 st | Bosje radijs | |
1 takjes | Munt | |
Olijfolie | ||
g | Zout |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
- Snijd de tomaten in partjes, verwijder de steelaanzet en het overtollige vocht en snijd de grote stukken nog een keer doormidden.
- Snipper de rode ui. Snij de komkommer in kwarten en vervolgens in plakjes.
- Maak de radijsjes schoon en snijd in plakjes.
- Spoel de munt af onder de kraan en sla droog. Rits de muntblaadjes van de takjes en snipper heel grof met een scherp mes.
- Verdeel de sla in losse bladeren. Was de bladeren goed en droog zo goed mogelijk (in slacenrtifuge of theedoek). Scheur in stukken en verdeel over een grote schaal.
- Pluk de gerookte zalmforel in snippers (verwijder het vel).
- Verdeel vervolgens de tomaten, de gesnipperde rode ui, de komkommer, de radijsjes, de zalmsnippers en munt over de sla in de saladeschaal. Een beetje olijfolie en een snufje zout maken het af.
- Doe de quinoa over in een schaal (of laat gewoon leker in de pan). Schep alles goed door en eindig met een snufje zeezout en een klein scheutje extra vierge olijfolie.
- Seveer de salade en quinoa naast elkaar of schep door elkaar op je bord.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Pasta met zelfgemaakte pesto en Witte van Köning Met zelfgemaakte pesto en een bijzondere kaas Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hotdog met zuurkool en groentefrites Een klassieker, maar wel lokaal Bekijk gerecht -
Vis
Couscous met zalmforel en veldsla Lekker en snel voor doordeweeks Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Boekweit risotto met krokante aardpeer en hazelnoten Risotto van boekweit met heerlijke aardperen van het seizoen! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rijst met paprika, bonen en feta Heerlijke rijst ovenschotel van Jamie Oliver! Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hamburger met tzatziki, feta en zoete aardappelfrites Broodje hamburger met een Griekse twist Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Quinoa salade met appel en knolselderij Pittige salade naar het recept van Ottolenghi Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Curry van aardappel, wortel en rode linzen Voedzaam en vega(n)! Bekijk gerecht -
Vis
Pompoen- palmkool soep met kikkererwten, forelfilet en pesto van palmkool Bijzondere en gezonde maaltijdsoep. Bekijk gerecht