Vega-stamp met raapstelen, walnoten, gedroogde tomaten en oesterzwammen
Raapstelen zijn er maar kort dus we kunnen er nu maar beter van genieten. Lekker om te wokken maar je kunt de groente ook rauw verwerken in een stamppot en dat is wat ik hier doe. Een mooie vegetarische variant waarbij de zongedroogde tomaatjes en oesterzwammen zorgen voor de 'kick'. Je mist het vlees niet!
Raapstelen uit de kas van De Horsterhof, uien uit hun kelder, oesterzwammen van 'De Middelwaard' uit Loo en de gedroogde tomaten via bio-groothandel Odin. De aardappelen zijn van Landgoed huis Zevenaar.
400 g | Raapstelen | |
300 g | Oesterzwam | |
100 g | Walnoten | |
12 g | Gedroogde tomaatjes | |
2 st | Ui | |
1200 g | Aardappelen | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Maak de aardappelpuree: aardappelen 20 minuten koken in water met een beetje zout, afgieten en daarna stampen met een flinke klont boter en een scheut melk tot er een smeuïge puree ontstaat.
- Worteltjes van de raapstelen snijden, klein snijden, wassen en droog slaan.
- Uitje snipperen.
- Oesterzwammen in plakjes of stukken snijden.
- Walnoten licht roosteren in een droge koekenpan (kijk uit dat ze niet aanbranden) en apart zetten.
- Gedroogde tomaten in kleine stukjes (ter grote van een spekje) snijden.
- Kleine scheut olijfolie in een koekenpan, heet laten worden en uitje fruiten tot hij licht kleurt. Oesterzwammen toevoegen en ± 5 minuten bakken met een beetje peper en zout.
- De hele inhoud van de koekenpan door puree roeren. Daarna raapstelen en walnoten er voorzichtig door scheppen. Stamppot al roerende zachtjes verwarmen. Verder op smaak brengen met peper en zout.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vlees
Venezolaanse Arepas met kip Venezolaanse Arepas met kip Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Puree van knolselderij met paddenstoelen Met verschillende soorten paddenstoelen Bekijk gerecht -
Vlees
Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes Herfstige smaakvolle pasta Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vegan nasi In veel huishoudens favoriet! Bekijk gerecht -
Vis
Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites Broccoli anders Bekijk gerecht -
Vis
Hutspot met gerookte forelfilet Een Hollandse klassieker met een verrassende twist Bekijk gerecht -
Vlees
Kip met abrikozen en rijst Marrokaanse kipstoof Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Frisse andijvie aardappel salade Ook lekker met gerookte forel! Bekijk gerecht -
Vlees
Runderkebab met couscous en yoghurtdip Zelf kebab maken is heel eenvoudig Bekijk gerecht