Quinoasalade met zalm uit zuiver sprengewater

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 20 minuten • Categorie: Salade

De enige cultuurhistorische viskwekerij in Nederland levert de zalm voor dit gerecht. De vis wordt hier sinds 1907 gekweekt in zuiver sprengewater. In dit unieke familiebedrijf zorgen vader en zoon er samen voor dat de zalm alle tijd en ruimte krijgt om te groeien. Niet voor niets dragen de producten van 't Smallert de titel 'Erkend Veluws Streekproduct'.  (www.smallert.nl)  

 

! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier ook voor het koken rekening mee.

De gerookte zalm is van 't Smallert uit Emst, de biologische groenten van de Horsterhof, de quinoa is biologisch en ingekocht via biologische groothandel Natudis.

Ingredienten
  g Sla
  300 g Quinoa
  4 st Tomaten
  g Gerookte zalmforel
  4 st Rode ui
  1 st Komkommer
  1 Munt
  Olijfolie
  g Zout
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

Kook de quinoa zoals op de verpakking staat. 

Snij vier tomaten in partjes en snijd de grote stukken nog een keer doormidden.
Snij de rode ui fijn. Snij de komkommer in plakjes en vervolgens in kwartjes.
Snij de verse munt in dunne reepjes. Doe de veldsla, de tomaten, de rode ui, de komkommer, de zalmsnippers en munt in een grote saladeschaal.

Laat de quinoa een beetje afkoelen en voeg deze toe aan de salade.
Schep alles goed door en eindig met een snufje zeezout en een klein scheutje extra vierge olijfolie.


Voila! Eet smakelijk!