Vega-stamp met winterpostelein, walnoten, gedroogde tomaten en oesterzwammen
Winterpostelein; het lokale alternatief voor bladgroente in de wintermaanden. Supergezond (o.a. door omega 3) en heerlijk als 'gewone' salade maar je kunt de groente ook rauw verwerken in een stamppot en dat is wat ik hier doe. Een mooie vegetarische variant waarbij de zongedroogde tomaatjes en oesterzwammen zorgen voor de 'kick'. Je mist het vlees niet!
Winterpostelein uit de koude kas van De Horsterhof, uien uit hun kelder, oesterzwammen van 'De Middelwaard' uit Loo en de gedroogde tomaten via bio-groothandel Odin. De aardappelen zijn uit de klei van 't Gelders Eiland.
200 g | Winterpostelein | |
300 g | Oesterzwam | |
100 g | Walnoten | |
12 g | Gedroogde tomaatjes | |
2 st | Ui | |
1200 g | Aardappelen | |
1 st | Creme Fraiche 125ml | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Maak de aardappelpuree: aardappelen 20 minuten koken in water met een beetje zout, afgieten en daarna stampen met een flinke klont boter en een scheut melk tot er een smeuïge puree ontstaat.
- Winterpostelein wassen en droog slaan.
- Uitje snipperen.
- Oesterzwammen in plakjes of stukken snijden.
- Walnoten licht roosteren in een droge koekenpan (kijk uit dat ze niet aanbranden) en apart zetten.
- Gedroogde tomaten in kleine stukjes (ter grote van een spekje) snijden.
- Kleine scheut olijfolie in een koekenpan, heet laten worden en uitje fruiten tot hij licht kleurt. Oesterzwammen toevoegen en ± 5 minuten bakken met een beetje peper en zout.
- Crème fraîche en de hele inhoud van de koekenpan door puree roeren. Daarna winterpostelein en walnoten er voorzichtig door scheppen. Stamppot al roerende zachtjes verwarmen. Verder op smaak brengen met peper en zout.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vlees
Biefstukspies met Roast Potatoes en gegrilde asperges Koningsmaal Bekijk gerecht -
Vlees
Andijviestampotje met hamburgers Lekker Hollands! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Flammkuche met raapstelen van de Stadsboerin Lekker Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Raapstelenstamp met gedroogde tomaten en kastanjechampignons Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vlees
Hamburger, salade en opgebakken aardappeltjes Ouderwets 'aardappel, groente, vlees' (AGV) Bekijk gerecht -
Vlees
Pasta pesto met lente-ui, verse spinazie, gedroogde tomaatjes en spekjes Bekijk gerecht -
Vis
Gebakken zalmforel-filet met bloemkool en krieltjes Vis op z'n best Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gewokte rijst met paksoi, cashews en verse shii-take Vers uit de kas! Bekijk gerecht -
Vlees
Aardappeltjes met geroosterde wintergroenten en bistro-worstjes Comfort-food Bekijk gerecht