Raapstelenstamppot met katenspek en bosui
Het voorjaar hangt in de lucht! Raapstelen, traditioneel de eerste èchte voorjaarsgroente uit de koude kas. Het zonnetje helpt mee om ze flink te laten groeien. Het lekkerst zijn ze wat mij betreft gewoon rauw door de puree met een beetje spek en een flinke klodder crème fraîche. En bij deze dus: voorjaarsstamp!
Raapstelen uit de koude kas van De Horsterhof en Kweekland. Aardappelen van 't Gelders Eiland. De spek komt van slagerij Putman en de creme fraiche is ingekocht bij biologische groothandel De Nieuwe Band.
200 g | Katenspek | |
1000 g | Aardappelen | |
400 g | Raapstelen | |
125 ml | Creme fraiche | |
1 st | Knoflookteen | |
4 st | Bosuitjes | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Maak de aardappelepuree: aardappelen 20 minuten koken in water met een beetje zout, afgieten en daarna stampen met een flinke klont boter en een scheut melk tot er een smeuïge puree ontstaat.
- Ondertussen worteltjes van raapstelen snijden. Raapstelen wassen, droog slaan en in stukken snijden. Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. Knoflook in dunne plakjes snijden.
- Kleine scheut olijfolie in een koekenpan heet laten worden en knoflook lichtbruin bakken. Schep de knoflook uit het vet. Ondertussen katenspek in reepjes snijden en daarna in de knoflookolie al omscheppend verwarmen.
- Crème fraîche en de hele inhoud van de koekenpan door puree roeren. Raapstelen en bosui erdoor scheppen. Stamppot al roerende zachtjes verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vlees
Snelle spinazie-lasagne met gehakt Lekker & eenvoudig! Bekijk gerecht -
Vlees
Pilav met kip, kerrie & spitskool Kip en zoet; altijd goed! Bekijk gerecht -
Vis
Kabeljauwfilet met prei en aardappelpuree Horsterhof meets Visbroertjes Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Paddenstoelenrisotto "PUURland favoriet" Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige bloemkoolschotel met crème fraîche Zo uit de oven! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Zuurkoolschotel met geitenkaas, walnoot en een zoetje Vegetarische zuurkoolschotel Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige pasta met venkel, prei en oude geitenkaas Pittig groen! Bekijk gerecht -
Vis
Kabeljauw in rolletjes van kool gestoofd in tomatensaus zo lekker is gezond! Bekijk gerecht -
Vlees
Italiaans stoofpotje uit Putman's keuken met witte kool Zo op tafel! Bekijk gerecht