Quinoasalade met gerookte zalm

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 20 minuten • Categorie: Salade

Het is zomer! Tijd voor mooie salades. Noem deze maar 'dwars door de kas' met heel veel verschillende groenten en fijne gerookte zalmforel van 't Smallert om het af te maken.  

 

De gerookte zalmforel komt van 't Smallert in Emst, de biologische groenten van de Horsterhof, de quinoa is biologisch en ingekocht via biologische groothandel Odin en de munt komt ook uit de tuin van De Horsterhof.

Ingredienten
  1 st Krop sla
  1 st Quinoa
  8 st Tomaten
  200 g Zalm, gerookt
  4 st Rode ui
  1 st Komkommer
  1 st Bosje radijs
  1 takjes Munt
  Olijfolie
  g Zout
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking. 
  • Snijd de tomaten in partjes, verwijder de steelaanzet en het overtollige vocht en snijd de grote stukken nog een keer doormidden.
  • Snipper de rode ui. Snij de komkommer in kwarten en vervolgens in plakjes.
  • Maak de radijsjes schoon en snijd in plakjes.
  • Spoel de munt af onder de kraan en sla droog. Rits de muntblaadjes van de takjes en snipper heel grof met een scherp mes.
  • Verdeel de sla in losse bladeren. Was de bladeren goed en droog zo goed mogelijk (in slacenrtifuge of theedoek). Scheur in stukken en verdeel over een grote schaal.
  • Pluk de gerookte zalmforel in snippers (verwijder het vel).
  • Verdeel vervolgens de tomaten, de gesnipperde rode ui, de komkommer, de radijsjes, de zalmsnippers en munt over de sla in de saladeschaal. Een beetje olijfolie en een snufje zout maken het af. 
  • Doe de quinoa over in een schaal (of laat gewoon leker in de pan). Schep alles goed door en eindig met een snufje zeezout en een klein scheutje extra vierge olijfolie.
  • Seveer de salade en quinoa naast elkaar of schep door elkaar op je bord.

Eet smakelijk!