Vega-stamp met raapstelen, walnoten, gedroogde tomaten en oesterzwammen

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Aardappelen

Raapstelen zijn er maar kort dus we kunnen er nu maar beter van genieten. Lekker om te wokken maar je kunt de groente ook rauw verwerken in een stamppot en dat is wat wij hier doen. Een mooie vegetarische variant waarbij de zongedroogde tomaatjes en oesterzwammen zorgen voor de 'kick'. Je mist het vlees niet!

 

Raapstelen uit de kas van De Horsterhof, uien en aardappelen uit hun kelder, oesterzwammen van 'De Middelwaard' uit Loo.

Ingredienten
  400 g Raapstelen
  300 g Oesterzwam
  100 g Walnoten
  12 st Gedroogde tomaten
  2 st Ui
  1200 g Aardappelen
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Maak de aardappelpuree: aardappelen 20 minuten koken in water met een beetje zout, afgieten en daarna stampen met een flinke klont boter en een scheut melk tot er een smeuïge puree ontstaat.
  • Worteltjes van de raapstelen snijden, klein snijden, wassen en droog slaan.
  • Uitje snipperen.
  • Oesterzwammen in plakjes of stukken snijden.
  • Walnoten licht roosteren in een droge koekenpan (kijk uit dat ze niet aanbranden) en apart zetten.
  • Gedroogde tomaten in kleine stukjes (ter grote van een spekje) snijden.
  • Kleine scheut olijfolie in een koekenpan, heet laten worden en uitje fruiten tot hij licht kleurt. Oesterzwammen toevoegen en ± 5 minuten bakken met een beetje peper en zout. 
  • De hele inhoud van de koekenpan door puree roeren. Daarna raapstelen en walnoten er voorzichtig door scheppen. Stamppot al roerende zachtjes verwarmen. Verder op smaak brengen met peper en zout.

Eet smakelijk!