Raapstelenstamp met walnoten en shi-itake
Raapstelen lijken wel wat op jonge spinazie of rucola. Het is eigenlijk het jonge loof van meiknolletjes, dat met wortel en al geoogst wordt. De smaak is licht pittig. Je kunt de raapstelen koken, stoven of roerbakken. Je kunt de groente ook rauw verwerken in een stamppot en dat is wat we hier doen.
Raapstelen uit de koude kas van De Horsterhof, aardappelen en uien uit de kelder. Shi-itake van 'De Middelwaard' uit Loo.
500 g | Raapstelen | |
300 g | Shiitake paddestoelen | |
100 g | Walnoten | |
2 st | Ui | |
1200 g | Aardappelen | |
1 st | Creme Fraiche 125ml | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Maak de aardappelepuree: aardappelen 20 minuten koken in water met een beetje zout, afgieten en daarna stampen met een flinke klont boter en een scheut melk tot er een smeuïge puree ontstaat.
- Ondertussen worteltjes van raapstelen snijden. Raapstelen wassen, droog slaan en in stukken van ± 3 cm snijden (inclusief de steeltjes).
- Uitje snipperen. Shi-itake in plakjes snijden (evt. eerst halveren).
- Walnoten licht roosten in een droge koekenpan (kijk uit dat ze niet aanbranden) en apart zetten.
- Kleine scheut olijfolie in een koekenpan, heet laten worden en uitje fruiten tot hij licht kleurt. Shi-itake toevoegen en ± 5 minuten bakken met een beetje peper en zout. Een beetje roomboter erbij maakt ze nog lekkerder.
- Crème fraîche naar smaak en de hele inhoud van de koekenpan door puree roeren. Raapstelen en walnoten erdoor scheppen. Stamppot al roerende zachtjes verwarmen. Verder op smaak brengen met peper en zout.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischAndijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht