Raapstelenstamp met walnoten en shi-itake
Raapstelen lijken wel wat op jonge spinazie of rucola. Het is eigenlijk het jonge loof van meiknolletjes, dat met wortel en al geoogst wordt. De smaak is licht pittig. Je kunt de raapstelen koken, stoven of roerbakken. Je kunt de groente ook rauw verwerken in een stamppot en dat is wat we hier doen.
Raapstelen uit de koude kas van De Horsterhof, aardappelen en uien uit de kelder. Shi-itake van 'De Middelwaard' uit Loo.
500 g | Raapstelen | |
300 g | Shiitake paddestoelen | |
100 g | Walnoten | |
2 st | Ui | |
1200 g | Aardappelen | |
1 st | Creme Fraiche 125ml | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Maak de aardappelepuree: aardappelen 20 minuten koken in water met een beetje zout, afgieten en daarna stampen met een flinke klont boter en een scheut melk tot er een smeuïge puree ontstaat.
- Ondertussen worteltjes van raapstelen snijden. Raapstelen wassen, droog slaan en in stukken van ± 3 cm snijden (inclusief de steeltjes).
- Uitje snipperen. Shi-itake in plakjes snijden (evt. eerst halveren).
- Walnoten licht roosten in een droge koekenpan (kijk uit dat ze niet aanbranden) en apart zetten.
- Kleine scheut olijfolie in een koekenpan, heet laten worden en uitje fruiten tot hij licht kleurt. Shi-itake toevoegen en ± 5 minuten bakken met een beetje peper en zout. Een beetje roomboter erbij maakt ze nog lekkerder.
- Crème fraîche naar smaak en de hele inhoud van de koekenpan door puree roeren. Raapstelen en walnoten erdoor scheppen. Stamppot al roerende zachtjes verwarmen. Verder op smaak brengen met peper en zout.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vlees
Venezolaanse Arepas met kip Venezolaanse Arepas met kip Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Puree van knolselderij met paddenstoelen Met verschillende soorten paddenstoelen Bekijk gerecht -
Vlees
Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes Herfstige smaakvolle pasta Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vegan nasi In veel huishoudens favoriet! Bekijk gerecht -
Vis
Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites Broccoli anders Bekijk gerecht -
Vis
Hutspot met gerookte forelfilet Een Hollandse klassieker met een verrassende twist Bekijk gerecht -
Vlees
Kip met abrikozen en rijst Marrokaanse kipstoof Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Frisse andijvie aardappel salade Ook lekker met gerookte forel! Bekijk gerecht -
Vlees
Runderkebab met couscous en yoghurtdip Zelf kebab maken is heel eenvoudig Bekijk gerecht